Slider

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

6 Σοβαρά συμβάντα-ατυχήματα στον ελληνικό στρατό: Απειλούν καθημερινά ζωές

Η ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ
Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΕΣ ΟΤΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
Ήδη μετράμε ένα νεκρό φαντάρο και τέσσερα νεκρά στελέχη.
Ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια άσκησης με τραυματία φαντάρο.
Δύο σοβαρά ατυχήματα - βλάβες και μια παράλογη-επικίνδυνη πτήση καθώς το ΓΕΣ επέλεξε να διακινδυνεύσει τόσες ζωές.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
Διαβάζουμε:
Ένα έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο Α/ΓΕΣ αποκαλύπτει ότι πριν από τη τραγωδία με το ΧΙΟΥΙ είχε υπάρξει μια πτήση-θρίλερ, με επιβάτες Ανώτατους Αμερικανούς Αξιωματικούς αλλά και τον ίδιο τον Α/ΓΕΣ, από την Αλεξανδρούπολη προς την Αλεξάνδρεια Ημαθίας! Πτήση σε εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες. Και το ερώτημα που προκαλείται είναι γιατί έγινε η πτήση;
Όπως προκύπτει από το έγγραφο του Α/ΓΕΣ Α. Στεφανή, με το οποίο απονέμει ηθική αμοιβή σε πλήρωμα ελικοπτέρου CHINOOK η νοοτροπία του “πρέπει να γίνει η αποστολή” ακόμη κι αν οι συνθήκες είναι απαγορευτικές, είχε επικρατήσει.  Τα “πρέπει” σε περίοδο ειρήνης είναι πάνω από τα προβλεπόμενα όρια ασφαλείας!
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο του Α/ΓΕΣ η πτήση του CHINOOK απλά δεν θα΄ πρεπε να ΄χει γίνει! Αυτό είναι το λογικό συμπέρασμα όταν κάποιος διαβάζει ότι η πτήση εκτελέστηκε με επιτυχία “σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες με εξαιρετικά χαμηλή νέφωση και οράτοτητα, επιτυγχάνοντας τις ανελαστικές χρονικές επιδιώξεις”! Για ποιο λόγο έγινε αυτή η πτήση υψηλότατου ρίσκου στις 26 Φεβρουαρίου;
Για να επιστρέψει από την Αλεξανδρούπολη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ομάδα Ανώτατων Αμερικανών Αξιωματικών με επικεφαλής τον Αντιστράτηγο Φρέντερικ Χότζες διοικητή των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στην Ευρώπη! Στο Chinook επέβαινε και ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής!
Το έγγραφο του Α/ΓΕΣ στο οποίο περιγράφονται οι συνθήκες της πτήσης:

Φυσικά, για το ΓΕΣ δεν τρέχει τίποτε.... Ίδιες μέθοδοι, ίδιες αντιλήψεις, ίδια αποτελέσματα: ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Την Τετάρτη, 3 Μαΐου, νέο ατύχημα, μετά τη δολοφονία του 23χρονου στρατονόμου και του τραυματισμού του συνοδηγού του, πάλι με ένα ακόμα σαράβαλο τζιπ του ελληνικού στρατού, συνέβη στον Αυλώνα.
 Το τελευταίο ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής άσκησης ενεργοποίησης του τμήματος άμεσης επέμβασης (ΤΑΕ) του στρατοπέδου, στο οποίο πήγε χωρίς ειδοποίηση ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής. Είναι ίδια με τις ασκήσεις Τμημάτων Χρονικής Ετοιμότητας (ΤΧΕ) στον Έβρο και τα νησιά, είναι μέρος των συνεχών ασκήσεων καταστολής πλήθους, κατάληψης κτιρίων, των πολυεθνικών ασκήσεων με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, του Κατάρ. Για μια τέτοια άσκηση, συνέβη ένα ακόμα ατύχημα.
Γι’ αυτό το ατύχημα γιατί δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση το ΓΕΣ; Δεν έχει διατάξει κάποια ΕΔΕ, την οποία «θα ανακοινώσει δημόσια», για τα αίτια ενός ακόμη ατυχήματος, που ανεβάζει τον καταστροφικό απολογισμό της πολεμικής μηχανής σε τόσους νεκρούς και τραυματίες το μήνα, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Θυμίζουμε το γεγονός ότι το ΓΕΣ και το ΓΕΕΘΑ ακόμη χρωστούν τις ΕΔΕ που ανακοίνωσαν για τα πολύνεκρα δυστυχήματα του τελευταίου μήνα. Ακόμη χρωστούν εξηγήσεις για τις πραγματικές αποστολές που καλούνταν να εκτελέσουν όσοι σκοτώθηκαν μέσα σε σαπάκια και σαράβαλα και κατά τη διάρκεια της εντατικής πολεμικής προετοιμασίας του ελληνικού στρατού.
Στην ανακοίνωση μας που αναδημοσιεύουμε περιγράφαμε τις πολιτικές και τις αιτίες που οδηγούν στο θάνατο:

Και νέα αναγκαστική προσγείωση από Apache ενώ το ΓΕΣ συνεχίζει στο δρόμο της πολεμοκαπηλείας και του "κοινωνικού ρόλου του στρατού"! 


 Να σταματήσουν τώρα οι ασκήσεις ετοιμότητας
Να αποσυρθούν τα οχήματα και τα ελικόπτερα-νεκροφόρες
Να σταματήσουν οι περικοπές για τα αναγκαία για τη ζωή των στρατευμένων.
Να σταματήσουν οι αγορές όπλων, οι πολυεθνικές ασκήσεις.
Καμιά συμμετοχή σε ΝΑΤΟ, Ευρωστρατό, αποστολές εντός κι εκτός συνόρων

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Να ανατραπούν!

Παραθέτουμε το κάλεσμα κοινού αγώνα μέσα κι έξω από το στρατό
του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου