Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Αποζημίωση 700 χιλιάδων ευρώ στον ελληνικό στρατό που όλοι είναι Αναλώσιμοι


Καθώς οδεύουμε για την Έφεση (23/5) της πρωτόδικης τρομοκρατικής απόφασης ενάντια στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, που είχε ως αφορμή της επίδειξης του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της αστικής δικαιοσύνης τις καταγγελίες μας για τα καψόνια που γίνονται εις βάρος των στρατευμένων.
Μια δικαστική απόφαση δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.
Καθώς ο Ελληνικός Στρατός Τιμωρήθηκε να καταβάλλει Αποζημίωση 700 χιλιάδων ευρώ σε οικογένεια νεκρού στρατιώτη από το ΣτΕ!
Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που καταγράφεται ένα πραγματικό μπαράζ δολοφονιών και ατυχημάτων εξαιτίας των συνεχών επικίνδυνων ασκήσεων και των αποστολών αστυνόμευσης από τον ελληνικό στρατό.
Αποκορύφωμα της κυβερνητικής πολεμοκαπηλείας και των διαταγών της αδίστακτης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το μήνυμα που περνά:
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Επιτρέψτε μας να αναρωτηθούμε αν το εγκληματικό και εξίσου κυνικό αυτό μήνυμα γίνεται πιο ισχυρό από αυτή τη μεμονωμένη δικαστική απόφαση και τη δημοσιότητα που έλαβε, σε μια κατεύθυνση που θέλει να τονίσει την ευαισθησία τομέων του κράτους και την απόδοση Δικαιοσύνης! Ενώ στη πραγματικότητα η θητεία και η καριέρα στον Στρατό είναι ολοένα ένα βήμα πιο κοντά στο θάνατο εξαιτίας των συγκεκριμένων κυβερνητικών επιλογών...

Εμείς παλεύουμε για ένα κίνημα Μαζικό, μέσα και έξω από τον στρατό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.

Αποζημίωση 700 χιλιάδων ευρώ σε οικογένεια νεκρού στρατιώτη από το ΣτΕ!
Το Α’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας επικύρωσε εφετειακή απόφαση με την οποία το Δημόσιο υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση περίπου 700.000 ευρώ σε συγγενείς 21χρονου στρατιώτη ο οποίος απεβίωσε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Αναλυτικότερα, ο στρατιώτης Πυροβολικού είχε την ειδικότητα οδηγού οχήματος και κλήθηκε, ενόψει της επιθεώρησης που θα γινόταν την επόμενη μέρα να βοηθήσει να ρυμουλκηθεί ένα ανατρεπόμενο φορτηγό αυτοκίνητο (Μ 47) που χρησιμοποιείτο για την αποκομιδή των απορριμμάτων της Στρατιωτικής Μονάδας στην οποία υπηρετούσε. Το αυτοκίνητο αυτό είχε υποστεί μηχανική βλάβη και ρυμουλκήθηκε με συρματόσκοινο από τον σκουπιδότοπο των Μεγάρων στην στρατιωτική Μονάδα.

Από τον λοχία του ο στρατιώτης κλήθηκε στον όρχο των οχημάτων (χώρος στάθμευσης των στρατιωτικών οχημάτων) προκειμένου να βοηθήσει στην τοποθέτηση του συρματόσκοινου, ώστε να ρυμουλκηθεί το χαλασμένο αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο που έπρεπε, του όρχου.

Έτσι το ένα όχημα από το άλλο ήρθε σε απόσταση 1,20 μέτρων και μεταξύ των δύο οχημάτων μπήκε ο 21χρονος μαζί με ένα συνάδελφό του προκειμένου να προσαρμόσουν το συρματόσχοινο για να γίνει η ρυμούλκησης.

Την στιγμή εκείνη ο λοχίας που επέβαινε στο αυτοκίνητο που θα ρυμουλκούσε το χαλασμένο Μ 47, χωρίς να ελέγξει εάν είχε πραγματοποιηθεί ή όχι η πρόσδεση από τους στρατιώτες και χωρίς να ελέγξει εάν οι στρατιώτες είχαν απομακρυνθεί, έκανε όπισθεν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 21χρονου στρατιώτη, ο οποίος διεκομίσθη στο 401 ΓΣΝΑ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ο λοχίας από το Στρατοδικείο κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους και 3 μηνών.

Οι συγγενείς του 21χρόνου (μητέρα, η αδελφή, ο παππούς και η γιαγιά) προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από την απώλεια του 21χρονου, ενώ παράλληλα αξίωσαν την καταβολή των εξόδων κηδείας, τα χρήματα για τη κατασκευή του μνήματος κλπ Τα Διοικητικά Δικαστήρια επιδίκασαν αποζημίωση στους συγγενείς και τα έξοδα κηδείας και στην συνέχεια το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ επικύρωσε την Εφετειακή απόφαση και υποχρέωσε το Δημόσιο να τους καταβάλει 700.000 ευρώ (μαζί με τους νόμιμους τόκους).

Το ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του Ελληνικού Δημοσίου που ζητούσε να αναιρεθεί η εν λόγω εφετειακή απόφαση που δικαίωσε τους συγγενείς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου