Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Καθηλωμένες οι πανάκριβες μπακατέλες αμερικανικά αεροσκάφη F35 που πασχίζει να αγοράσει ο Π.Καμμένος

Εξακολουθούν να μην εκτελούνται πτήσεις με τα μαχητικά 5ης γενιάς F-35Α Lightning II στην αεροπορική βάση Luke στην Αριζόνα εξαιτίας προβλήματος με το σύστημα παροχής οξυγόνου. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της βάσης, Maj. Rebecca Heyse, η 56η Πτέρυγα Μάχης επέβαλε την ματαίωση όλων των πτήσεων ενώ χειριστές, τεχνικοί, ιατρικό προσωπικό και εμπειρογνώμονες από την Αεροπορία και την αμυντική βιομηχανία προσπαθούν να εντοπίσουν τι φταίει.
Την περασμένη Παρασκευή, η αμερικανική Αεροπορία αναγκάσθηκε να διατάξει την αναστολή των πτήσεων για 55 μαχητικά του τύπου όταν πέντε χειριστές εμφάνισαν εν πτήσει συμπτώματα υποξίας. Τα F-35 είχαν καθηλωθεί και τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν είχαν εντοπισθεί ρωγμές σε καλωδιώσεις στις δεξαμενές καυσίμων του αεροπλάνου. 

Εντύπωση προκαλεί ότι δεν το F-35 είναι ο μόνος τύπος που αντιμετωπίζει τελευταία πρόβλημα με το σύστημα παροχής οξυγόνου. Το αμερικανικό Ναυτικό προσπαθεί εδώ και μήνες να βρει τί συμβαίνει με το σύστημα OBOGS (On-Board Oxygen Generation System) των εκπαιδευτικών Τ-45C Goshawk (διαβάστε περισσότερα εδώ) καθώς μετά από επανειλημμένα περιστατικά υποξίας έμπειροι εκπαιδευτές δηλώνουν πως δεν εμπιστεύονται το αεροπλάνο με αποτέλεσμα να έχει διαταραχθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ιπταμένων του Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου