Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Ζήσε το όνειρο στο 561 Μ/Κ ΤΠ στον Προβατώνα!


Στην επιστολή που λάβαμε πρόσφατα από συνάδελφο φαντάρο περιγράφεται όλη η πραγματικότητα της στρατιωτικής θητείας στον Έβρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού: χώσιμο, έλλειψη φαντάρων, εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση, άθλιες συνθήκες υγιεινής, ειρωνεία και συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των στρατευμένων.
Δείτε πια είναι η κατάσταση των μονάδων που ο Π.Καμμένος και ο Δ.Βίτσας θέλουν να πετάξουν τους Νεοσύλλεκτους φαντάρους κλείνοντας τα ΚΕΝ και επιβάλλοντας μια θητεία από την πρώτη μέρα στα σύνορα. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Καταρχάς καλησπέρα σε όλο το κόσμο. 

Βρίσκομαι στο 561 ΜΚ Τ/Π Προβατώνα.

Η μονάδα υπολειτουργεί εδώ και πάρα πολύ καιρό λόγο ολίγου αριθμού στρατιωτών και μας πήγε εμπλοκή 22 ημέρες χωρίς έξοδο.

Η απάντηση τους ήταν "αν θες έξοδο πάρε Υπηρεσιακό", για το οποίο πρέπει να πληρώσεις 5€ πήγαινε, 5€ έλα για να ξεσκάσεις λίγο. 

Μας φέρονται λες και είμαστε δούλοι.
"Χώνουν" σε αγγαρείες άτομα με προβλήματα αναπνευστικά και προβλήματα υγείας, σε δραστηριότητες που δεν πρέπει συν τις Καθαριότητες, εξαναγκάζοντας τους! 
Δεν φτάνουν αυτά, όλη η μονάδα είναι κοντέϊνερ παμπάλαια, με υπολειτουργίες σε ρεύματα, λουτρά με μούχλα και τουαλέτες οι οποίες είναι όχι μόνο ανθυγιεινές, αλλά και ελαττωματικές.
Αντιστοιχούν 3 τουαλέτες για 15 στρατιώτες και άλλους 50 και πλέον ΕΠΟΠ, με απαίτηση να της γυαλίζουμε. 
Η ειρωνεία πέφτει σύννεφο και η κακό μεταχείριση των στρατιωτών από τους ΕΠΟΠ.
Ο Διοικητής μας κάνει τα στραβά ματιά σε όλα το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να παραδώσει την μονάδα σε ολίγον καιρό.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ξεκινά καμπάνια εναντίον του σχεδίου του ΥΠΕΘΑ και της κυβέρνησης να κλείσει τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, το σύνολο του κόσμου της εργασίας και την νεολαία να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Απαιτούμε Σύγχρονα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων
Απαιτούμε μείωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης σε 6 μήνες
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες και βάρβαρες αντεργατικές επιλογές, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους και τα σχέδια καταστολής του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού.
Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου. 
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. 
Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης. 
Απάντηση μας ένα νέο εργατικό κίνημα του συνόλου των εργαζομένων που ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-γλώσσα-θρησκεία θα σταθεί απέναντι σε κυβέρνηση-Ε.Ε. παλεύοντας για τα κοινά μας δικαιώματα.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου