Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Κανένας νέος να μην γίνει Μισθοφόρος: οι ΟΒΑ του Πολεμικού Ναυτικού

Το παρακάτω κείμενο αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει στο Πολεμικό Ναυτικό.
Πέρα από τις μεγαλοστομίες και τις εθνικιστικές κραυγές αποδεικνύεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό είναι το γκέτο των βυσμάτων και των πλουσιόπαιδων, όπου σχίζουν τα χαμηλόβαθμα στελέχη που πραγματικά είναι για λύπηση!
Το κείμενο έχει για συγγραφέα ένα στέλεχος...
Ο Θεσμός των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στο ΠΝ
Τα τελευταία έτη στέλνουν με την κάθε ΕΣΣΟ όπου εισέρχονται περί των 500-600 στρατευσίμων και στα πλοία όπου είναι άνω των 50 μονάδων στέλνουν περί τους 50-60 στρατεύσιμους και οι υπόλοιποι τους στέλνουν σε υπηρεσίες κέντρου όπου υπάρχουν ΜΜΜ. Οι υπηρεσίες κυρίως Σκαραμαγκά όπου το 2009 είχαν στρατεύσιμο προσωπικό άνω των 30 στρατευσίμων τώρα έχουν 5-6 στρατεύσιμους.
Η απώλεια αυτή καλύπτετε από το στρατεύσιμο μόνιμο προσωπικό όπου στελέχη άνω των 45ετών κυρίως εργάζονται καθημερινά να καλύψουν τις εργασίες επισκευής/συντήρησης των μονάδων, την ασφάλεια των περιοχών της μονάδας, περισσότερες φυλακές και παραμονή στις ίδιες μονάδες για πολλά έτη καθώς κατά 90% είναι στελέχη μη παραγωγικής σχολής διότι στην περιοχή Σκαραμαγκά δεν υπάρχουν ΜΜΜ και η πρόσβαση στις υπηρεσίες γίνετε με το προσωπικό μέσον του καθενός και επιβαρύνετε από 200-300 ευρώ μηνιαίως για καύσιμα του αυτοκινήτου, στελέχη παραγωγικής σχολής τοποθετούνται σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν ΜΜΜ.
Οι ΟΒΑ τους πήραν για να καλύψουν τις απαιτήσεις των πλοίων σε θέματα γενικών καθηκόντων όπως καθαριότητας, ανεξαρτήτως ειδικότητας απασχολούνται παντού και εκτελούν άνω των επτά βαρδιών ανάλογα των αναγκών του κάθε πλοίου.
Όταν το ΠΝ με προκήρυξη αιτούσε 200 ΟΒΑ πέρσι τον Μάιο εισήχθησαν περί τα 90 άτομα και σε διάστημα 1-3 μηνών παραιτήθηκαν άνω του 30% και όσες φορές με νέες προκηρύξεις για κάλυψη του άνω ποσοστού δεν έγινε εφικτό. 
Οι ΟΒΑ τοποθετήθηκαν στα πλοία και σε κάποια πλοία πήγαν 2-3 άτομα όπου τα πλοία αυτά Φ/Γ, Α/Γ, ΠΓΥ, όπου είναι μεγάλα και με προσωπικό άνω των 70 ατόμων και τοποθετήθηκαν και σε άλλα πλοία από 1 άτομο και χωρίς να υπάρχουν στρατεύσιμοι θητείας.
Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν νέα παιδιά να εργάζονται καθημερινά ως καθαρίστριες, χαμάληδες, κ.λ.π πολλές βάρδιες γιατί σε καμιά προκήρυξη δεν αναφέρονται τα δικαιώματα τους και πόσες φυλακές το μέγιστο θα εκτελούν. 
Ο θεσμός των ΟΒΑ είναι μια παρωδία νέων παιδιών όπου πιστεύουν και θέλουν να γίνουν στελέχη στο στράτευμα και να μπορούν να προσφέρουν και να έχουν και μια εργασία που θα μπορούν να κάνουν όνειρα και ίσως οικογένεια και να βοηθήσουν και τις οικογένειες στους και δυστυχώς εισέρχονται πιστεύοντας ότι θα ανακοινωθεί προκήρυξη ΕΠΟΠ και θα μπορέσουν να παραμείνουν και δυστυχώς δεν κατανοούν ότι η πραγματικότητα είναι να παραμείνουν για 2-3 έτη να καλύψουν τις άνωθεν ανάγκες και θα αντικατασταθούν με άλλους ΟΒΑ.

Οι αρμόδιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί Ηγέτες παραβλέπουν ότι η τελευταία σειρά ΕΠΟΠ το 2010 εισήλθαν στελέχη ηλικίας από 22 έως 28ετών και σήμερα τα στελέχη αυτά είναι από 28 έως 34 ετών και η προηγούμενη σειρά ΕΠΟΠ ήταν το 2006 δηλαδή στα πλοία υπάρχουν στελέχη μικρό ποσοστό 30με 35ετών και μεγάλο ποσοστό άνω των 35έως 50ετών, καθώς και οι πιο νέοι σε ηλικία απόφοιτοι ΑΣΣΥ εισέρχονται στα πλοία 22ετών και λόγο ότι προάγονται γρήγορα στην ηλικία των 35 ετών αποχωρούν από τα πλοία με τον βαθμό Ανθυπασπιστή και συνεχίζουν σε υπηρεσίες ξηράς εν αντιθέσει με τους μη ΑΣΣΥ που προάγονται ανά 8έτη και γίνονται ανθυπασπιστές σε ηλικία 50 ετών και παραμένουν συνεχόμενα άνω των 20 ετών στα πλοία.

Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι ότι τα πλοία και οι μονάδες θέλουν προσωπικό που να διαθέτει πείρα αλλά χρειάζεται και προσωπικό νέο σε ηλικία και αυτό μπορεί να γίνει με πρόσληψη ΕΠΟΠ από 18-25 ετών και όχι με ΟΒΑ καθώς και στους στρατεύσιμους να σταματήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες και να υπηρετούν κανονικά όπως υπηρετήσαμε την θητεία όλοι μας και σε εποχές που ειλικρινά σε θέματα διαβίωσης και πλοίων ήταν τρομερά δύσκολες και υπηρετούσαμε 26 μήνες και άνω, σήμερα ώσπου να καταλάβουν τι σημαίνει θητεία απολύονται και δυστυχώς δεν κάνουν και τίποτα παρά τους στέλνουν σε υπηρεσίες που καθημερινά είναι σπίτια τους.

Στις υπηρεσίες έχουν ιδιωτικά συνεργεία για καθαρισμούς και στα πλοία τους ΟΒΑ αλλά είναι ελάχιστοι και συμβασιούχοι με ημερομηνία λήξεως.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου