Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

H Πολεμική Αεροπορία είναι το ΝΑΤΟ-Είναι εχθρός των λαών! H πώληση των F16 και η Ιδιωτικοποίηση του πολέμου!

Και η παράθεση μόνο των στοιχείων αρκεί για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της Απειλής για τους λαούς από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Όλη την ουσία της σύγχρονης πραγματικότητας που εκφράζουν οι Έλληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκφράζει η τοποθέτηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Ο Ελληνικός Στρατός είναι το ΝΑΤΟ. Πολεμά και Δολοφονεί. Είναι Συνυπεύθυνος-Συνένοχος στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Έτσι απαιτούν τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, τα συμβόλαια και τα κέρδη του Κόκκαλη, του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, όλων των αδίστακτων Ελλήνων επιχειρηματιών! 
Δεν παραχωρούνται μόνο βάσεις στους Μισθοφόρους των ΗΠΑ και της Ε.Ε για να εξορμούν κατά των λαών.

  • Από τις ελληνικές βάσεις, με την συνδρομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εξορμούν ήδη οι Μισθοφόροι Δολοφόνοι κατά των λαών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Τα αμερικανικά αλλά και τα βελγικα-ολλανδικά F16, τα γερμανικά EUROFIGHTER...
  • Από το Άκτιο εξορμούν τα AWACS, με ελληνικά πληρώματα για να εντοπίζουν τους στόχους για τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των χωρών της Ε.Ε. Το έπραξαν στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, της Λιβύης, το πράττουν σήμερα στη Μέση Ανατολή.
  •  Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παίζει καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση των ιπτάμενων επαγγελματιών του ολέθρου. Αυτό κάνει η Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ -για την οποία ήταν τόσο χαρούμενος το στέλεχος της ΛΑΕ Κώστας Ήσυχος όντας ΑΝΥΕΘΑ- που εξασφαλίζει μοναδικούς όρους πολεμικής προετοιμασίας-εκπαίδευσης στους πιλότους του Ισραήλ για να επιτεθούν εναντίον του λαού στο Ιράν, αλλά επίσης για τις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα αντιδραστικά καθεστώτα του Περσικού Κόλπου. Αυτό σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέποντας τη βάση της Καλαμάτας σε πολυεθνικό κέντρο Ικάρων και αργότερα την Ανδραβίδα σε κέντρο εκπαίδευσης των έμπειρων χειριστών [διαβάστε αναλυτικά: Αεροπορική Βάση της 117 ΠΜ Ανδραβίδας: Διεθνική Εκπαίδευση των Μισθοφόρων του Πολέμου http://diktiospartakos.blogspot.gr]
Ταυτόχρονα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παίζει ιμπεριαλιστικό ρόλο. Στην ανακοίνωση μας με τίτλο "Τι ρόλο παίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία http://diktiospartakos.blogspot.gr τονίζαμε ότι την προστασία του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου, του νεότερου μέλους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνουν η Ελλάδα και η Ιταλία. Θυμίζουμε ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αναλαμβάνοντας σταθερά τέτοιους ρόλους έξω από τα σύνορα της χώρας, έχει επωμιστεί καθήκοντα «Air Policing» («εναέριας αστυνόμευσης») στην Αλβανία εκ περιτροπής με την Ιταλία, ενώ το Μάρτη του 2014 υπογράφηκε και τεχνική συμφωνία με τη Βουλγαρία για την εκτέλεση «διασυνοριακών επιχειρήσεων εναέριας επιτήρησης».

Όμως η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δε θα συμβάλει μόνο με την δράση της στη διεκδίκηση ευρύτερου οικονομικού-πολιτικού ρόλου για το ελληνικό κεφάλαιο, θα εξασφαλίσει άμεσα συμβόλαια και κέρδη στους Έλληνες επιχειρηματίες του ολέθρου!

Έχει αναλογιστεί κανείς τι σημαίνει η πώληση των μεταχειρισμένων 
ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών F16;
Καταρχήν, μέχρι τώρα όταν αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους αγοροπωλησίες κάναμε λόγο για μεταχειρισμένα αμερικανικά και ευρωπαϊκά οπλικά συστήματα. Για πρώτη φορά (η Κύπρος είναι άλλο θέμα) το ελληνικό κράτος πουλά μεταχειρισμένα όπλα για να εκσυγχρονίσει και αναβαθμίσει τις φονικές του μηχανές.
Το δεύτερο σκέλος της πώλησης μεταχειρισμένων αεροσκαφών είναι ότι το ελληνικό κράτος διεκδικεί και τα συμβόλαια εκσυγχρονισμού αυτών των F16 που θα αγοράσουν Βαλκανικές χώρες, ανοίγοντας το δρόμο της κερδοφορίας και για τους Έλληνες επιχειρηματίες της πολεμικής αεροπορίας.
 Αξίζει να θυμηθούμε:

Η ΕΛΛΑΔΑ "ΧΩΝΕΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ! http://diktiospartakos.blogspot.gr

Υπάρχει όμως και η διάσταση, αυτή της άμεσης Ιδιωτικοπόησης του Πολέμου
Διαβάζουμε σε ανάρτηση του μιλιταριστικού http://www.defence-point.gr
"Στην «εξίσωση» θα μπορούσε ενδεχομένως να προστεθεί άλλη μια επιλογή, η οποία όμως επίσης συνδέεται με την εκπαίδευση, οπότε θα μπορούσε να απασχολεί ήδη ενδιαφερόμενους, είτε αεροπορικές δυνάμεις είτε ιδιωτικές εταιρίες.
Ο λόγος γίνεται για τη δημιουργία «μοιρών επιτιθέμενων» (aggressors) οι οποίες χρησιμοποιούνται για την επιχειρησιακή εκπαίδευση πολεμικών μοιρών. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον για παλαιά αλλά σε ικανοποιητική κατάσταση αεροσκάφη, από ιδιωτικές εταιρίες.
Οι εταιρίες αυτές αγοράζουν τα αεροσκάφη και δημιουργούν ιδιωτικές αεροπορικές δυνάμεις με έμπειρους πιλότους, προσφέροντας εν συνεχεία τις υπηρεσίες τους στο αμερικανικό Πεντάγωνο, για την εκτέλεση επιχειρησιακών σεναρίων, με τον ρόλο ακριβώς των «aggressors».
Τέτοιες υπηρεσίες επιτρέπουν την όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εκπαίδευση στις πολεμικές μοίρες. Στο πλαίσιο αυτό, ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση να προωθηθούν και σε άλλες κατευθύνσεις ελληνικά F-16 Block 30 αν και τα υπάρχοντα στοιχεία κάνουν λόγο για πωλήσεις μαχητικών για τέτοιον σκοπό, σε ποσά σημαντικά χαμηλότερα από αυτά που ευλόγως διεκδικεί η ελληνική πλευρά".
Οι ιδιώτες δεν έχουν διεισδύσει στην πολεμική εκπαίδευση μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στη χώρα μας.
Ας μελετήσουμε το ρεπορτάζ του στρατιωτικού συντάκτη της ΕΡΤ1 Γιώργου Σιδέρη για το
Πολυεθνικό κέντρο εκπαίδευσης ιπταμένων στην Καλαμάτα http://www.ert.gr
"Οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας προχωρούν στην μετεξέλιξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε πολυεθνικό κέντρο εκπαίδευσης ιπταμένων, άλλωστε εδώ και μια 10ετία η Ελλάδα εκπαιδεύει και Ιταλούς πιλότους.
Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ξεκινήσει η αναζήτηση νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που θ’ αντικαταστήσει το Τ-2 το οποίο έκλεισε αισίως 42 χρόνια ζωής.
Σύμφωνα με πληροφορίες σ’ αυτή τη μετεξέλιξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας θα παίξει σημαντικό ρόλο και ιδιωτική εταιρία η οποία πιθανότατα θα εκπαιδεύει τους νέους ιπταμένους σε σύγχρονους εξομοιωτές πτήσεων ίσως και μαχητικών αεροσκαφών".
Ουσιαστικά αυτό που μας λέει ο δημοσιογράφος είναι ότι ο λαός μας καλείται να  πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφους που θ’ αντικαταστήσει το Τ-2 το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν ταυτόχρονα οι ανάγκες εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας και των υπολοίπων χωρών του ΝΑΤΟ, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τεράστια κέρδη για την ελληνική ιδιωτική εταιρεία.
Για μια ακόμη φορά τα κέρδη των επιχειρηματιών εξασφαλίζονται από την πρόσδεση στο Κράτος και το ΝΑΤΟ, είναι βουτηγμένα στο αίμα των λαών.
 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ MΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΟΖ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ-ΕΛΕΓΧΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Επομένως απαιτείται ένα σύγχρονο εργατικό αντικαπιταλιστικό διεθνιστικό αντιπολεμικό  κίνημα 
Εμείς θεωρούμε ότι η Ειρήνη και η Ευημερία για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την ανατροπή των αστικών κυβερνήσεων, το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής των ιμπεριαλιστών φονιάδων που εξορμούν με τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής εναντίον του κόσμου της εργασίας, την αντικαπιταλιστική πάλη για τη διάλυση του ΝΑΤΟ του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και της Ε.Ε. 
Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο αντιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12/11 στις 11:00  στην βάση του Άραξου.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ! 
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου