Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Κοστίζουν Πανάκριβα τα μεταχειρισμένα ελικόπτερα ΟΗ-58D των Αμερικανών φίλων του Π.Καμμένου!

Παταγώδη αποτυχία για μια ακόμη φορά του επικοινωνιακού επιτελείου του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου:
ενώ η κυβερνητική προπαγάνδα έκανε λόγο για ΔΩΡΕΑΝ ελικόπτερα, ο Αμερικανικός στρατός προωθεί την "παροχή τους" στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς να είναι εξοπλισμένα!

Ουσιαστικά, οι φίλοι του ΥΕΘΑ και ηγέτη των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου θέλουν να βρουν μια ακόμη αγορά για τα πανάκριβα οπλικά συστήματα που φέρουν τα ελικόπτερα Kiowa.

Αυτά έχουν τη δυνατότητα να φέρουν βλήματα AGM-114 HELLFIRE, AIM-92 Stinger, 7πλους καλάθους ρουκετών Hydra των 70 mm και ατρακτίδιο πολυβόλου των 12,7 χλστ. κ.α.

Παρά το γεγονός ότι το δημοσιογραφικό περιβάλλον του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου επιχειρεί να διαφυλάξει το κύρος του και να χρεώσει μόνο στον ΑΓΕΣ Αντιστράτηγο Στεφανή τους τραγικούς χειρισμούς - που όμως μεταφράζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τον λαό μας-, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι συγκεκριμένες.

Τους θυμίζουμε απλά το απόσπασμα από την ανάρτηση ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.gr/2017/07/2018.html που αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα: parapolitika.gr 21/07/2017 – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
"Με νέα πτητικά μέσα πρόκειται να ενισχυθεί η Αεροπορία Στρατού εντός του 2018, που θα τη βοηθήσουν στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων ιδίως στα νησιά και την παραμεθόριο, και όλα αυτά παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που διέρχεται η Πατρίδα.
Τη διαβεβαίωση αυτή παρέσχε σήμερα το πρωί ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, μετέβη στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), για την τελετή εορτασμού του Προστάτη του νεότερου Όπλου του Ελληνικού Στρατού, όπως είναι η Αεροπορία Στρατού, του Προφήτη Ηλία.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρά την οικονομική κρίση μαζί με την στρατιωτική ηγεσία είμαστε βέβαιοι ότι εντός του επομένου έτους θα έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο απλώς να συντηρήσουμε και να ανανεώσουμε τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και να δώσουμε τη δύναμη στην Αεροπορία Στρατού με νέα μέσα να έχει πλέον μία πολύ εκτενέστερη αποστολή ιδιαίτερα στα νησιά και την παραμεθόριο» τόνισε μεταξύ άλλων στη σχετική αποστροφή της ομιλίας του ο ΥΕΘΑ.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΟΠΑΡΤΑΚΟΣ. Θυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση μας:
Περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια κοστίζουν τα ΔΩΡΕΑΝ μεταχειρισμένα αμερικανικά ελικόπτερα!
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, τον Σεπτέμβριο του 2017 υπογράφεται η LoA για την απόκτηση των 70 OH-58D Kiowa Warrior στο πλαίσιο της εκποίησης του στρατιωτικού υλικού μέσω του προγράμματος EDA (Excess Defense Articles).
Η καθεστωτική προπαγάνδα κάνει λόγο περί κυβερνητικής επιτυχίας καθώς "η υπογραφή της LoA για το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίησης της παραχώρησης των εν λόγω ελικοπτέρων και την ενδυνάμωση της Αεροπορίας Στρατού.
Το ζήτημα της απόκτησης των 70 OH-58D Kiowa Warrior ξεκίνησε στις αρχές του 2014 με τα πρώτα δημοσιεύματα στην Ελλάδα να αναφέρουν την πιθανότητα απόκτησης των ελικοπτέρων αυτών.
Η υπόθεση εξελίχτηκε θετικά για την Ελλάδα, όταν το 2016 δημοσιεύτηκε η λίστα του στρατιωτικού υλικού που οι ΗΠΑ επιθυμούσαν να παραχωρήσουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος EDA".
Από τότε το ζήτημα της απόκτησης των 70 OH-58D Kiowa Warrior έλαβε την αναγκαία προτεραιότητα στον σχεδιασμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2017 εστάλη από την Ελλάδα στις ΗΠΑ η LoR (Letter of Request) για την απόκτηση των ελικοπτέρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από 8 μήνες αναμονής, τον Σεπτέμβριο του 2017, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν και επίσημα θετικά στο Ελληνικό αίτημα για την παραχώρηση των ελικοπτέρων. Μετά την υπογραφή της LoA θα προσδιοριστεί ακριβώς το κόστος του ελληνικού προγράμματος και θα ακολουθήσει η διαδικασία αποπληρωμής της απόκτησης των ελικοπτέρων και των υλικών που θα τα συνοδεύουν μέσω πιστώσεων FMS".
Παρά το γεγονός ότι η απόκτηση των μεταχειρισμένων αμερικανικών ελικοπτέρων παρουσιάζεται ως μεγάλη κυβερνητική επιτυχία, ως αντάλλαγμα των ΗΠΑ για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων -ιδιαίτερα της βάσης στην Σούδα- και ως απόδειξη της "Φιλίας" της αμερικανικής κυβέρνησης στους Τσίπρα-Καμμένο (!).
Σιγά σιγά αποκαλύπτεται το πραγματικό κόστος της νέας αυτής πολεμικής προμήθειας, σε μια περίοδο μάλιστα κοινωνικής καταστροφής, άγριων περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες και βίαιης αντεργατικής επίθεσης με μείωση μισθών-συντάξεων και αύξηση των φόρων.
Καταρχήν, αποκαλύπτεται ότι τα αμερικανικά μεταχειρισμένα ελικόπτερα ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, παρά τα ψέματα που πλασάρουν φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι.
Το κόστος της απόκτησης τους θα κυμανθεί μεταξύ 46-50 εκατομμύρια δολάρια.
Δεύτερο, μεγάλο πρόβλημα του Ελληνικού Στρατού είναι η μεταφορά τους στην Ελλάδα και η εν ακολουθία υποστήριξη τους, και αυτό διότι η μεταφορά 70 ελικοπτέρων στην χώρα μας από τις ΗΠΑ απαιτεί μια προσεκτική προετοιμασία και ασφαλή μεταφορά του στρατιωτικού υλικού από τους χώρους που είναι αποθηκευμένο στα πλοία που θα τα μεταφέρουν στην Ελλάδα και φυσικά την ναύλωση των πλοίων που θα τα μεταφέρουν.
Φυσικά, μεγάλο είναι και το κέρδος που θα εξασφαλίσουν οι Έλληνες εφοπλιστές που θα τα μεταφέρουν. Κόστος μεταφοράς που φυσικά θα επιβαρύνει το ελληνικό κράτος.
Τρίτο ζήτημα που θα προκύψει είναι ότι η Αεροπορία Στρατού θα πρέπει να υλοποιήσει εργασίες συντήρησης 1ου και 2ου κλιµακίου, ενώ για την περαιτέρω υποστήριξη των ελικοπτέρων αναζητούνται λύσεις αφού το Τεχνικό Σώμα έχει ήδη εκφράσει τον προβληματισμό του για την υποστήριξη όλων αυτών των ελικοπτέρων.

Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι ο κανιβαλισμός αριθμού ελικοπτέρων, τα οποία θα μπορούσαν για μερικά χρόνια να αποδώσουν τα αναγκαία ανταλλακτικά που θα απαιτηθούν για την λειτουργία των υπολοίπων.
Παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα συνεργασίας με την Ελληνική πολεμική βιομηχανία.
Όπως αναφέρει ο στρατιωτικός αναλυτής Δημήτρης Μανακανάτας ο εξοπλισμός, το σύστημα εκπαίδευσης και τα απάρτια υποστηρίξεως για τα 70 ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior εκτιμάται ότι θα ανέρθουν στο ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
Πλέον, είναι γνωστές αυτές οι προμήθειες αμερικανικών μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων: 
οι ΗΠΑ γλυτώνουν τα έξοδα αποθήκευσης -που μετά την απόσυρση από το Ιράκ και το Αφγανιστάν- είναι υπέρογκα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκουν πρόθυμους πελάτες -σαν τον ελληνικό στρατό για να του τα φορτώσουν- και παράλληλα πελάτες για τις πολεμικές βιομηχανίες όταν εξασφαλίζουν συμβόλαια για ανταλλακτικά-είδη συντήρησης και πυρομαχικά.
Φυσικά, οι εγχώριες πολεμικές βιομηχανίες προσδοκούν πλούσια συμβόλαια, όπως έγινες και στην περίπτωση των και πάλι αμερικανικών μεταχειρισμένων ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών ORION που εκσυγχρονίζουν η Loghead, η ΕΑΒ και ελληνικές ιδιωτικές πολεμικές βιομηχανίες.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ;
η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε να ικανοποιήσει τις ανάγκες που απορρέουν από τον Μεγαλοιδεατισμό του αστικού κόσμου, όλων αυτών που σχεδιάζουν ΑΟΖ, μοιράζουν ενεργειακές πηγές, αναβαθμίζουν την θέση και τον ρόλο τους στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Είναι οι μεγαλεπήβολοι αστικοί στόχοι που οξύνουν τον ιμπεριαλιστικό τους ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη και μας απειλούν με όλεθρο. 
Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται ότι με πρωταγωνιστή το ελληνικό κράτος και σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, οικοδομείται ένας άξονας Άμυνας/'Ασφάλειας ικανός να εγγυηθεί την Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων στον Εύξεινο Πόντο-Βαλκάνια-Αν.Μεσόγειο και τα ενεργειακά τους σχέδια.
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΑΟΖ, ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Καλούμε σε ένα μαζικό αποφασιστικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com
[στοιχεία από το viadiplomacy.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου