Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Γερμανικός Στρατός και η Ναζιστική Ακροδεξιά


Ο Γερμανικός Στρατός επανέρχεται.
Είτε ως δύναμη καταστολής στο εσωτερικό της Γερμανίας και των καπιταλιστικών μητροπόλεων της Ευρώπης, είτε ως πρωταγωνιστής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που θα υπερασπίσουν τα αντίστοιχα γεωστρατηγικά συμφέροντα.
Μαζί του όμως εμφανίζεται και ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με τους Νεοναζί.
Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις είναι συνεχείς, είναι σοβαρές και αποδεικνύουν ποιος είναι ο κοινός τους εχθρός: ο κόσμος της εργασίας.
Είναι όμως η κορυφή του παγόβουνου καθώς τα φώτα της δημοσιότητας αδιαφορούν για τις Πολιτοφυλακές Ακροδεξιών που συγκροτούν οι κυβερνήσεις είτε σε Ουκρανία, Ρωσία, Γαλλία, αλλά ακόμη και στην Ελλάδα ως Λέσχες Εφέδρων που φέτος έκαναν για δέκατη χρονιά την Πανελλαδική τους Άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ.
Με την πλήρη στήριξη του ελληνικού στρατού και ευχαριστώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη μοναδική στήριξη...
Πρώτη φορά κυβέρνηση Αριστερά σου λέει...

Γερμανία: Ερευνα σε 275 μέλη των ενόπλων δυνάμεων για σχέσεις με την ακροδεξιά 
Φωτογραφία: ΑP- Michael Probst
Η υπηρεσία πληροφοριών του γερμανικού στρατού διεξάγει έρευνα για 275 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων τα οποία βαρύνουν υποψίες πως ανήκουν στην άκρα δεξιά, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιωτικού που ακούστηκε να λέει «Χάιλ Χίτλερ». 
Τα παραπάνω αναφέρει επιστολή του υπουργείου Αμύνης προς την Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς χθες Κυριακή.
Τουλάχιστον 143 από τις υποθέσεις αυτές αναφέρθηκαν πέρσι και άλλες 53 φέτος, σύμφωνα με την 15σέλιδη επιστολή του υπουργείου, στην οποία δίνονται λεπτομέρειες για στελέχη του στρατού που έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς ή εκστόμισαν προσβλητικά, ρατσιστικά σχόλια εναντίον συναδέλφων τους που είναι γόνοι μεταναστών.
Η επίδειξη των ναζιστικών συμβόλων και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί απαγορεύονται διά νόμου στη Γερμανία.
Στην επιστολή σημειώνεται ότι επιδείχθηκε υπερβολική χαλαρότητα στον τρόπο αντιμετώπισης ορισμένων από τα πιο σοβαρά κρούσματα.
Ένα από αυτά είναι η Υπόθεση 29: ένας στρατιώτης ακούστηκε να λέει επανειλημμένα «Χάιλ Χίτλερ», «Χάιλ στον ηγέτη μας» και «Ζιγκ Χάιλ, σύντροφοι», διευκρινίζεται στην επιστολή.
Η υπόθεση αυτή «διαβιβάστηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα και στην (πολιτική) εισαγγελία», αλλά δεν δόθηκε εντολή να αποταχθεί το πρόσωπο αυτό ούτε του απαγορεύθηκε να υπηρετεί στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, προστίθεται.
Σε μια άλλη υπόθεση, ένας στρατιώτης φέρεται να χρησιμοποίησε μια σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook η οποία συνδέεται με το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD) και να ανήρτησε ρατσιστικές απόψεις, όπως η απαίτηση να επιβάλλεται η θανατική ποινή σε «ξένους».
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε τον Ιανουάριο πως το NPD έχει υπόδειγμα τους εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ, αλλά τάχθηκε εναντίον του να τεθεί εκτός νόμου διότι δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στον δεύτερο στρατιώτη επιβλήθηκε μόνο «πειθαρχική» τιμωρία.
Σε μια τρίτη υπόθεση, επετράπη σε έναν στρατιώτη να κρατήσει τον ατομικό του οπλισμό και του επιβλήθηκε μόνο μια πειθαρχική ποινή διότι έκανε τον ναζιστικό χαιρετισμό ενώ βρισκόταν στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας. (AΠΕ-ΜΠΕ)

Γερμανία: Επικρίνεται η κυβέρνηση μετά τη σύλληψη του ακδροδεξιού αξιωματικού

Η σύλληψη αυτή την εβδομάδα ενός γερμανού στρατιωτικού, ο οποίος προσποιούνταν τον σύρο πρόσφυγα και είναι ύποπτος ότι ετοίμαζε μια επίθεση εναντίον ξένων, εξελίσσεται στη Γερμανία σε σκάνδαλο για τον στρατό και το σύστημα ελέγχου των μεταναστών.

Μετά τη φυλάκιση την Πέμπτη αυτού του αξιωματικού που φέρει τον βαθμό του υπολοχαγού και υπηρετούσε στη Γαλλία, ο γερμανικός ομοσπονδιακός στρατός (Bundeswehr) κατηγορείται ότι δεν έχει καταπολεμήσει επαρκώς τις ακροδεξιές τάσεις στις τάξεις του.

Οι επικρίσεις διατυπώνονται κυρίως κατά των διοικητικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τη διαχείριση της άνευ προηγουμένου ροής προσφύγων που σημειώνεται στη χώρα από το 2015.

«Μια απίθανη ιστορία»

«Η υπόθεση αυτή είναι εντελώς παράξενη, μια απίθανη ιστορία», σχολίασε ο βουλευτής της γερμανικής ριζοσπαστικής αριστεράς Αντρέ Χαν έπειτα από μια πρώτη ακρόαση χθες στο κοινοβούλιο του επικεφαλής των στρατιωτικών ελεγκτών για την υπόθεση αυτή.

Ο γερμανός αξιωματικός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, συνελήφθη την Πέμπτη στη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης της αστυνομίας.
Είναι ύποπτος ότι, ενδεχομένως με τη βοήθεια ενός άλλου άνδρα 24 ετών, προετοίμαζε μια επίθεση με πυροβόλο όπλο αφού είχε ζήσει μια διπλή ζωή για περισσότερο από έναν χρόνο.
Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως θα πραγματοποιούσε ενδεχομένως μια επίθεση εναντίον προσφύγων ή εναντίον κάποιου άλλου στόχου και στη συνέχεια θα έριχνε την ευθύνη στους μετανάστες. Η εφημερίδα Bild γράφει σήμερα για μια «λίστα» που βρέθηκε από την αστυνομία και περιέχει πρόσωπα προς εξόντωσιν, μεταξύ των οποίων κυρίως μαχητικά μέλη της αριστεράς.
Ο άνδρας είχε καταφέρει να εμφανιστεί ως ένας Σύρος αιτών άσυλο και να λάβει τον Νοέμβριο, έπειτα από μια συνέντευξη, το καθεστώς αυτό από το Γερμανικό Γραφείο Μεταναστεύσεων, παρόλο που αυτό το τελευταίο υποτίθεται πως προβαίνει σε αυστηρούς ελέγχους.
Το καθεστώς αυτό του επέτρεψε να λαμβάνει 400 ευρώ τον μήνα ως κοινωνική αρωγή και να του χορηγηθεί ένα κατάλυμα, ενώ εξακολουθούσε να λαμβάνει τον μισθό του ως αξιωματικού που ανέρχεται σε 3.200 ευρώ.

Η κυβέρνηση επικρίνεται

Η υπόθεση φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τους υπουργούς Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά επίσης ευρύτερα την Άγγελα Μέρκελ.
Η κυβέρνησή της υποσχέθηκε, κυρίως έπειτα από ισλαμιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα από πρόσφυγες, να ενισχύσει τους ελέγχους των ταυτοτήτων καθώς και των διαδρομών των αιτούντων άσυλο, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο από τους οποίους έχουν φθάσει από το 2015.

«Ο κ. ντε Μεζιέρ και η κα φον ντερ Λάιεν δεν καταφέρνουν να ελέγχουν τις υπηρεσίες τους. Αυτοί οι δύο υπουργοί αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια» της χώρας, τόνισε μια αξιωματούχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, η Καταρίνα Μπάρλεϊ.

Μόνο μετά την πρόσφατη σύλληψή του στην Αυστρία, όπου είχε πάει για να πάρει ένα παράνομο όπλο, ενδιαφέρθηκε γι' αυτόν η γερμανική αστυνομία.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, είναι το γεγονός ότι ο αξιωματικός κατάφερε να παραπλανήσει την υπηρεσία που είναι αρμόδια για το άσυλο καθώς στις αρχές του 2016 είχε εμφανισθεί ως ένας Σύρος ονόματι Ντέιβιντ Μπέντζαμιν. Πρόκειται για ένα όνομα λίγο αληθοφανές, όταν πρόκειται για υπήκοο αραβικής χώρας.
Υποστήριξε πως είναι χριστιανός Σύρος γαλλικής καταγωγής και μίλησε στα γαλλικά στο Γραφείο Μετανάστευσης, γλώσσα την οποία γνώριζε επειδή είχε υπηρετήσει στη γαλλογερμανική βάση του Ίλκιρχ, σε προάστιο του Στρασβούργου. Η υπηρεσία ουδέποτε έλεγξε αν μιλάει αραβικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ένα «λάθος». Υποσχέθηκε να «μην αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα» σε ό,τι αφορά τη διαδικασία «ώστε να καταλάβει πώς μπόρεσε να συμβεί κάτι τέτοιο και να διορθώσει τις ελλείψεις του συστήματος, εφόσον υπάρχουν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπός του, ο Τομπίας Πλάτε.
Στους κόλπους του στρατού, η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών κατηγορείται ότι δεν έκανε τη δουλειά της για να αποκαλύψει τη διπλή ζωή του αξιωματικού και κυρίως τις ξενοφοβικές τάσεις του, που αποκαλύφθηκαν κυρίως από το περιεχόμενο των μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνό του.

Και αυτό ενώ ο γερμανικός στρατός έχει επανειλημμένα συγκλονισθεί στο παρελθόν από υποθέσεις που αφορούσαν την παρουσία οπαδών της ακροδεξιάς στις τάξεις του.
«Το στρατιωτικό περιβάλλον» του συλληφθέντος υπολοχαγού θα ελεγχθεί για να «προσδιοριστεί αν υπάρχουν εξτρεμιστικές και ξενοφοβικές τάσεις», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Γενς Φλόσντορφ. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου