Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τα πρότυπα της συμμορίας του Μιχαλολιάκου


Του  Γ. Γ
Θα ήταν πλεονασμός να αναφέρουμε οτιδήποτε περισσότερο για την τραμπουκική χθεσινή δράση των ναζί βουλευτών, πέρα απ’ αυτά που υπάρχουν σε περασμένη ανάρτησή μας.
Αξίζει όμως να αναφερθούμε ποια άτομα είναι τα πρότυπα αυτής της ναζιστικής συμμορίας και αυτό με την ευκαιρία ότι σαν σήμερα, 15/5/1946, ένα απ’ αυτά, ο ταγματασφαλίτης Β. Μαγγανάς, εισβάλει με τους παρακρατικούς του στην Πύλο, καταλαμβάνει το αστυνομικό τμήμα και εκτελεί εν ψυχρώ 4 πολιτικούς κρατούμενους με την ανοχή αν όχι συνέργεια των χωροφυλάκων.


Το πόσο κάλυψη και συνεργασία είχε με τις αστυνομικές δυνάμεις της εποχής, ο εγκληματίας Μαγγανάς μας το λέει δημοσίευμα εφημερίδας: «Πέντε αποσπάσματα χωροφυλακής που είχον σταλή δια την καταδίωξιν της συμμορίας Μαγγανά έστησαν διασκέδασιν μαζί της. Συμμορίται και χωροφύλακες έψησαν αμνόν και αφού ευωχήθησαν και εχόρευσαν, απεχωρίσθησαν φιλικώς».  

Θα αναφερθούμε παρακάτω αναλυτικά για την δράση αυτού του εγκληματία που αρχικά έθεσε τις υπηρεσίες του στους Γερμανούς κατακτητές και μετά στους Αγγλους διαπράττοντας δεκάδες εγκλήματα πάντα στο όνομα της αντιμετώπισης του «κομμουνιστικού κινδύνου».

Να σημειώσουμε τώρα ότι η ναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου εκτός από το αγαπημένο της σύνθημα «Τιμή και δόξα σε Χίτες και Ταγματασφαλίτες», στην ιστοσελίδα της δεν διστάζει να κάνει την «αγιογραφία» αυτού του εγκληματία.



«Αι τρομοκρατικοί οργανώσεις της άκρας δεξιάς, των οποίων αι κυριώτεραι είχον οπλισθή εν μέρει υπό των Γερμανών και παντοιοτρόπως συνειργάσθησαν μετ’ αυτών, όχι μόνον δεν αφωπλίσθησαν, όχι μόνον δεν διώκονται, αλλά αναφανδόν συμπράττουν με τα όργανα της τάξεως, προς τελείαν, κάθε δημοκρατικής φωνής, κατάπνιξιν. Ετσι ο μηχανισμός του κράτους ετέθη κατ’ ουσίαν εις την υπηρεσίαν της ωργανωμένης τρομοκρατίας της δεξιάς, (...) Δεν είναι είναι ανάγκη να τονίσωμεν εις ποιον βάραθρον οδηγεί τον τόπον η παράτασις της καταστάσεως αυτής».

Η. Νικολακόπουλος, Η καχεκτική δημοκρατία. Κόμματα και βουλευτικές εκλογές 1946-1967,

Οι Αγγλοι εξοπλίζουν τον υπόκοσμο και τους χθεσινούς συνεργάτες του κατακτητή και τους εξαπολύουν στην ύπαιθρο και στις συνοικίες της Αθήνας, εκεί ακριβώς που αναδείχτηκε και μεγαλούργησε το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ.

Οι ίδιοι οι Αγγλοι εξοπλίζουν και καθοδηγούν, τις συμμορίες των παρακρατικών, οι οποίες παράλληλα συνεργάζονται με τα επίσημα όργανα της τάξης. Όλοι αυτοί, ασύδοτοι και με την κάλυψη του κράτους, χτυπάνε στα τυφλά, χτυπάνε αδιάκριτα τα χωριά, τις συνοικίες και τις πόλεις. Ο τρόμος πρέπει να πνίξει τα πάντα. Καίνε, βασανίζουν, βιάζουν, σκοτώνουν... 

Περικλής Ροδάκης - Ιστορικός και συγγραφέας
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_88.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου