Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Μεγάλη ανάσα για τους φαντάρους στον Έβρο μετά τις παρεμβάσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Απίστευτη επιτυχία.
Μια μεγάλη ομολογουμένως νίκη των φαντάρων που υπηρετούν στον Έβρο.
Μετά τις συνεχείς αντιδράσεις στα στρατόπεδα της παραμεθορίου από συναδέλφους φαντάρους και ΕΠ.ΟΠ, τις επιστολές καταγγελιών τους για την ακραία εκμετάλλευση και καταπίεση που υφίστανται, τις χωρίς διακοπή πρωτοβουλίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατιωτών, ήρθε η ΝΙΚΗ.
Το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΣ και όλη η ιεραρχία (ιδιαίτερα οι Μέραρχοι και οι Ταξίαρχοι), αφού έλαβαν τα μηνύματα αντίστασης και δυσαρέσκειας που έπαιρναν πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά μαχητικότητας, αποφασιστικότητας και μαζικότητας, έκαναν πίσω.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σήμα προς τις διοικήσεις των μονάδων να περιοριστούν στο ελάχιστο οι υπηρεσίες.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι το γεγονός ότι το στρατιωτικό Φυλάκιο ‘Εγνατία’ στις Φέρες είναι Ανενεργό πλέον! 

Όπως τονίζει και σχετικό δημοσίευμα:  

"αυτό σημαίνει ότι στο φυλάκιο δεν υπάρχει στρατιωτική παρουσία τις περισσότερες ημέρες και η διέλευση από το σημείο γίνεται πλέον χωρίς την επίδειξη άδειας εισόδου σε παραμεθόρια επιτηρούμενη ζώνη.

Ο λόγος για την σημερινή του κατάσταση είναι η έλλειψη δύναμης στις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής. Κοινώς, δεν επαρκούν τα άτομα για να «βγαίνουν οι υπηρεσίες» του φυλακίου.

Οι πληροφορίες του «R» αναφέρουν ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί σε ένα μήνα και μέχρι τότε η λύση που έχει επιλεγεί είναι η προσωρινή στελέχωση (δηλαδή παρουσία δύναμης μόνο ορισμένες ημέρες). https://reportal.gr



Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στο Έβρο.

Εκεί που υπηρετούν οι φαντάροι των πιο λαϊκών οικογενειών, όσοι δεν χρησιμοποίησαν βύσμα για να φύγουν με μετάθεση ή απόσπαση.

Αυτοί, μαζί με τους ΕΠ.ΟΠ., είναι τα μεγαλύτερα θύματα της πολεμοκαπηλείας της κυβέρνησης και του στρατιωτικού κατεστημένου, των συνεχών επικίνδυνων ασκήσεων με πραγματικά πυρά.

Αυτοί είναι τα θύματα της πολιτικής των προνομίων στους στρατιωτικούς, που θέλουν χιλιάδες φαντάρους ως Υπηρέτες σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και Λέσχες Αξιωματικών, με αποτέλεσμα στις μονάδες της παραμεθορίου οι φαντάροι να είναι ελάχιστοι.

Αυτοί πληρώνουν τη φιλοδοξία διοικητών-Ταξιάρχων-Μεράρχων που θέλουν να δείξουν έργο στο Υπουργείο Άμυνας και αυξάνουν τις υπηρεσίες, τις ασκήσεις και κάνουν κάθε χατήρι στην Ιεραρχία, Αδιαφορώντας για τους στρατιώτες.
Αυτοί χώνονται και τρέχουν χωρίς σταματημό γιατί οι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Βίτσας διατηρούν το πελατειακό κράτος για να μαζεύουν ψήφους, διατηρούν εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα και ανοίγουν νέα στρατόπεδα-φυλάκια για να ευχαριστήσουν το εκλογικό τους κοινό!

Όμως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
Επαναλαμβάνουμε, κάτι που γνωρίζει καλά το ΓΕΣ: Η οργή και η αγανάκτηση χτύπησε κόκκινο!
Οι αντιδράσεις ήταν και είναι πρωτόγνωρες...
Για αυτό έκαναν πίσω...
Συνυπολογίζοντας επιπλέον και τον κίνδυνο ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ!
    Θυμίζουμε τις καταγγελίες των φαντάρων που λάβαμε τον Ιούλιο και υπηρετούν στην παραμεθόριο: 

508 Μηχ τάγμα πεζικού

165 ΜΠΕΠ Δράμα


Α ΕΑΝ Κομοτηνής

Γ ΕΑΝ Αλεξανδρούπολη

Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου

8η ΕΑΝ στο Καλπάκι

79 ΤΥΠΕΘ ΣΑΜΟΥ

564 Μ/Κ ΤΠ της 30 Μ/Κ ΤΠ στο Λαγό Διδυμοτείχου

80 ΑΔΤΕ 

543 ΤΕ στην Κω


Συνάδελφοι, αν δεν αγωνιστείτε θα σας σκίσουν. 
Μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε και πρέπει να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Δυναμώστε την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 

Μόνο με ένα κίνημα μαζικό και μαχητικό, μέσα και έξω από τον στρατό, μπορούμε να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό και φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου