Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Για τους φαντάρους χώσιμο και διακρίσεις στα ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΚΑΑΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ 

ΣΤΟΝ ΛΟΧΟ ΔΚΣΕΩΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ 349 28 ΑΤΟΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 2 ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. 
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟ 25 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΞΟΔΟ ΘΑ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΑΛΙ. 
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΝ ΛΟΧΟ ΛΕΣΧΗΣ ΈΜΕΙΝΑΝ 15 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ 6 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΑΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΙΣΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΑΣΧΑ, Ο ΛΟΧΟΣ ΔΚΣΕΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ 12 ΑΤΟΜΑ ΑΝΑ ΓΚΡΟΥΠ ΓΙΑ 11 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΩ Ο ΛΟΧΟΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕ 8 ΓΙΑ 5 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. 
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ!! 
Νομίζουμε ότι απαιτείται άμεσα η παρέμβαση της Διοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα αυτές οι αδικίες.
Είναι γνωστό ότι στα ΚΑΑΥ συνυπάρχει το χώσιμο, η εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων με τη βυσματοκρατία.
Θυμίζουμε την πολύ πρόσφατη παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων:

ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα: Νέα νίκη των φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΝΙΚΗ. 
Γιατί ΝΙΚΗ είναι αυτή την εποχή ο Φαντάρος να βελτιώνει τις συνθήκες, να μειώνει το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Στo Κέντρο Απωλειών Αποκατάστασης Υγείας (ΚΑΑΥ) Αγ. Ανδρέα φαντάροι άνοιξαν το ζήτημα της κάλυψης του κόστους της μεταφοράς τους στην έξοδο. Με αναφορές και επιστολή διαμαρτυρίας στον «Ριζοσπάστη» διεκδίκησαν να καλύπτεται από την υπηρεσία το κόστος του ΚΤΕΛ (5,40 ευρώ). 
Αρχικά η διοίκηση της μονάδας ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ και δεν εξέτασε το αίτημα των συναδέλφων φαντάρων με τη δέουσα προσοχή.
Το Απέρριψε με διάφορες υπεκφυγές!
Στην συνέχεια όμως ακολούθησε νέα παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Με αλλεπάλληλες κινήσεις θίξαμε με επιμονή το ζήτημα εντός και εκτός μονάδας.
Καλέσαμε το ΓΕΣ να πάρει θέσει, να συμβάλλει ώστε να ξεπεραστούν οι δικαιολογίες της Διοίκησης και να ικανοποιηθούν τα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ των συναδέλφων.
Και φυσικά ήρθε η Δικαίωση:
Οι συνάδελφοι στρατιώτες κατόρθωσαν να μην πληρώνουν στα ΚΤΕΛ, αλλά να συμπεριλαμβάνονται στα υπηρεσιακά λεωφορεία.
Η αγωνιστική τους όμως προσπάθεια πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για Όλους.
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Καλή και Αγωνιστική θητεία σε όλα τα παιδιά.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Καλό θα ήταν ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" να αναδείκνυε όλες τις παραμέτρους και αυτής της μάχης των φαντάρων και να μην κατέληγε να εξαφανίσει την παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Ας καταλήξουμε όλοι στο συμπέρασμα ότι ο κομματικός ανταγωνισμός και η περιχαράκωση βλάπτει το Κίνημα των Φαντάρων.
Εμείς για μια ακόμη φορά απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας σε όλους.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
Θυμίζουμε:
Πιέσεις της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για να εξασφαλιστεί η ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση των φαντάρων στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ όχι μόνο δημοσίευσε την επιστολή Καταγγελίας των συναδέλφων φαντάρων από τα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, αλλά προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Η συνολική προσπάθεια φαίνεται να έχει αποτέλεσμα αφού το ΓΕΣ συνεργαζόμενο με τη διοίκηση της μονάδας διεκδικεί λύση ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων που υποχρεώνονται αυτές τις δύσκολες εποχές να καταβάλλουν 5,4 ευρώ σε κάθε έξοδο τους στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ.
Αποκαλύπτεται όμως ότι η ευθύνη βρίσκεται πρωτίστως στην πολιτική ηγεσία των Πάνου Καμμένου-Δημήτρη Βίτσα.
Ενώ η κυβέρνηση Υποκρίνεται και διαφημίζει ότι η μετακίνηση των Στρατευμένων είναι δωρεάν, στην πράξη Υποχρεώνει τους συναδέλφους φαντάρους να πληρώνουν πανάκριβο εισιτήριο στα ΚΤΕΛ της Αττικής, αλλά και στη παραμεθόριο.
Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση για να τα έχει καλά με το στρατιωτικό κατεστημένο εξασφαλίζει τη δωρεάν μετακίνηση για τους στρατιωτικούς και το πολιτικό προσωπικό. ΜΟΝΟ!
Εμείς απαιτούμε το ίδιο ακριβώς να γίνεται για όλους τους συναδέλφους, όπου και να υπηρετούν: 
η μετακίνηση των στρατιωτών να γίνεται σε κάθε έξοδος τους με υπηρεσιακά οχήματα!
Είναι Υποχρέωση των Επιτελείων και του Υπουργείου Άμυνας να μετακινούν όλο το προσωπικό ΔΩΡΕΑΝ.
Θυμίζουμε: 
Επιστολή Καταγγελίας φαντάρων από τα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα
Να θυμίσουμε ότι τα ΚΑΑΥ είναι οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις που μεταθέτουν - αποσπούν τους συναδέλφους φαντάρους ως Υπηρετικό Προσωπικό για να κάνουν Δωρεάν Διακοπές οι αξιωματικοί!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΑΥ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΙΠΟΙΕΙ ΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σε επιστολή τους οπλίτες που υπηρετούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Αγ. Ανδρέα αναφέρουν:
«Στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας Αγίου Ανδρέα (Νέα Μάκρη) διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. 
Πολλοί στρατιώτες της μονάδας είναι δευτερομετάθετοι από μεταθέσιμες μονάδες της παραμεθορίου ή επαναπατρισμένοι από την Κύπρο, άλλοι είναι γονείς παιδιών. Αρκετοί είναι τόσο τυχεροί που το στρατόπεδο στο οποίο μετατέθηκαν απέχει 2 ώρες από το σπίτι τους. 
Δίπλα στα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιώτες σε όλα τα στρατόπεδα (π.χ. "μηνιαία οικονομική ενίσχυση" - κοροϊδία, τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οπλίτες που έχουν παιδιά κ.ά.) στην περίπτωση των ΚΑΑΥ προστίθενται και άλλα. Για παράδειγμα, οι στρατιώτες που δικαιούνται διανυκτέρευση, για να φύγουν αλλά και για να επιστρέψουν στη μονάδα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν 2,70 ευρώ στο ΚΤΕΛ, την ίδια στιγμή που για στελέχη που υπηρετούν στη μονάδα -και σωστά- μπαίνει λεωφορείο της υπηρεσίας. Και ενώ οι στρατιώτες έχουν ζητήσει σε αναφορές να αξιοποιείται το λεωφορείο και για όσους στρατιώτες το επιθυμούν, συνεχίζει η "έξοδος" από το στρατόπεδο να κοστίζει 5,40 ευρώ, ένα ποσό το οποίο φορτώνεται στις πλάτες των φαντάρων και των οικογενειών τους. Συχνά άλλωστε εξοδούχοι στρατιώτες μένουν μέσα στο στρατόπεδο ακριβώς γι' αυτόν το λόγο.
Παράλληλα, οι συνθήκες υγιεινής στα μαγειρεία είναι απαράδεκτες αφού οι υποδομές των μαγειρείων συνδέονται με φρεάτια. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί, παρά τις διαμαρτυρίες των φαντάρων.
Για τον ελεύθερο χρόνο των φαντάρων δεν υπάρχει καμία υποδομή για γυμναστική (εκτός από ένα αυτοσχέδιο μονόζυγο, ένα σκάκι κι ένα τραπέζι -μόνο τραπέζι- πινγκ πονγκ) ή για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.
Απαιτούμε:
- Να καλυφτεί με μέσο της Υπηρεσίας η μεταφορά των στρατιωτών από -και ιδιαίτερα- προς το στρατόπεδο. Σε διαφορετική περίπτωση να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Υπηρεσία το εισιτήριο στο ΚΤΕΛ, το κόστος για τη μετακίνηση των φαντάρων.
- Να παρθούν εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση της υγιεινής στις εγκαταστάσεις της μονάδας, ιδιαίτερα στα μαγειρεία και στη λέσχη.
- Να δημιουργηθούν υποδομές για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των φαντάρων».
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου