Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους φοιτητές Χρήστο Μουλό και Γιάννη Στεφανή, μέλη του Δ.Σ. του φοιτητικού Συλλόγου του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθήνας το 2013 και ζητάμε να παύσει κάθε δίωξη σε βάρος τους από τις ανυπόστατες και χαλκευμένες κατηγορίες των αστυνομικών που τους συνέλαβαν, για «επίθεση, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη κοινής ειρήνης».
Οι δύο φοιτητές, μαζί με πολλούς ακόμα συμφοιτητές τους, αποχώρησαν από την αντιφασιστική συναυλία που οργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας την Πέμπτη 10/10/2013 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πλαίσια του αντιφασιστικού κινήματος που ξέσπασε μετά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα από μέλη της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ομάδες ΔΕΛΤΑ παρακολούθησαν τους φοιτητές και όταν σταμάτησαν στην οδ. Βαλτετσίου επιτέθηκαν με βρισιές και απειλές σε όλους, σε περαστικούς και παρευρισκόμενους αναίτια. Ενώ, συνέλαβαν χωρίς αφορμή τους δύο φοιτητές την ώρα που καθόταν σε παγκάκι σε μια απόπειρα να αποκομίσουν λεία από την επίθεσή τους.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελούσε μέρος της επιχείρησης στοχοποίησης και καταστολής από αστυνομικούς του φοιτητικού-αντιφασιστικού κινήματος που ξεδιπλωνόταν εκείνη την περίοδο. Αυτές οι πρακτικές εντάσσονται στη συνολική αντιλαϊκή επίθεση που βιώνουμε στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και την Ε.Ε.. Για να περάσουν αυτά τα μέτρα χρειάζονται την επίδειξη αυταρχισμού και τρομοκράτησης απέναντι σε οποιαδήποτε αντίσταση δημιουργείται, ιδιαίτερα απέναντι στο αντιφασιστικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Θεωρούμε τη άσκηση της συγκεκριμένης δίωξης ως στοχευμένη απόπειρα τρομοκράτησης εναντίον όλων όσων αγωνιζόμαστε.

Απαιτούμε :

Την άμεση παύση κάθε δίωξης σε βάρος των δύο φοιτητών και την οριστική απαλλαγή τους από όλες τις κατασκευασμένες κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου