Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Τραβάνε όλοι το σχοινί και ανεβάζουν την ένταση: Ερντογάν: «Δεν υποχωρούμε στα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ»

Λίγες ώρες μετά το Συμβούλιο Άμυνας στο ΥΠΕΘΑ , που η δημοσιογραφική αυλή του Πενταγώνου χαρακτηρίζει ως “πολεμικό συμβούλιο¨, στην απέναντι ακτή του Αιγαίου, ο Ερντογάν δηλώνει: «Δεν υποχωρούμε στα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ»


Συνεδρίασε αιφνιδιαστικά στην Τουρκία το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικεφαλή.

«Η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της», αναφέρει η ανακοίνωση που βγήκε μετά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, Μανώλη Κωστίδη.

Όπως πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του Σκαι, στη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ, της Ανατολικής Μεσογείου του Αιγαίου και οι οι συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας. 
Υπενθυμίζεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (τουρκικά: Milli Güvenlik Kurulu, MGK) περιλαμβάνει τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, επιλεγμένα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ο οποίος είναι επίσης ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής). Όπως και τα εθνικά συμβούλια ασφάλειας των άλλων χωρών, το MGK αναπτύσσει την πολιτική εθνικής ασφάλειας.
στρατιώτες που αποτελούν τους Αναλώσιμους των πρώτων λεπτών της όποιας σύγκρουσης. 
Γίνεται πλέον ξεκάθαρο στον κόσμο της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία, ότι υπάρχουν αντικειμενικές, υλικές, οικονομικές συνθήκες για να οδηγηθούμε στην σφαγή, που σχετίζονται τόσο με τις νέες δυνατότητες καπιταλιστικής κερδοφορίας στην περιοχή, όσο και με τη «στενότητα» της καπιταλιστικής κρίσης που δεν επιτρέπει ειρηνικές μοιρασιές.
Τα επίδικα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου είναι τεράστια. Είναι συμφέροντα που κάνουν τις δύο άρχουσες τάξεις αδίστακτες. Δεν θα λογαριάσουν το κόστος σε ανθρώπινες απώλειες, τη ζημιά στον τουρισμό και το περιβάλλον! Εκεί οδηγεί η δίψα των καπιταλιστικών κερδών από την ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στις ΑΟΖ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου , αλλά και οι αντιπαραθέσεις για τη διέλευση των ενεργειακών αγωγών, όπως και η χάραξη των μεγάλων εμπορικών δρόμων.
Το σχήμα «επιτιθέμενη Τουρκία, αμυνόμενη Ελλάδα», αποκρύπτει ότι αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία, που επιδιώκουν να αναβαθμίσουν η καθεμιά τη δική της θέση, μέσω πάντα και της κλιμάκωσης και της βαθύτερης πρόσδεσης σε συμμαχίες με τις κυρίαρχες Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. 
Η ελληνοτουρκική  Διακρατική σύγκρουση είναι αντιδραστική, επιθετική και από τις δύο πλευρές! Έχει αίτιο, κίνητρο και σκοπό την άνοδο και διανομή αιματοβαμμένων καπιταλιστικών κερδών, στηριγμένων στην εργατική γενοκτονία και στις δύο χώρες, την περιστολή της δημοκρατίας, το κυνηγητό των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, την περιβαλλοντική καταστροφή στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου. Οποιοδήποτε πολεμικό επεισόδιο δε θα έχει ως στόχο τελικά κάποια βραχονησίδα (αυτό μπορεί να είναι αφορμή), ούτε το «εθνικό γόητρο», αλλά την κατάχτηση χώρων οικονομικής εκμετάλλευσης και άρα την ενίσχυση της θέσης του καπιταλιστικού σχηματισμού τόσο μέσα στις ίδιες τις χώρες, καθώς και στη διεθνή σκακιέρα.
Τη θολή και ακαθόριστη εικόνα κρατικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο (χωρικά ύδατα, εύρος εναέριου χώρου, FIR, υφαλοκρηπίδα, ρόλος Καστελόριζου στον καθορισμό ΑΟΖ και στον έλεγχο-εκμετάλλευση   κοιτασμάτων κλπ),  χρωματίζουν πλέον οι διεκδικήσεις του Τουρκικού κράτους που μιλά για «επικαιροποίηση» της συνθήκης της Λωζάνης στα ανατολικά του σύνορα και το Αιγαίο, αλλά και οι επιθετικές δηλώσεις των Ελλήνων πολιτειακών παραγόντων που διαμέσου των δηλώσεων τους περί ανυποχώρητης υπεράσπισης των «εθνικών δικαίων» προβάλλουν του επιθετικούς-επεκτατικούς τους στόχους, θεωρώντας ως δεδομένα τις διεκδικήσεις του δικού του αστικού κρατικού σχηματισμού!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Απαιτείται επομένως ένα νέο εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Αστική Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θέλει Δούλο τον κόσμο της εργασίας, ενάντια στους ¨εθνικού στόχους και την εθνική ενότητα¨ που απαιτεί η αστική τάξη για να μας μετατρέψει σε Κρέας στα Κανόνια της, Αναλώσιμους της Κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου.
Δεν προετοιμαζόμαστε για να Δολοφονηθούμε μεταξύ μας εργάτες και νεολαία για επιχειρηματικά, κρατικά και Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή της Καπιταλιστικής Κυριαρχίας, για την Κοινωνική Απελευθέρωση.  


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου