Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Βρώμικη αντεργατική επίθεση στους εργαζομένους ΟΤΑ από το militaire.gr

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΟΙΡΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ
O βρώμικος ρόλος των μιλιταριστικών σαιτ που έχουν αναλάβει εργολαβικά να προπαγανδίζουν και να υπερασπίζουν την κυβερνητική πολιτική αποκαλύπτεται ξανά.

Ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι οι εκκλήσεις για «εθνική ενότητα» προβάλλοντας την τουρκική επιθετικότητα προκειμένου να συγκαλυφθούν οι στρατηγικές βλέψεις του ελληνικού αστικού κατεστημένου, των εμπόρων και βιομηχάνων του τομέα Άμυνας/Ασφάλειας, των πολεμοκάπηλων και του στρατιωτικού κατεστημένου…
Προϋποθέτουν την υποταγή των εργαζομένων και την συντριβή των κοινωνικών κινημάτων.
Αφού λοιπόν το militaire.gr και ο Πάρης Καρβουνόπουλος, όλο το προηγούμενο διάστημα, στράφηκε εναντίον κάθε φωνής αμφισβήτησης της επιθετικής πολιτικής και του ελληνικού κράτους, απαιτώντας την άγρια καταστολή της.

Τώρα έρχεται να αποκαλύψει μια ακόμη διάσταση της αντεργατικής του αντίληψης, στρεφόμενος ενάντια στους χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους των ΟΤΑ. 

Καλλιεργώντας βεβαίως τον κοινωνικό αυτοματισμό που βρωμά περισσότερο από την μπόχα των σκουπιδιών που συσσωρεύονται εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαλλαξίας, στοιχείο του κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Θυμίζουμε τι υποστηρίζουν οι αγωνιστές εργαζόμενοι για την απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου η οποία απολύει και αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους:

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, του αστικού πολιτικού κατεστημένου και των μηχανισμών του, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, Ή ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ όταν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες . 

Κυβέρνηση και δήμαρχοι ολόκληρου του πολιτικού και κομματικού φάσματος κοροϊδεύουν τους συμβασιούχους και την κοινωνία. Μπορούσαν και μπορούν σύμφωνα με νόμο του 2016 να κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, κοιμητηριών και δεν το πράττουν. 

Ιστορικές ευθύνες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και του κομματικού συνδικαλισμού για την τακτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το πρόβλημα με την παράταση των συμβάσεων εμφανίστηκε αφού μπήκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων το ονομαζόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και τοποθετήθηκαν στους δήμους 24.000 χιλιάδες εργαζόμενοι ως ωφελούμενοι με μισθούς πείνας καταπατώντας συλλογική σύμβαση και κατά παρέκκλιση της εργατικής νομοθεσίας. Πληρώνονται 431 έως 495 ευρώ από τον ΟΑΕΔ και ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ οι Δήμοι δεν καταβάλουν κανένα μισθολογικό κόστος.

Όλα τα παραπάνω προπαγανδίζει με χυδαίο τρόπο ο Πάρης Καρβουνόπολος, ο οποίος προβάλλει το στυγνό αντεργατικό έργο δημάρχων που επίσης έχουν θεμελιώσει το άθλιο πελατειακό κράτος.

Για να προσθέσει ότι λύση είναι η ιδιωτικοποίηση, λύση που προκρίνουν «καμένοι» Μνημονιακοί πολιτικοί των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που αφού μας οδήγησαν στην χρεοκοπία, την εκμεταλλεύτηκαν για να επιβάλλουν ένα βάρβαρο αντεργατικό καθεστώς που απαιτεί η αστική κερδοφορία την εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. 

Διαβάζουμε λοιπόν:

Ο Ναύαρχος που ΄χει λύσει το θέμα των σκουπιδιών! Ποιος είναι και πως τα κατάφερε

Τα σκουπίδια έχουν πνίξει όλους του δήμους της Αττικής, εκτός από έναν! Είναι το Παλαιό Φάληρο που ΄χει “γλιτώσει”. Εκεί που στο τιμόνι του δήμου βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρονια ένας Ναύαρχος, ο Διονύσης Χατζιδάκης! 

Ο δήμαρχος Χατζιδάκης όμως είχε κάνει κι έναν άλλο ελιγμό από τον οποίο τώρα “εισπράττει”. ΤΟ 2015 δεν παρέτεινε τις συμβάσεις των τότε συμβασιούχων, έχοντας το επιχείρημα ότι πρέπει να προσληφθούν νέοι για να “δουλέψει κι άλλος κόσμος”. Η μη ανανέωση των συμβάσεων τότε έχει σαν αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι του Παλαιού Φαλήρου να μην συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των συμβασιούχων που διεκδικούν την μονιμοποίηση τους. Επιπλέον όσοι είχαν προσληφθεί για αποκομιδή απορριμμάτων αξιοποιούνται σ΄ αυτή την εργασία.

Υπάρχει λύση για τα απορρίματα

Ο Γιάννης Ραγκούσης που ήταν υπουργός Εσωτερικών το 2009 με παρέμβασή του υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ότι λύση για να γίνει αποκομιδή των απορριμάτων άμεσα υπάρχει και ΟΧΙ δεν είναι ο στρατός όπως παλιά γινόταν. 

Το 2009 η Αθήνα είχε ζήσει και πάλι αρκετές ημέρες με σκουπίδια στους δρόμους. 

Ο τότε υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε σε επιστολή του προς τον Δήμο Αθηναίων ότι τα αιτήματα των απεργών συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν. 

«Γνωρίζετε ασφαλώς ότι η μονιμοποίησή τους είναι ευθέως αντισυνταγματική και παράνομη, όπως έχει επιβεβαιωθεί με αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων», έγραφε μεταξύ άλλων….”

Επειδή διαβάζω συνεχώς αναρτήσεις των οποίων οι συντάκτες τους (δικαιολογημένα) δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο θέμα, διευκρινίζω ότι για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Καλλικράτη – από το 2011 – έχουμε νομοθετήσει τη δυνατότητα των δήμων να αναθέτουν σε ιδιωτικές εταιρείες την αποκομιδή των απορριμμάτων εφόσον το κρίνουν αναγκαίο.

Κατά τα άλλα, όσα συμβαίνουν με τους συμβασιούχους είναι αδικαιολόγητα με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης”.

Άρα την Απεργοσπασία μπορούν να Αναλάβουν οι Ιδιωτικές Εταιρείες.

Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των απελπισμένων εργαζομένων που αντιμετωπίζουν την Ανεργία.

NA σημάνει συναγερμός στους χώρους εργασίας των Δήμων ΤΩΡΑ και στις τοπικές κοινωνίες. 

Να υπάρξει γενικευμένος μαζικός συντονισμένος αγώνας διάρκειας με διάφορες μορφές ΤΩΡΑ. 

. Καμία απόλυση κανενός συμβασιούχου μέχρι να γίνουν προσλήψεις.

. Καταβολή των μισθών χωρίς καμία καθυστέρηση.

. Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ μόνιμου προσωπικού για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες.

. Να παρθούν άμεσα αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια για Προκήρυξη προσλήψεων τόσων εργαζομένων όσοι είναι και οι εργαζόμενοι με διάφορες συμβάσεις που εργάζονται και καλύπτουν καθημερινές ανάγκες.

Σταθερή εργασία με Αξιοπρεπείς όρους για όλους τους εργαζόμενους.

Όχι στην Ιδιωτικοποίηση-Εμπορευματοπόηση των κοινωνικών αγαθών.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου