Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Πέφτει η Εφρίν


Με την εκκωφαντική σιωπή της δύσης και μετά από 58 μέρες άνισης και απεγνωσμένης αντίστασης των ελαφρά εξοπλισμένων Κουρδικών πολιτοφυλακών ενάντια στον πάνοπλο Τουρκικό στρατό και τους τζιχαντιστές συμμάχους του, η πόλη του Εφρίν πέφτει στα χέρια των εισβολέων σιγά σιγά που από νωρίς το πρωί καταλαμβάνουν τις γειτονιές της από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Τα κεντρικά γραφεία του YPG-SDF εκκενώθηκαν από χθες το απόγευμα και οι δυνάμεις του αποσύρθηκαν στην ανατολική έξοδο της πόλης προσπαθώντας να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους δρόμους που οδηγούν προς τον νότο του καντονιού. Αυτή η περιοχή ακόμη είναι στα χέρια τους με σκοπό να προλάβουν να εκκενώσουν την πόλη όσο το δυνατόν περισσότεροι μαχητές τους αλλά και άμαχοι που εγκαταλείπουν τις εστίες τους.
Ο Τουρκικός στρατός πετυχαίνει μια μικρή νίκη με πάνω από 60 νεκρούς στρατιώτες, ανάμεσα τους και τον αντισυνταγματάρχη επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του που σκοτώθηκε χθες.
Οι τζιχαντιστές είχαν 300 νεκρούς και οι δυνάμεις των Κούρδων περίπου 600.
Ωστόσο είναι άγνωστος ο απολογισμός των νεκρών αμάχων και των εκτελεσθέντων με συνοπτικές διαδικασίες. Μόλις προχθές η Τουρκική αεροπορία βομβάρδισε το νοσοκομείο της πόλης με 16 νεκρούς από το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους.
Πάνω από 30 χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες μέχρι χθες ενώ από σήμερα οι ροές αυξάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου