Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ; “Ψήφος εμπιστοσύνης” στα ΧΙΟΥΙ από το ΓΕΣ ή ετοιμάζονται να τα αντικαταστήσουν με αμερικανικά ελικόπτερα Kiowa Warrior;

Νομίζουμε ότι μάλλον δικαιώνετε η ανάλυση που κάνει αναφέρει: 
EINAI ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ: ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

Παλινωδίες της προπαγάνδας του Υπουργείου Άμυνας που εκμεταλλεύεται το ΦΟΝΙΚΟ για να προμηθευτεί αμερικανικά μεταχειρισμένα ελικόπτερα
Ακολουθούν δύο άρθρα που αποκαλύπτουν πολλά.
Είναι δύο κείμενα που αναφέρονται στην Αεροπορία Στρατού.
Το πρώτο είναι του Πάρη Καρβουνόπουλου στο militaire.gr, που σαφώς επιδιώκει να καθησυχάσει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και να δώσει την αίσθηση ότι τα ελικόπτερα ΧΙΟΥΙ συνεχίζουν την πολύχρονη πορεία τους.
Το δεύτερο είναι της Ιωάννας Ηλιάδη στο armynews.now.net, το οποίο κινείται σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση καθώς αποκαλύπτει ότι το ΥΠΕΘΑ εκμεταλλεύεται το δραματικό δυστύχημα για να προωθήσει την αντικατάσταση των ΧΙΟΥΙ με τα αμερικανικά ελικόπτερα Kiowa Warrior, μια προμήθεια που φημολογείται εδώ και καιρό, αλλά τώρα βρήκαν την ευκαιρία;
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
“Ψήφος εμπιστοσύνης” στα ΧΙΟΥΙ από το ΓΕΣ λίγες μέρες μετά από το δυστύχημα 
Λίγες ημέρες μετά από τη πτώση του ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ με τους τέσσερις νεκρούς, το ΓΕΣ δίνει “ψήφο εμπιστοσύνης” στον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου, διανέμοντας φωτογραφίες από άσκηση Ειδικών Δυνάμεων.
Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες η άσκηση έγινε “στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), το Σχολείο Εκπαιδευτών Α΄ Βοηθειών στο Πεδίο της Μάχης.
Ο αντικειμενικός σκοπός του σχολείου, είναι η εκπαίδευση και η πιστοποίηση κατάλληλων νοσοκόμων Ειδικών Δυνάμεων”.
Έγινε κάποια συζήτηση για την παλαιότητα των ελικοπτέρων η οποία δεν πήρε διαστάσεις κυρίως λόγω των διαβεβαιώσεων πολλων παλαιών χειριστών των ελικοπτέρων ΧΙΟΥΙ ότι από τη στιγμή που τα ελικόπτερα συντηρούνται σωστά δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό βέβαια δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ότι τα ΧΙΟΥΙ πετάνε με συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες. Θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που κάνουν οι εμπειρογνώμονες της Αεροπορίας Στρατού.

Ελικόπτερα Kiowa Warrior: Αυτή είναι η Επιτροπή Αξιολόγησης!
Ελικόπτερα Kiowa Warrior: Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης των 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων που παραχωρούνται από τις ΗΠΑ. 
Η επιτροπή Διαπραγματεύσεων και Τεχνοοικονοικής Αξιολόγησης για τα Ελικόπτερα Kiowa Warrior, ανακοινώθηκε σήμερα από τη ΓΔΑΕΕ.
Τα ελικόπτερα που προέρχονται από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ, παραχωρούνται δωρεάν στον Ελληνικό Στρατό και το προαναφερθέν κόστος αφορά τα ανταλλακτικά, τον περιφερειακό εξοπλισμό και τις λοιπές υπηρεσίες για την υλοποίηση του προγράμματος.
Το 2014 ο Στρατός των ΗΠΑ για λόγους συμπίεσης του λειτουργικού κόστους αποφάσισε τη συνολική απόσυρση του στόλου των εξοπλισμένων ελικοπτέρων αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior και την αντικατάσταση τους από συνδυασμό επιθετικών ελικόπτερων AH-64 Apache και μη επανδρωμένων αεροχημάτων.
Λίγους μήνες αργότερα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι ο Στρατός των ΗΠΑ είχε προτείνει στον Ελληνικό Στρατό τη δωρεάν παραχώρηση 60 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa.
Το μικρό μέγεθος OH-58D Kiowa (μήκος 12,85 μέτρα, διάμετρος ρότορα 10,67 μέτρα, ύψος 3,93 μέτρα) του ελικοπτέρου που επιτρέπει την εύκολη απόκρυψη – παραλλαγή στο έδαφος (ικανότητα μεταφοράς οπλικού φορτίου (πολυβόλα των 7,62 χλστ., ρουκετών των 2,7», κατευθυνόμενα βλήματα αέρος – αέρος [ATAS Stinger] και αέρος –εδάφους [AGM-114 Hellfire]) μπορούν να το καταστήσουν «Πολυ εργαλείο Πολέμου με πολύ χαμηλό κόστος!

Το έγγραφο της ΓΔΑΕΕ


ΘΕΜΑ: Υποπρόγραμμα «Προμήθεια 70 Μεταχειρισμένων Ε/Π Αναγνωρίσεως τύπου ΟΗ-58D (Kiowa Warrior)» (Συγκρότηση Επιτροπής Διαπραγματεύσεων και Τεχνοοικονομικής Αξιολόγησης Σχεδίου LOΑ)

ΣΧΕΤ: α. Ν.2690/1999 β. Ν.3433/2006 (ΦΕΚ Α’ 20/7-2-06) γ. Ν.3883/2010 (ΦΕΚ Β’ 167/24-9-10) δ. Ν. 3978/2011 (ΦΕΚ Α’ 137/16-6-11) ε. Φ.093/103/32976/Σ.3565/26 Απρ 17/ΓΔΑΕΕ/ΔΑΠΚΣ ζ. Φ.600.15/25/285574/Σ.909/27 Απρ 17/ΓΕΣ/ΔΥΔΜ

1. Έχοντας υπόψη τα (α) ως και (ζ) σχετικά:

Συγκροτούμε Επιτροπή Διαπραγματεύσεων και Τεχνικοοικονομικής Αξιολόγησης, όπως παρακάτω:

α. Σχης (ΑΣ) Ιωάννης Κουκούλης του ΓΕΣ/ΔΑΣ, ως Πρόεδρος.
β. Τχης (ΑΣ) Εμμανουήλ Βογιατζής του 2ου ΣΥΑΣ, ως αναπληρωματικός Πρόεδρος.
γ. Τχης (ΤΧ) Γεώργιος Μάργαρης του 2ου ΤΕΑΥ ως μέλος,
δ. Λγος (ΑΣ) Μιλτιάδης Μπιμπλής του ΓΕΣ/ΔΑΣ, ως αναπληρωματικό μέλος,
ε. Λγος (ΥΠ) Κωνσταντίνος Κοντονίκας του ΓΕΣ/ΔΥΠ ως μέλος.

2. Τα απαραίτητα πληροφοριακά στοιχεία και η σχετιζόμενη με την αποστολή της Επιτροπής αλληλογραφία του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ/ΔΑΠΚΣ θα παραδοθούν στον Πρόεδρο της Επιτροπής, μετά την κοινοποίηση της παρούσας, με μέριμνα ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ/ΔΑΠΚΣ. – 2 –

3. Σύγκληση της Επιτροπής και συντονισμός του συνολικού έργου θα γίνεται με μέριμνα του Προέδρου της, με κατά προτεραιότητα ενασχόληση του εμπλεκόμενου προσωπικού στο ανατεθέν έργο. Οι φορείς, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για διευκόλυνση του εμπλεκομένου προσωπικού αυτών.

4. Χειριστής θέματος, Τχης (ΠΖ) Διονύσιος Αναστασόπουλος, Επιτελής ΓΔΑΕΕ/ΔΑΠΚΣ/ΤΕΠΣΠΑ,

Κυριάκος Κυριακίδης Γενικός Διευθυντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου