Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Για ποιον ΠΟΛΕΜΟ προετοιμάζονται τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία;

Μια ακόμη απόδειξη της πολεμοκαπηλείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αφενός ταυτίζεται πλήρως με τις αμερικανικές και νατοϊκές ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, αφετέρου εντείνει τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό με το καθεστώς Ερντογάν έχοντας ως διακύβευμα ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα-θαλάσσιους ενεργειακούς και εμπορικούς δρόμους στρατηγικής σημασίας.
Αποτελεί η είδηση της συνάντησης των Διοικητών από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
 Είναι μια είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας, παρουσιάστηκε στα φιλοκυβερνητικά μιλιταριστικά σαιτ με αρκετά μισόλογα...


Εκεί έγινε λόγος ότι έγινε "καταγραφή των δράσεων των Νοσοκομείων και η αναζήτηση περαιτέρω βέλτιστων πρακτικών για τη λειτουργία τους ήταν το θέμα της συνάντησης στο ΓΕΣ.

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε, με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΣ, συνάντηση των Διοικητών των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και των Κινητών Χειρουργικών Νοσοκομείων Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) του Στρατού Ξηράς.

Σκοπός, ήταν η καταγραφή των δράσεων των Νοσοκομείων από την αρχή του έτους και η αναζήτηση περαιτέρω βέλτιστων πρακτικών για τη λειτουργία τους".
Αλήθεια, τι σημαίνουν όλα αυτά;
Γιατί αυτή η ξαφνική αξιολόγηση, καταγραφή και "αναζήτηση περαιτέρω βέλτιστων πρακτικών για τη λειτουργία τους".
Με ποιον ετοιμάζεται να κάνει πόλεμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Εκτιμά ότι ο ανταγωνισμός της με το Τουρκικό κράτος για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο που εποφθαλμιούν Βαρδινογιάννης-Λάτσης αλλά και ξένες ενεργειακές εταιρείες κολοσσοί θα εμπλέξει τους λαούς της περιοχής σε πολεμικό όλεθρο;
Υπολογίζει ότι η εμπλοκή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και των βάσεων στους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Αφρική και Μέση Ανατολή φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο της Εκδίκησης των καταπιεζόμενων λαών;
Το πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποδείξει τόσο στην Κύπρο, όσο και στο Αιγαίο, μη διστάζοντας να προκαλέσει η ίδια "θερμό επεισόδιο"!
Σαφώς, όλα αυτά, όλες αυτές οι πολεμικές προετοιμασίες θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον εργαζόμενο λαό μας από τα σκληρά αντεργατικά μέτρα, αλλά πλέον πρέπει το εργατικό κίνημα να υπολογίσει ότι ο κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης είναι υπαρκτός.
Για αυτόν προετοιμάζεται η κυβέρνηση, για αυτό οι συνεχείς ασκήσεις με επιθετικά σενάρια επέλασης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Δυτική Θράκη, για αυτό οικοδομεί ¨εθνικά μέτωπα" με τους επιχειρηματίες και τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής.   

Πρόσφατα εξάλλου πραγματοποιήθηκε σχετικό Σεμινάριο Α΄Βοηθειών Μάχης από τον ΣΕΑΝ Λάρισας


Διαβάζουμε σχετικά:
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΧΗΣ

Θέατρο ΟΥΗΛ, 10 Ιουνίου 2017 Λάρισα, Είσοδος Ελεύθερη

Το ενημερωτικό αυτό σεμινάριο αφορά στην παροχή εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες για την αρχική εκτίμηση, διαχείριση και αντιμετώπιση τραυματιών από πυροβόλα όπλα & εκρηκτικά σε επισφαλές περιβάλλον Μάχης.
Το σεμινάριο έχει ως στόχο να εφοδιάσει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων (εν ενεργεία και εφέδρους) και τους Επαγγελματίες Υγειονομικούς, με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών ή μη τραυματισμών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο. Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τους τρόπους αντιμετώπισης απειλητικών τραυματισμών από πυροβόλα όπλα.
Απώτερος σκοπός είναι το μέγιστο όφελος για τους τραυματίες, το οποίο μεταφράζεται στην αύξηση των ποσοστών επιβίωσης καθώς και τη μείωση των ποσοστών θανάτων και αναπηριών.
Απευθύνεται σε Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Λιμενικούς, προσωπικό εταιρειών SECURITY, Σκοπευτές, Κυνηγούς, Υγειονομικούς, Μέλη εθελοντικών διασωστικών ομάδων κτλ.

Από τα παραπάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι μπαίνει ένα ακόμη λιθάρι στην πλήρη στρατιωτικοποίηση του λαού μας και στην ένταση της καλλιέργειας των "εθνικών κινδύνων" και της "εθνικής απειλής"!

Στο παιχνίδι των ανταγωνισμών στην Ν.Α. Μεσόγειο το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μακράν τα καλύτερα παιδιά και οι πιο αξιόπιστοι σύμμαχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ελληνική αστική τάξη, προσμετρώντας την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται πολιτικά και οικονομικά η Τουρκία εξαιτίας των επιλογών του Ερντογάν, βγαίνει με όλα της τα όπλα στην επίθεση, σαν έτοιμη από καιρό. Έχουν αποφασίσει να τραβήξουν την ελληνοτουρκική διαμάχη στα άκρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η κυβέρνηση θεωρεί πως έχει την αμέριστη συμπαράσταση των Η.Π.Α. και της Ε.Ε. Είναι ενδεικτικό πως η επίτροπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Μογκερίνι, δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρέπει να απειλεί άλλο κράτος της Ε.Ε.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Η κοινωνία ποτίζεται με πολεμοκάπηλα κηρύγματα ενώ οι αγορές όπλων και οι προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών εντείνουν το κλίμα της πολεμικής προετοιμασίας. Το ελληνικό κεφάλαιο βγαίνει στην αντεπίθεση με τους «εθνικούς» στόχους για την εξόρυξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, με την διαπραγμάτευση για τις ΑΟΖ και τους αγωγούς φυσικού αερίου που θα περάσουν από την χώρα. Παράλληλα θωρακίζει τη θέση του στο εσωτερικό με την προετοιμασία των σχεδίων αντιμετώπισης του εξεγερμένου από τα μνημόνια λαού, του εσωτερικού εχθρού, ολοκληρώνοντας τους σχεδιασμούς καταστολής με τη συνεργασία στρατού, αστυνομίας και δικαστών.

Απαιτείται λοιπόν τώρα να συγκροτήσουμε ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό κίνημα. Είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε σε αυτήν τη συγκυρία ότι το άνοιγμα της συζήτησης για την υπεράσπιση των «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και για τα «εθνικά δίκαια», κινδυνεύει να διολισθήσει στην ταύτιση με τα πιο επιθετικά τμήματα του κεφαλαίου και τα εθνικιστικά αστικά ρεύματα. Γι’ αυτό είναι άμεση ανάγκη η ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού διεθνιστικού κινήματος πριν να είναι πολύ αργά. Χρειαζόμαστε ένα κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των αντιλαϊκών πολιτικών τους. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στο μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου και να μη μετατραπούμε σε αναλώσιμους για τα κανόνια τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου