Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Φορείς και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης: Ολοι στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο της Πέμπτης


Φορείς και Οργανώσεις που διοργανώνουν και στηρίζουν το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου (στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου) ενάντια στη σύνοδο της αντιδραστικής συμμαχίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΘ. Να σημειώσουμε πως την Πέμπτη θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργούς Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. 
Ο συντονιστής της συνέντευξης Τύπου, Γιώργος Κρεασίδης επεσήμανε την ανάγκη να απαντήσουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης απέναντι στην αντιδραστική συμμαχία και την παρουσία του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην πόλη.
“Η παρουσία του Ισραήλ είναι προκλητική απέναντι στον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Είμαστε ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στον εθνικισμό. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Η διαδήλωση θα είναι ενάντια σε αυτή τη συνάντηση”.
Ο θέμης Τζήμας από τον Παλαιστινιακό Σύνδεσμο και από τη Λαϊκή Ενότητα επεσήμανε πως “Ο ίδιος ο Νετανιάχου είναι γνωστός εγκληματίας ενάντια στην ανθρωπότητα. Η συμμαχία αυτή είναι πέρα από επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία. Ε΄ναι βίβαιη αλλαγή του συνόλου. Βρισκόμαστε αλληλέγγυοι με τον Παλαιστινιακό λαό”.
Ο Φεϊσάλ Ελ Μάρσι από τον Παλαιστινιακό Σύνδεσμο Β. Ελλάδος επεσήμανε πως: “Αν κάποιος δει τα βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τον Τσίπρα με το παλαιστινιακό μαντίλι, που είχε κερδίσει με αυτόν τον τρόπο την παλαιστινιακή κοινότητα, θα διαπιστώσει πως στο τέλος ακολούθησε τα αντίθετα από αυτά που έλεγε. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει τα όρια, ακόμη και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα για να δημιουργήσει διπλωματικές σχέσεις, όμως, η αυριανή επίσκεψη είναι μέσα στην πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ”.
Ο Μπάμπης Κουρουντής από τα ΚΕΡΦΑ επεσήμανε ότι: “Οσο κι αν προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως ειρήνη τα σύννεφα του πολέμου είναι κοντά στη γειτονιά μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ που μιλά στο όνομα της αριστεράς συνεργάζεται με δικτάτορα και ακροδεξιούς προέδρους. Πρέπει να κλείσει η βάση της Σούδας, και το αντιπολεμικό κίνημα να ορθώσει το ανάστημά του”.
Ο Γιώργος Ρηγόπουλος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ επεσήμανε: “Ο άξονας σήμερα Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ μαζί με την Αίγυπτο εκπληρώνει τα σχέδια κυριαρχίας του κεφαλαίου στην περιοχή, είναι το ξέπλυμα των προεκλογικών γραμματίων του Τραμπ στην περιοχή, όπως η περιθωριοποίηση Τουρκίας και η τιμωρία του Κατάρ.
Στην Ελλάδα η αστική τάξη με συμπιεσμένη την αναπαραγωγή του κεφαλαίου της από την παγκόσμια και τοπική κρίση βλέπει περιθώρια αναβάθμισης της στην ιμπεριαλιστική αλυσιδα μέσα από την συμμετοχή στα σχέδια των επικυρίαρχων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ έχει αποφασίσει να δώσει “γη και ύδωρ”.
Η βάση της Σούδας έχει παραχωρηθεί για τα πιο προκλητικά επιχειρησιακά σχέδια στις γειτονικές χώρες.
Παράλληλα η κυβέρνηση προσφέρει και προετοιμάζει νέο στρατιωτικό “οικόπεδο” στην Κάρπαθο. Βρισκόμαστε σε φάση σημαντικών γεωπολιτικών εξελίξεων και συνέχισης των πολεμικών αναμετρήσεων, με κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή μας.
Το λαϊκό κίνημα πρέπει να βάλει μπροστά τα αντιπολεμικά αντιιμπεριαλιστικά του χαρακτηριστικά να τα συγκροτήσει σε πολιτική γραμμή και να δώσει τη μάχη της υλοποίησής της, με στόχο την συνολική ανατροπή του μαύρου μετώπου κεφαλαίου κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ”.
Ο Δημήτρης Παυλίδης από το ΚΚΕ μλ επεσήμανε πως: “Είναι ο άξονας της ιστορίας, της πολεμικής βαρβαρότητας, της πολεμικής επίθεσης.
Το κράτος του Ισραήλ είναι το κράτος της βαρβαρότητας και δυστυχώς η Κύπρος θα συνεργαστεί με το Ισραήλ, υπό τη σκέπη της αμερικάνικης υπερδύναμης στη Βόρεια Μεσόγειο”.
Από την Ένωση Φίλων της Παλαιστίνης, ο Ελ Τάχερ Ναντέρ, ανέφερε πως “Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να αντισταθεί στην επίσκεψη Νετανιάχου στην πόλη μας. Ενάντια στην επίσκεψη της κυβέρνησης που προσπαθούσε να ανοίξει τη λωρίδα της ΓΑΖΑ και φέρνει τώρα τον Νετανιάχου.
Η Ένωση Φίλων της Παλαιστίνης καλεί σε δυναμικό παρών για να ακουστεί η φωνή μας σε όλο τον κόσμο”.

https://newreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου