Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η τουρκική απειλή ΔΕΝ πτοεί στην Κύπρο τους κολοσσούς…

Η Κυπριακή Δημοκρατία και οι εταιρείες-κολοσσοί που είναι οι εταίροι της με βάση τις συμβάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, προχωρούν κανονικά με τους ενεργειακούς τους σχεδιασμούς, παρά τις τουρκικές προκλήσεις, διαβεβαίωσε χθες τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εμπορίου, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.
Η συνεδρίαση ήταν κλειστή, για σκοπούς εχεμύθειας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον Υπουργό για τα ενεργειακά θέματα σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και τον προγραμματισμό σημαντικών ενεργειών, όπως οι σεισμογραφικές έρευνες και οι γεωτρήσεις των αμέσως επόμενων μηνών.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης προέβη, επίσης, σε ενημέρωση της επιτροπής για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε σχέση με θέματα υδρογονανθράκων και για τις προτεραιότητες που θέτει το αρμόδιο Υπουργείο. Συζητήθηκαν επίσης και οι προσπάθειες για κατάληξη στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος Αφροδίτη προς την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση των βουλευτών, οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ προχωρούν παρά τις προκλήσεις της Τουρκίας, ενώ τόνισε πως οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες είναι συνηθισμένες να εργάζονται διεθνώς, σε περιοχές έντασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://energypress.gr/news/kd-kai-kolossoi-den-ptooyntai-apo-tis-toyrkikes-prokliseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου