Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Όχι στην νέα βάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Λάρισα


Με πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" αποκαλύπτει ότι νέα σχεδιάζεται Βάση του ΝΑΤΟ στη Λάρισα! Αποκαλύπτει ότι υψηλόβαθμοι Αμερικάνοι στρατιωτικοί επιθεώρησαν πρόσφατα χώρους της 110 Πτέρυγας Μάχης. Το δημοσίευμα εκτιμά ότι ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια μετεγκατάστασης, μετά την αποχώρηση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας

Η παραπάνω εξέλιξη όμως είναι πλήρως εναρμονισμένη με την συνολική πολεμοκάπηλη κυβερνητική πολιτική, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει αποφασίσει να ταυτιστεί πλήρως με τις ΗΠΑ και κάνει τον πόλεμο στοιχείο της αστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Θυμόμαστε τις πρόσφατες δηλώσεις του ΥΕΘΑ και αρχηγού των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου:

“Ο μόνος σύμμαχος της Ελλάδας είναι οι ΗΠΑ”!
Το ελληνικό κράτος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα αστικά επιτελεία το έχουν επιλέξει: θα παρατείνουν την συμφωνία για τις βάσεις των ΗΠΑ και θα παρέχουν νέες αν χρειαστείκαι κάθε διευκόλυνση.

Όχι μόνο θα συμμετέχουν στους νέους βρώμικους πολέμους αλλά θα στείλουν στρατεύματα αν χρειαστεί σε Αφρική-Μέση Ανατολή, με άμεση κίνηση τη μεγαλύτερη εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού στο "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας"! Όμως όμως ο εργαζόμενος λαός μας δεν ταυτίζεται με τις εγκληματικές αυτές κυβερνητικές επιλογές. 
Σε ξεσηκωμό για να μη γίνει νέα ΝΑΤΟική βάση στη Λάρισα καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το Εργατικό Κέντρο του νομού:
«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
Η διοίκηση του ΕΚΝΛ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της σε κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ να στήσουν νέα βάση στο πολεμικό αεροδρόμιο της Λάρισας και σε κάθε άλλη περιοχή, η οποία θα υπηρετεί όπως και όλες οι άλλες τα δολοφονικά τους σχέδια στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που καμώνεται την αθώα περιστερά, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Μπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει την παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα και στο Αιγαίο, τη στρατιωτική συμμαχία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Ενώνουμε τη φωνή μας και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά του ΝΑΤΟ και σε Αντιπολεμικό ξεσηκωμό ενάντια στον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και ΗΠΑ
Στις 15/6/2016 επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Ισραήλ Νετανιάχου, στα πλαίσια τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.
Αντιιμπεριαλιστικό συναγερμό σημαίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντιπολεμικές-αντιρατσιστικές κινήσεις, συντονισμοί, πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις και κινήσεις πόλεις, φίλοι του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καθώς και το Δίκτυο Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατού­μενους Samidoun μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας.

Στη Θεσσαλονίκη:
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώμα­τα, ΛΑΕ και ΚΚΕ (μ-λ) καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης την Πέ­μπτη, 15/6 στις 19.00 σε μεγάλη δι­αδήλωση στο Άγαλμα Βε­νιζέλου ενάντια στην σύ­νοδο Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Στην Αθήνα: 
Με πρωτοβουλία της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ διοργανώθηκε σειρά συσκέψεων με θετική κατάληξη τη διοργάνωση κινητοποίησης και στην Αθήνα. 
Την Πέμπτη, 15 Ιουνίου στις 7 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πορεία με αφετηρία την ισραηλινή πρεσβεία και κατεύθυνση προς το Υπ.Εθνικής Άμυνας.
Τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Αγγλία, η στοχοποίηση του Κατάρ από τους δυτικούς συμμάχους του ως δήθεν το μόνο κράτος που υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις, ο βομβαρδισμός από τις ΗΠΑ του αεροδρομίου της Συρίας, ο εμφύλιος, με τη συμμετοχή των μεγάλων δυνάμεων, που αυτή τη στιγμή ξεσπά σε κάθε χώρα των Βαλκανιών, ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός και ο πόλεμος κατά των μεταναστών και των εργαζομένων, φέρνουν όλο και πιο κοντά μας τον πόλεμο, που δεν βρίσκεται κάπου μακριά, είναι εδώ, δίπλα μας και εναντίον μας. 
Αυτή την περίοδο, 6-14/6, το δολοφονικό ΝΑΤΟ διεξάγει στη χώρα μας την πολεμική άσκηση‘’Noble Jump 2017’’, στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) από 10 κράτη μέλη της συμμαχίας. Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους κατά την διέλευση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μονάδων ΕΔ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Αλβανίας. Την ίδια περίοδο, στις 15 Ιουνίου διοργανώνεται τριμερής σύνοδος με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, και τον πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που έρχεται στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο της βαθύτερης συγκρότησης του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό και η σύγκρουση ελληνικής-κυπριακής αστικής τάξης, η ένταση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας-Ισραήλ και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε οικονομία και άμυνα/ασφάλεια για την καταστολή πλήθους, των διαδηλωτών, της νεολαίας και των εργαζομένων από το ελληνικό κράτος και των αγωνιζόμενων παλαιστίνιων από τα ισραηλινό κράτος.
Όπως ση­μειώνεται, είναι μια διάσκεψη με την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, προκει­μένου να μοιράσουν την πίτα στην εξόρυξη και μεταφορά φυσικού αε­ρίου προς την Ευρώπη, να προω­θήσουν τη στρατιωτική συνεργα­σία στην Ανατολική Μεσόγειο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και τις επενδύ­σεις της οικονομικής ολιγαρχίας σε έρευνα, τεχνολογία, τουρισμό κλπ. Το ίδιο διάστημα 6-14/6 η Β. Ελ­λάδα γίνεται «πεδίο βολής φτηνό» εξαιτίας της μεταφοράς στρατιωτι­κών δυνάμεων για την πολεμική άσκηση του ΝΑΤΟ «Noble Jump 2017» στη Ρουμανία, με συμμετο­χή 10 κρατών μελών.Η προ ολίγων ημερών εκπροσώπηση, μετά από αίτημα του Αιγύπτιου υπουργού εξωτερικών Σούρι, πρεσβείας της στρατιωτικής δικτατορίας της Αιγύπτου από την ίδια την ελληνική πρεσβεία, στη Ντόχα, αποδεικνύει πόσο βαθιά αυτό ο διακρατικός πολεμικός άξονας έχει συγκροτηθεί. 
Είναι ζήτημα κυριολεκτικά ζωής ή θανάτου, η συγκρότηση ενός σύγχρονου αντιπολεμικού-εργατικού κινήματος, που θα μπλοκάρει τον άξονα ΝΑΤΟ-Ε.Ε-Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ και θα αποδείξει έμπρακτα τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη προς τους εχθρούς-λαούς των καπιταλιστικών κρατών του πολέμου.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου