Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ο πόλεμος των πολεμικών βιομηχανιών έχει φουντώσει για τα καλά


Στην ανακοίνωση μας με τίτλο "Σκυλοκαβγάς ανάμεσα στις πολεμικές βιομηχανίες που θέλουν όμως τους φοιτητές σκλάβους τους!τονίζαμε τη διάσταση που έχει λάβει η διαμάχη ανάμεσα σε πολεμικές βιομηχανίες και εμπόρους όπλων για τη διεκδίκηση των συμβολαίων που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα του ελληνικού στρατού, αλλά και την συμφωνία όλων στην πρόσδεση των πανεπιστημίων με τον στρατό και την πολεμική βιομηχανία (κρατική και ιδιωτική):
Καλούμε τους φοιτητές να Πετάξουν τον Στρατό-τις Πολεμικές Βιομηχανίες και τον Πόλεμο ΕΞΩ από τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

Το τι συμβαίνει στον χώρο του Στρατού με τις προμήθειες των οπλικών συστημάτων είναι γνωστό: οικοδόμηση πολιτικών σχέσεων των κυβερνητικών κομμάτων με ΗΠΑ και Ε.Ε., Διαπλοκή και Διαφθορά πολιτικών-στρατιωτικών-δημοσιογράφων-επιχειρηματιών.


Ο πόλεμος αυτός συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτει και πάλι δημοσίευμα του μιλιταριστικού και φιλοναζιστικού σαιτ:

"Αποκλεισμός ξένων εταιρειών και Ελλήνων αντιπροσώπων από το ΥΠΕΘΑ για υπονόμευση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας!

Μέχρι και σε αποκλεισμό, ανεπίσημο, αλλά ουσιαστικό, από τις διαγωνιστικές διαδικασίες του ελληνικού υπουργείου Άμυνας των ξένων εταιρειών και των Ελλήνων συνεργατών τους που επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα σκανδαλολογίας σε απόλυτα "καθαρές" και αναγκαίες προμήθειες για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Πϊσω από την πολεμική αυτή αναγνωρίστηκε τουλάχιστον μία ξένη εταιρεία ανταγωνίστρια της ελληνικής Theon Sensors η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό των ΕΑΣ που έχει προκηρυχθεί από το 2009 και των Ελλήνων συνεργατών της ξένης εταιρείας, κάτι που σήμανε συναγερμό στο ΥΠΕΘΑ, αφού αν γι αυτή την "μεσαίου" επιπέδου προμήθεια αντιδρούν με αυτό το τρόπο, για μεγαλύτερες προμήθειες, θα προσπαθήσουν να κάνουν ακόμα και... πραξικόπημα!

Η υπόθεση μάλιστα πήρε μεγαλύτερη έκταση όταν κατηγορήθηκε η ηγεσία του υπουργείου, γιατί αποφασίστηκε να καταργηθεί ο ΦΠΑ στις προμήθειες των Ελλήνων προμηθευτών, όπως ισχύει και για τους ξένους!

Ειδικά η υπόθεση του ΦΠΑ, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση κατά των δημοσιευμάτων που θεωρήθηκαν κατευθυνόμενα από το εξωτερικό, του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), και έδειξε με απόλυτη σαφήνεια ότι υπήρχε "ξένος δάκτυλος" πίσω από τις αντιδράσεις για την προμήθεια των 1950 διοπτρών νυχτερινής όρασης (1500 με ενίσχυση αστρικού φωτός και 450 με θερμική αναγνώριση)".



ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί αυτή η αγωνία του μιλιταριστικού σαιτ για τα συμφέροντα της εν λόγω πολεμικής βιομηχανίας;

Χωρίς βεβαίως να είναι δύσκολο στον καθένα να αντιληφθεί ότι οι αναφορές στην "άμυνας της χώρας" και στην "υπονόμευση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας" κρύβουν τεράστια συμφέροντα εμπόρων και βιομηχάνων του πολέμου.



Εμείς καλούμε τους φοιτητές και όλη την μαχόμενη εκπαιδευτική κοινότητα να βάλει φραγμό στον Πόλεμο-Εθνικισμό-Φασισμό.
Καλούμε τους φοιτητές να Πετάξουν τον Στρατό-τις Πολεμικές Βιομηχανίες και τον Πόλεμο ΕΞΩ από τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου