Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

H κυβέρνηση καίγεται να στείλει τους φαντάρους στην Κύπρο, μετάθεση στο εξωτερικό!

Καταγγελίες Φαντάρων
Της ημέρες που γινόταν ενημέρωση για τα ΕΛΔΥΚ, το κλίμα που άφησαν να επικρατήσει μέσα στο στρατόπεδο όσο αφορά την πιθανότητα να βρεθεί ένας οπλίτης θητείας στην Κύπρο, ήταν ότι είναι ένα υποχρεωτικό σώμα που καλύτερα να το δηλώσετε και να το πάρετε απόφαση γιατί μπορεί να σας διαλέξουν και από μόνοι τους. 

Η ενημέρωση ήταν σκοπίμως ελλιπής όσο αφορά το κατά πόσο είναι υποχρεωτική ή όχι η συμμετοχή στο συγκεκριμένο σώμα. 

Επίσης ξεκάθαρο ήταν ότι υπήρχε μεγάλη αγωνία από την πλευράς του Ελληνικού στρατού να πείσει του οπλίτες να καταταγούν σε αυτό το σώμα, καθώς η ενημέρωση που έγινε σε σχέση με τις ανέσεις και τις ‘’ιδανικές’’ συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο ήταν ασύγκριτα πιο οργανωμένη και πλήρης σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ειδικό σώμα του Ε.Σ. Έγινε παρουσίαση και προβολή εικοσάλεπτου βίντεο όταν για οποιοδήποτε άλλο σώμα η διαδικασία δεν περιελάμβανε κάτι περισσότερο από μια ανακοίνωση που περιοριζόταν στην φράση « Όποιος ενδιαφέρεται για τα ‘’τάδε’’ να πάει εκεί.»

Κανένας Φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ για την ΑΟΖ, τα πετρέλαια και τους Άξονες του Πολέμου

Η Μετάθεση στην Κύπρο είναι μετάθεση σε Εμπόλεμη Ζώνη! Στην Κύπρο, αστικό κράτος του Ολοκληρωτικού καπιταλισμού, των εφοπλιστών, του ξεπλύματος χρήματος ως φωλιά εμπόρων ανθρώπων/όπλων/ναρκωτικών/Μαφίας, νησί ορμητήριο για τους βάρβαρους πολέμους των ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού, όπου παίζονται τεράστια γεωστρατηγικά ενεργειακά-οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα για τις πολυεθνικές και τις άρχουσες τάξεις, κρίκο στους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου!

ΕΛΔΥΚ: οι αγωνιζόμενοι Φαντάροι μπορούν να Νικούν στον Στρατό, μπορούν να Υπερασπίζουν τα Δικαιώματα τους
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Καταρχήν να πούμε ότι η προεπιλογή για την ΕΛΔΥΚ είναι ταξική, αφού μέσω τηλεφώνων και πελατειακών σχέσεων ποτέ κανένα πλουσιόπαιδο, κομματικό βύσμα ή επώνυμος δεν επιλέχθηκε για Κύπρο!
Αυτό που έχει όμως μεγάλη σημασία να αναδείξουμε είναι το εξής: η ΕΛΔΥΚ είναι επί της ουσίας ένας Μισθοφορικός Στρατός. 
Τα κλιμάκια του ΓΕΣ στην πραγματικότητα προεπιλέγουν και απευθύνονται κυρίως στα παιδιά που κατάγονται από φτωχές οικογένειες. Γνωρίζοντας την οικογενειακή τους κατάσταση και τι επιπλέον οικονομικά βάρη φορτώνει στις αδύναμες πλάτες τους η Υποχρεωτική Στράτευση, επιχειρούν να τα Εξαγοράσουν με δέλεαρ τα 270 ευρώ!
Τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια για τον Ελληνισμό και την Ελληνική Κύπρο είναι Φούμαρα. Η ΕΛΔΥΚ συγκροτείται με ταξικούς όρους, από τους πιο φτωχούς φαντάρους και τους πιο αδύναμους κοινωνικά. Πάντα όμως θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, εθελοντών φαντάρων από μικροαστικά και αστικά στρώματα, για να συγκαλύπτουν την οδυνηρή και ακραία ταξική τακτική του ΓΕΣ και του ΥΕΘΑ!

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 270 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ
Με την εθελοντική συμμετοχή στην ΕΛΔΥΚ, ο κάθε στρατιώτης αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενδεχόμενη απώλεια του σε περίπτωση Απώλειας του σε μια εμπόλεμη ζώνη στο εξωτερικό.
Πληρώνουν λοιπόν 270 ευρώ για να μας κάνουν Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Η πολεμική ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνει εξαιτίας της επιθετικότητας όλων των κρατών, που με τις Συμμαχίες τους και τους Στρατούς τους επιχειρούν να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους.
Τα κράτη Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου αφενός ακολουθούν βάρβαρες αντεργατικές-Μνημονιακές πολιτικές (Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος), είναι καθεστώτα διαρκούς έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού (Δικτατορία στην Αίγυπτο, αστικά κράτη του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού σε Ελλάδα-Τουρκία, καθεστώς μακρόχρονης έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ λόγω κατοχής της Παλαιστίνης και επιβολής καθεστώτος Απαρχάιντ). 
Τα κράτη αυτά εμπλέκουν τους εργαζόμενους και την στρατευμένη νεολαία σε βρώμικους πολέμους (προετοιμασία κράτους Ισραήλ για επίθεση στον Λίβανο με την πλήρη συνδρομή-συμμετοχή-εμπλοκή ελληνικού και κυπριακού κράτους), διεκδικούν να γίνουν κράτη πολεμικά ορμητήρια των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, αλλά και ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ της Ανατολικής Μεσογείου. 
Τέλος, με έναν σύγχρονο Μεγαλοϊδεατισμό της άρχουσας τάξης θέλουν επιβάλλουν την ΕΠΕΚΤΑΣΗ των συνόρων τους ώστε ακόμη και με διακρατικό πόλεμο να εξυπηρετήσουν την δίψα των επιχειρηματιών για κέρδη. Αυτός είναι ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ τους για ΑΟΖ, έλεγχο και εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων-ροών διεθνούς εμπορίου και αγωγών.
Ο Μισθοφόρος Έλληνας στρατιώτης γίνεται ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ, Θύτης και Θύμα
O Έλληνας φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ υπερασπίζει: 
την αμερικανική Exxon Mobil, την καταρινή QPI, τη γαλλική Total και την ιταλική ENI
τα συμφέροντα του Βαρδινογιάννη, του Λάτση και των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, Energean Oil & Gas.
Πως επυπηρετούνται αυτά τα συμφέροντα;
Να τι γράφουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της κυβέρνησης:
"Να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την οριοθέτηση των κοινών θαλάσσιων συνόρων τους δεσμεύτηκαν Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος, όπως αναφέρεται σε Κοινή Διακήρυξη, που υπέγραψαν οι ηγέτες των τριών χωρών, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στο πλαίσιο της τριμερούς Συνόδου Κορυφής στη Λευκωσία. Η συμφωνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) αποτελεί και σημείο τριβής στις σχέσεις με την Τουρκία, η οποία επιμένει να μην αναγνωρίζει τη δυνατότητα της Ελλάδας να ορίσει ΑΟΖ έως την περιοχή του Καστελόριζου στην Αν. Μεσόγειο. Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση, η συμφωνία περιλαμβάνει την οριοθέτηση κοινών θαλάσσιων συνόρων, εξέλιξη που αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι η Ελλάδα έχει ΑΟΖ και θαλάσσια σύνορα που εκτείνονται και ακουμπούν στα κοινά θαλάσσια σύνορα των άλλων δύο χωρών, όπως δηλαδή επιτάσσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας".

ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους ότι σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι οι εξής:
* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο.
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια.
Παράλληλα, η κυβέρνηση περιέκοψε το μισθό του ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ (30%), μείωσε τα δωρεάν εισιτήρια. Η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη και είναι συνέχεια σε Επιφυλακή, με αλλεπάλληλες ασκήσεις και πολλές πειθαρχικές ποινές.
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε το Σύνταγμα και τους Νόμους. 
Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.
Δε θα γίνουμε Αναλώσιμοι για τις ΑΟΖ και ενεργειακά τους κοιτάσματα 
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ” τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ. 
Επίσης οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.
Καλούμε ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται.
Ας μην ψάχνουν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
ΕΛΔΥΚ: οι αγωνιζόμενοι Φαντάροι μπορούν να Νικούν στον Στρατό, μπορούν να Υπερασπίζουν τα Δικαιώματα τους
Η πλάκα είναι ότι ενώ καλλιεργείται συστηματικά ο φόβος, η ιεραρχία διαδίδει ότι στον Στρατό δεν υπάρχουν δικαιώματα, οι πλούσιοι και τα πολιτικά βύσματα προπαγανδίζουν «το κάτσε καλά, μην αγωνίζεσαι, μην διεκδικείς, γλύψε για να φτιαχτείς»…
Στον Στρατό είναι ο μόνος χώρος που η νεολαία μετρά σημαντικές Νίκες.
Πραγματικά, καθημερινά στα στρατόπεδα διεξάγονται σημαντικές αντιπαραθέσεις όπου αγωνιστές φαντάροι με μαχητικό και συλλογικό συχνά τρόπο Αμφισβητούν του Παραλόγου τη Θητεία.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων αυτών αποτελεί η ΕΛΔΥΚ και οι Παράνομες μεταθέσεις των συναδέλφων που διατάζονται να πάρουν φύλλο πορείας για τη Μεγαλόνησο είτε ενώ έχουν Αρνηθεί, είτε δεν πληρούν τα κριτήρια.
Και όμως, παρά τις πιέσεις, παρά τις απειλές, όχι μόνο κόπηκαν όλες οι Μεταθέσεις συναδέλφων με χαρακτηρισμό σωματικής ικανότητας Ι3-Ι4, αλλά κυρίως κόπηκαν οι Μεταθέσεις όλων των συναδέλφων που είχαν υπογράψει στα ΚΕΝ ότι δεν επιθυμούν να μετατεθούν στην Κύπρο.
Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι το να μην Ψαρώνουμε Συνάδελφοι: Ποτέ, Πουθενά και σε Κανέναν.
Να γνωρίζουμε και να Διεκδικούμε τα Δικαιώματα μας.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια παίζει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Συνάδελφοι Αντισταθείτε. Η Δημοσιότητα των Καταγγελιών έχει τεράστια δύναμη.

Κυρίως όμως παίζει τεράστια σημασία η αντίληψη του ΕΜΕΙΣ απέναντι στο ΕΓΩ, η πίστη ότι αγωνιστικά και συλλογικά μπορούν και πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα αντί να τρέχει ο καθένας να γλύφει για να σώσει το τομάρι του, η αίσθηση ότι ο κάθε φαντάρος Δεν Είναι Μόνος, έχει ένα ολόκληρο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό που τον στηρίζει και εκφράζει την Αλληλεγγύη του.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου