Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος ξέχασε ότι ο Ελληνικός Στρατός στράφηκε κατά του λαού μας υπό την ηγεσία του;


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ολοένα περισσότεροι στρατηγοί διεκδικούν πολιτικό ρόλο.
Ταυτιζόμενοι με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής ή με τα σχήματα της νέας "καλής Χρυσής Αυγής" που κυοφορούνται.
Άλλοι, φτιάχνουν γέφυρες με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και διαμέσου αυτών στρώνουν τα χαλί για πολιτική καριέρα στην Ελλάδα.
Το προσωπείο όμως του εκσυγχρονιστή και φιλελεύθερου λερώνεται γρήγορα από τις βάρβαρες πολεμικές, αντεργατικές και αντιμεταναστευτικές επιλογές της Ε.Ε., στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των οποίων παίζουν κεντρικό ρόλο.
Πολύ περισσότερο που το πρόσφατα παρελθόν είναι αμαυρωμένο από παρόμοιες επιλογές, στην εφαρμογή των οποίων πρωταγωνίστησαν.
Όλοι αυτοί ξεχνούν τις Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους και τον κατασταλτικό ρόλο του Στρατού εναντίον του εργαζόμενου-εχθρού λαού.
Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του ρώην ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου.
Από τη μακρινή θέση παίρνει θέση γράφοντας τα εξής! 

Έλειπα για μερες στη Κίνα και εκει η διεθνής ηλεκτρονικη ενημερωση δεν ειναι εύκολη. Προσπαθώντας να ενημερωθώ έπεσα πάνω σε κάτι απίστευτο και απολύτως αδιανόητο τουλάχιστον για τη δική μου αντίληψη: Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πριν απο μερικές μέρες, για την επιβεβαίωση της νομιμοφροσύνης των Ενοπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε απάντηση των λεγόμενων κάποιου βουλευτή που ηδη διαγράφηκε απο το κόμμα του και διώκεται απο τη δικαιοσύνη. Ενα δυνατό χαστούκι απο το ΓΕΕΘΑ στο πρόσωπο των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν τα τελευταία 44 χρονια, απο το 1974. Ολα αυτα τα χρονια οι ηγεσίες των ΕΔ αλλα και ο καθε στρατιωτικός χωριστά προσπαθήσαμε και πετύχαμε, να κρατήσουμε τις ΕΔ έξω απο το κάδρο της εσωτερικής πολιτικής δραστηριότητος. Τεράστιο εργο, αποδειξη της σοβαρότητας, της σεμνοτητος , του επαγγελματισμού μας και της άδολης αγάπης μας για την πατρίδα. Τεράστια η προσπάθεια, τεράστια και η επιτυχία. Και αυτο επιβεβαιώνεται καθημερινά με την αγάπη, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Σε ολες τις δημοσκοπήσεις οι Ένοπλες Δυναμεις ειναι πάνω απο ολους τους θεσμούς στη χωρα.

Ας θυμίσουμε όμως στον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο:

ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ"!!! [ΒΙΝΤΕΟ]


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ onalert.gr
"Μετά από τον Επίτιμο Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη, και ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης επιβεβαιώνει δημόσια ότι ζητήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις “εσωτερικής ασφάλειας”. Ο στρατηγός Γκίνης σε συνέντευξή του στο Onalert.gr επιβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι του είχε ζητηθεί προσωπικό για επιχείρηση “εσωτερικής ασφάλειας”. Δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες ούτε την αποστολή που θα αναλάμβανε ο στρατός. 
Με απλά λόγια λοιπόν κάποιοι ήθελαν στρατό σε ρόλο αστυνομίας, για να μην πούμε το πιο σκληρό ότι ήθελαν τον στρατό στο δρόμο.
Μετά από την δήλωση του Επίτιμου Α/ΓΕΣ είναι και θέμα αρχής για την σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να ξεκαθαρίσει το ζήτημα μία και καλή. Για να ενημερωθούν και οι πολίτες ποιοι και γιατί ήταν έτοιμοι να κάνουν χρήση στρατιωτικών μέσων για αποστολές τελείως έξω από τα καθήκοντα που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Δείτε τι ακριβώς είπε ο στρατηγός Γκίνης".ΒΙΝΤΕΟ

Φυσικά το θέμα είναι τι θα πράξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Θα είναι συνέχεια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; 

Και το λέμε αυτό γιατί όπως αποδεικνύουμε αναλυτικά με την σχετική μας ανακοίνωση η αντιμετώπιση των κοινωνικών κινημάτων ως ασύμμετρη απειλή που θα αντιμετωπιστεί και με την χρήση Στρατωιτικών δυνάμεων προβλέπεται τόσο στα εθνικά όσο και στα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΘΕΜΑ: «Από την ακροδεξιά συνεργασία κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με Χρυσή Αυγή, μέχρι την ανάληψη Αποστολής Καταστολής Πλήθους από τον Στρατό- Τι σηματοδοτούν οι αποκαλύψεις του επίτιμου ΑΓΕΝ Αντιναύαρχου Χρηστίδη»
Καταρχήν, είναι μια Πλήρη επαλήθευση των σχετικών καταγγελιών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που αποκτούν όμως άλλη βαρύτητα καθώς αποτελούν δηλώσεις ενός ΑΓΕΝ και αξιωματικού που είχε συμμετοχή στην ακραία αυτή εκδήλωση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
H παραδοχή αυτή έχει τεράστια σημασία γιατί αποδεικνύει ότι ο τότε ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και ο Γ.Γ. της κυβέρνησης Μπαλτάκος δρούσαν στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που μετά τη Χούντα των Συνταγματαρχών έβγαλε για πρώτη φορά τον Στρατό στο δρόμο, ενάντια σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.
Δηλαδή Κεντροδεξιά και Κεντροαριστερά ακολούθησαν το πρότυπο της Δικτατορίας!Μετατρέποντας τον Στρατό σε Μπράβο της οικονομικής και πολιτικής ΕΛΙΤ, που ζούσε με τον τρόμο επανάληψης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του 2011, όταν ο αγωνιζόμενος λαός όχι μόνο ματαίωσε τη διεξαγωγή της Στρατιωτικής Παρέλασης, αλλά οδήγησε στην Πτώση την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου. Την κυβέρνηση του Πρώτου Μνημονίου!
Η αποκάλυψη του πρώην ΑΓΕΝ Χρηστίδη αποτελεί μια πολύ σημαντική πολιτική παρέμβαση που χρονικά συμπίπτει με τις αποκαλύψεις για την Συνδιαλλαγή Κυβέρνησης-Ναζιστικής Χρυσής Αυγής μέσω των Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και ουσιαστικά ανατρέπει τις στοχεύσεις μετατροπής του Μπαλτάκου σε αποδιοπομπαίο τράγο.
Ο Μπαλτάκος ήταν το πιο πιστό και κοντινό πρόσωπο στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο εξ απορρήτων άνθρωπος του στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και τη Δικαιοσύνη. Ουσιαστικά ήταν ο πρωθυπουργικός επιστάτης στον Προληπτικό Πόλεμο που διεξάγει το αστικό καθεστώς εξουσίας εναντίον του κόσμου της εργασίας!
Και στη Θεσσαλονίκη, το 2012, αποδεικνύεται ότι το σύνολο της κυβέρνησης αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές ως εσωτερικό εχθρό, παρατάσσοντας απέναντι τους τα ΜΑΤ και τον Στρατό. Όπως προβλέπει το δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας, για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, στην νέα εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Η ιστορία γράφει με μαύρα γράμματα  ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι η πρώτη κυβέρνηση που έβγαλε τον στρατό στο δρόμο κατά του εχθρού εργαζόμενου λαού σε τρομοκρατική πρόβα τζενεράλε καταστολής πλήθους.   
Η ιστορία γράφει ότι ο Παναγιωτόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός της Μεταπολίτευσης που μαζί με τους υφυπουργούς Π.Καράμπελα και το Δ.Ελευσινιώτη, στελέχη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα,   παρέταξαν προσωπικό της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με οπλισμό και πλήρη εξάρτυση κατά του εχθρού αγωνιζόμενου λαού, ενώ αθροιστικά  1060 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων Υποχρεώθηκαν να παραταχθούν απέναντι στον λαό στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Η ιστορία γράφει ότι ο ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωσταράκος, οι Αρχηγοί των επιτελείων ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Γκίκας, ΑΓΕΝ Αντιναύαρχος Κ.Χρηστίδης, ΑΓΕΑ Αντ.Τσαντηράκης έστειλαν επείγον σήμα στις μονάδες όλων των όπλων της Βορείου Ελλάδας και διέταξαν τους διοικητές να καταρτίσουν λίστες προσωπικού που θα συνδράμει την Ελληνική Αστυνομία στα μέτρα καταστολής κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη -λέγοντάς τους χαρακτηριστικά ότι «οι Ματατζήδες δε φτάνουν»! Αυτά έλεγαν οι διοικητές των μονάδων στην Αναφορά,  ενημερώνοντας για τη διαταγή.
Τα ονόματά τους παραδίδονται στην κρίση της κοινωνίας και της ιστορίας μαζί με αυτά των Ν.Δένδια, υπουργού ΠΡΟΠΟ και του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τ. Μπαλτάκου, ως των συντελεστών του σχεδιασμού και της υλοποίησης, όχι της εκτροπής της αστικής δημοκρατίας, αλλά της Ολοκλήρωσης της δικτατορίας της αστικής τάξης, που απαιτεί το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο για να υλοποιήσει την εργασιακή και κοινωνική κόλαση.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση και το ΓΕΣ ποτέ δεν παραδέχτηκαν τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης.
Επίσης άθλιες ήταν οι δικαιολογίες τους:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ 1η: Ο τότε Εκπρόσωπος ΓΕΣ Ταγματάρχης Σηφάκης, σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ που «υπογράφει», επιχειρώντας να «καθησυχάσει και να υποβαθμίσει τις πολιτικές αντιδράσεις  που υπήρξαν, βαφτίζοντας «το ψάρι-κρέας», γράφει ότι:
 «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων και ο στρατός που βρίσκεται στην πόλη είναι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και αναπαραστάσεων που θα γίνουν αύριο, Σάββατο. Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας».  
Θυμίζουμε ότι τα δραματικά γεγονότα που περιγράφουμε συνέπεσαν με τους Εορτασμούς για την Κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τα ελληνικά στρατεύματα το 1912.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ 2η: Υποτιμούσαν την νοημοσύνη μας και ταυτόχρονα μας έστελναν ένα απόλυτο τρομοκρατικό μήνυμα παρατάσσοντας περισσότερα των χιλίων μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων στα πλαϊνά της διαδρομής που ακολούθησαν οι στρατιωτικές δυνάμεις που παρέλασαν, προπαγανδίζοντας ότι επιχειρούν «να θυμίζουν τον τρόπο που γίνονταν παλιότερα οι παρελάσεις με στρατιωτικούς να παρελαύνουν ενώπιον στρατιωτικών»!
Ουσιαστικά οι παραταγμένοι, με πλήρη εξάρτυση στρατιώτες, αποτέλεσαν την Πρώτη Γραμμή Άμυνας κατά του εχθρού λαού, ενταγμένοι στα μέτρα ακραίας κρατικής καταστολής που συμπεριλαμβάνουν 2000 Πραιτοριανούς της ΕΛ.ΑΣ., ελικόπτερα, σκάφη του Λιμενικού, φράκτες και προληπτικές συλλήψεις.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ 3η: έχοντας πάντα κατά νου τις αποκαλύψεις του πρώην ΑΓΕΝ Χρηστίδη, αξίζει να διαβάσουμε τις δηλώσεις του τότε ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα. Απαντώντας σε ερώτηση του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσα συμφώνησε ότι η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε μονάδες του στρατού δεν είναι σύμφωνη με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και “απάδει προς τη φιλοσοφία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας “. Ο κ.Καράμπελας αρνήθηκε επίσης ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για την παρέλαση και τις εκδηλώσεις των Βαλκανικών Πολέμων, είχαν αστυνομικά καθήκοντα.
Αυτά επισήμως και με την υπογραφή του Π.Καράμπελα.
Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά.
Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» σε ρεπορτάζ με τίτλο “Οι φρουροί της ομαλότητας”, επικαλείται κυβερνητική πηγή η οποία δηλώνει:
“Η ΕΛ.ΑΣ κάνει ότι μπορεί, αλλά αρκεί αυτό; Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε έναν Δεκέμβριο του 2008”, αφήνοντας, όπως γράφει η εφημερίδα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!!! Η πηγή των πληροφοριών κάνοντας επικίνδυνες ακροβασίες επικαλείται νομικό πλαίσιο του 2000 που έχει να κάνει με “ασύμμετρες απειλές”, αναφέρει ομιλία του πρώην Α/ΓΕΣ Παναγιώτη Χαρβάλα στην οποία έκανε λόγο για “εθνικοθρησκευτικό φανατισμό” και “ριζοσπαστισμό” και κατέληγε στην χρησιμοποίηση των ΕΔ στο σχέδιο των μέτρων ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!
Ενώ, επίσημα, η κυβέρνηση ποτέ δε παραδέχτηκε ότι κατέβασε τον Στρατό στο δρόμο. Κάποιοι μας πληροφορούν για την ύπαρξη ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
Ήταν τα μιλιταριστικά-φασιστικά μέσα, ιδιαίτερα το  defencenet-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, αυτό που ανέλαβε, το ίδιο το βράδυ που διεξήχθη η παρέλαση να μας παρουσιάσει «Ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο εμπλοκής των ΕΔ στην εσωτερική ασφάλεια». Μάλιστα, από την επανάληψη των ίδιων φράσεων καταλαβαίνουμε ότι υπήρξε ένας επικοινωνιακός σχεδιασμός για να περάσει η καθεστωτική προπαγάνδα στην κοινή γνώμη.
Mας ενημερώνουν λοιπόν ότι:
«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να εμπλέκονται χωρίς κανένα νομικό πρόβλημα ή συνταγματικό κώλυμα σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας εδώ και 12 χρόνια, αρχικά με την ψήφιση σχετικού νόμου το 2000 και συνεχεία με την έγκριση του κειμένου "Αμυντικής Στρατηγικής Αναθεώρησης" από το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 και ενσωμάτωνε την αντιμετώπιση εσωτερικών απειλών στα καθήκοντα των ΕΔ.
Όπως σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στο defencenet.gr: "Η ΕΛΑΣ κάνει ότι μπορεί, αλλά αρκεί αυτό; Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε έναν Δεκέμβριο του 2008"...
Το κείμενο της "Αμυντικής Στρατηγικής Αναθεώρησης" δόθηκε στη δημοσιότητα στις 2/10/01 και περιλαμβάνει συγκεκριμένο ορισμό των νέων καθηκόντων των ΕΔ: "Ως ασύμμετρες απειλές ορίζονται οι προσπάθειες εκείνες υπονόμευσης της ισχύος ενός αντιπάλου, οι οποίες στηρίζονται στην εκμετάλλευση των αδυναμιών του με χρήση μέσων που διαφέρουν σημαντικά από τον συνήθη τρόπο διεξαγωγής επιχειρήσεων του αντιπάλου" (σ.19).κι ως τέτοιο παράδειγμα "ασύμμετρης απειλής" αναφέρεται "μια σύγκρουση", γενικά, όπου "από τη μία βρίσκεται ένα οργανωμένο κράτος και από την άλλη έχουμε 'ομάδες' συμφερόντων" (σ.19). "Ομάδες συμφερόντων" που απαρτίζονται, προφανώς, από εξτρεμιστές στο εσωτερικό της χώρας.
Αναλυτικότερη είναι η απαρίθμηση, στο ίδιο ντοκουμέντο, "των βασικότερων μορφών ασύμμετρης απειλής" που αντιμετωπίζει η χώρα μας: "διεθνής τρομοκρατία", "όπλα μαζικής καταστροφής", "διεθνές οργανωμένο έγκλημα", "εμπόριο ναρκωτικών", "διαφθορά" και "λαθρομετανάστευση"(σ.21). Η τελευταία, εκτός από "εισβολή προσφύγων από βαλκανικές χώρες", συνεπάγεται και τον πρόσθετο "κίνδυνο" της "διασποράς μουσουλμανικών θυλάκων στα βόρεια σύνορα με απροσδιόριστες απειλές" (σ.54).
Σε ομιλία του στη Ναυτική Σχολή Πολέμου (21/8/02), ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γ.Χαρβάλας θα προσθέσει δυο ακόμα "ασύμμετρους" κινδύνους: τον "εθνικοθρησκευτικό φανατισμό" και τον εν γένει "ριζοσπαστισμό" -διατύπωση που παραπέμπει σε όλα αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο εσωτερικό μέτωπο.
Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 οι ΕΔ έλαβαν "το βάπτισμα του πυρός" στα νέα τους καθήκοντα: Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης διέθεσε ειδικές δυνάμεις, οι οποίες εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα και ανέλαβαν τη φύλαξη σημαντικών υποδομών και εγκαταστάσεων και την αστυνόμευση χώρων. Αλλά, η ενισχυτική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας προβλέπεται  ήδη και νομικά κατά βάση από το άρθρο 5 του Ν.2833/2000 και το Π.Δ. 63/2001, με έγκαιρο προσδιορισμό του έργου τους, είτε ως αυτοτελώς ενεργουσών (ανάθεση διακριτών – αυτοτελών αποστολών), είτε με ανάθεση αποστολών, οι οποίες επιβάλλουν διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.  
Άλλες σοβαρότερες αποστολές, που δύνανται να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ως ενισχυτική δύναμη ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, αλλά με αυτονομία δράσης υπό την πλήρη διοίκηση του Στρατιωτικού Διοικητή και τον οπλισμό και εξάρτηση του θεσμικού τους ρόλου, είναι και οι κατωτέρω:
(1)   Η φύλαξη των ζωτικών εγκαταστάσεων. Είναι οι λεγόμενες στρατηγικές υποδομές: Εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, μεταφοράς κοινού.
(2)   Η διάθεση προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων σε ρόλο εφεδρείας για την υποστήριξη των αντιστοίχων δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.
(3)   Η αστυνόμευση των χερσαίων συνόρων στα πλαίσια της ήδη υφισταμένης συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ με το Στρατό Ξηράς για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και της διασυνοριακής εγκληματικότητας».
Καταλήγοντας εν προκειμένω στο συμπέρασμα ότι  «υπάρχει πλήρες νομικό πλαίσιο που να επιτρέπει την εμπλοκή των ΕΔ σε καθήκοντα εσωτερικής ασφάλειας, επικουρικά πάντα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις».
Και εκεί που τελειώνει η ΕΛΑΣ, αρχίζει ο Στρατός, μας λέει το Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.
 «Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ» έχει φωλιάσει στον αστικό κόσμο.
Τα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο δεν επιτρέπουν εφησυχασμό στο Κράτος του «Νόμου και της Τάξης» του Ν.Δένδια. Καθώς ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τη γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ, αξίζει να θυμηθούμε τι γράφονταν τη Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012:
 «Η ελληνική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα πέρασε άλλο ένα νομοσχέδιο σαν εκείνα που έριξαν την οικονομία της σε βαθύτερη ύφεση και κλόνισαν τόσο τα θεμέλιά της όσο και αυτά του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτό το νομοσχέδιο ψηφίστηκε εν μέσω γενικής απεργίας και βομβών μολότοφ», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα που ψηφίστηκε προς εφαρμογή είναι το πιο βάρβαρο που έχει επιβληθεί στην μεταπολεμική Ευρώπη.
«Ακραίες πολιτικές εντός, εξτρεμιστικές πολιτικές εκτός», γράφει ο Guardian για την Χρυσή Αυγή, που σχολιάζει ότι «έχει διεισδύσει στις αστυνομικές δυνάμεις, αστυνομεύοντας περιοχές της Αθήνας, ενώ τρία χρόνια πριν δεν θυμόταν κανείς την ύπαρξή της». Οι κεντρώες δυνάμεις έχουν καταρρεύσει, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, από την στιγμή που συναίνεσαν στις επιταγές της κας Μέρκελ. «Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου έχει διαλυθεί και φαίνεται αναξιόπιστο. Όσοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να δείξουν ανεξάρτητοι συλλαμβάνονται, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης».

Στην καρδιά της Ευρώπης η Δημοκρατία καταρρέει. Για αυτό οφείλονται κυρίως οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της Ελλάδας που επί δεκαετίες κυριαρχούν στις επιχειρήσεις και τα μίντια. Αλλά φταίει και η ευρωζώνη: πρώτον για τα μέτρα που ζητά και δεύτερον γιατί κλείνει τα μάτια στα αποτελέσματα. «Όντως η κα. Μέρκελ είχε δίκιο – κανείς δεν θα θελήσει τέτοια βοήθεια ξανά», γράφει η εφημερίδα.
Με τον τίτλο «εξέγερση εν όψει», η γερμανική έκδοση των Financial Times στο κεντρικό άρθρο της εκτιμά ότι «καθώς αρχίζουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα ενώ παράλληλα συνεχίζεται η ύφεση, ανεξάρτητοι παρατηρητές δεν απομακρύνουν το ενδεχόμενο εξέγερσης». «Η Ελλάδα είναι σε ελεύθερη πτώση και η διάθεση γίνεται όλο πιο ριζοσπαστική. Τα πνεύματα είναι οξυμένα, κάθε νέο πακέτο σπρώχνει τους Έλληνες βαθύτερα στην απελπισία».
Σύμφωνα με τους FTD, ο κίνδυνος που υποδεικνύουν οι ανεξάρτητοι παρατηρητές περί εξέγερσης γίνεται πιο πραγματικός στις αρχές του επόμενου χρόνου όταν θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. 
«Κανείς υπεύθυνος Έλληνας βουλευτής δεν μπορεί να αγνοούσε τις τρομακτικές συνέπειες ενός "όχι", αλλά και κανείς δεν μπορεί να απορρίψει την απειλή στην κοινωνική σταθερότητα που επιφέρουν αυτές οι περικοπές», παρατηρούν οι New York Times στο δικό τους κεντρικό άρθρο, που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα πίνει το κώνειο» κάνοντας έτσι μια αντιπαραβολή με την περίπτωση του Σωκράτη στην αρχαία Αθήνα.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, όλα όσα αναγράφονται και ορίζονται από το Μνημόνιο ΙΙΙ έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει παταγωδώς. «Κατά αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα, το οποίο φαίνεται να είναι αδύναμο να τους προστατεύσει από την οικονομική καταστροφή», εκτιμά η εφημερίδα.
«Υποπτευόμαστε πως πολλοί από τους πιστωτές γνωρίζουν ότι απάντηση δεν είναι η περισσότερη λιτότητα», καταλήγει η εφημερίδα συμπληρώνοντας ότι «μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουν αμφισβητήσει την αρχηγό της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας, την Γερμανίδα καγκελάριο, που συνεχίζει να πιστεύει ότι μόνο η οικονομική τιμωρία θα πιέσει την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».
Η παρουσία φαντάρων στην Παρέλαση της Θεσσαλονίκης την 28η Οκτωβρίου με καθήκοντα φύλαξης, «γιατί τα ΜΑΤ δε φτάνουν», είναι το πιο χαρακτηριστικό επεισόδιο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Και δεν είναι το μόνο. Το παραδέχεται εξάλλου και ο ΑΓΕΝ Χρηστίδης όταν δηλώνει ότι σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ζητήθηκε η συνδρομή του Στρατού.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχοντας διαχωρίσει τους στρατιωτικούς σε «Μάχιμους» (Ειδικές Δυνάμεις, αεροπόρους, Αεροπορία Στρατού και πληρώματα υποβρυχίων) και «Μη Μάχιμους»,στέλνει τους πρώτους -διμοιρίες Στρατονομίας και Ειδικών Δυνάμεων-Ζ ΜΑΚ - να περιφρουρήσουν την Λέσχη Αξιωματικών στη Ρηγίλλης, προβάλλοντας το φόβο κατάληψη από στρατιωτικούς που συμμετέχουν σε κινητοποίηση του συνδικαλιστικού τους οργάνου, του ΣΥΣΜΕΔ. Ουσιαστικά, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αντιμετωπίζει τους στρατιωτικούς που κινητοποιούνται ενάντια στις τεράστιες περικοπές και την κατάργηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων ως «Ασύμμετρη Απειλή»!
Επίσης, αξιοποιεί το θεσμικό πλαίσιο μιας δεκαετίας για να στρέψει τον στρατό κατά των κινημάτων: τον τρομονόμο και ευρωτρομονόμο, τη χρήση του στρατού το 2004, Νατοϊκά κι ευρωπαϊκά δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας, τους ΕΠΟΠ, για τους οποίους προβλέπεται δράση σε καταστάσεις «έκτακτης ανάγκης».
Σχετικό δημοσίευμα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» που περιγράφει αναλυτικά το πώς, το γιατί και το τι ακολούθησε την εισβολή των απελπισμένων άνεργων εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο. Στο άρθρο με τίτλο  “Αναγορεύουν τους λαϊκούς αγώνες σε «ασύμμετρη απειλή» διαβάζουμε:
“Με αφορμή τα επεισόδια με εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ανέθεσαν στις Ειδικές Δυνάμεις και σε Νατοϊκή ταξιαρχία τη φύλαξη του υπουργείου Άμυνας. Σαν ευκαιρία για την ενεργοποίηση των σχεδίων και των μηχανισμών που έχουν δημιουργηθεί στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσια των Νατοϊκών κατευθύνσεων και των αντίστοιχων της ΕΕ, με στόχο την εμπλοκή τους σε ρόλους εσωτερικής καταστολής, χρησιμοποιεί η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συνολικά η κυβέρνηση τα επεισόδια που έγιναν στις 4 Οκτώβρη στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, όταν εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εισήλθαν διαμαρτυρόμενοι στο χώρο και ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ, ενώ πάνω από 100 οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.
Σαν έτοιμοι από καιρό, ουσιαστικά ανακήρυξαν σε «ασύμμετρες απειλές» τις λαϊκές κινητοποιήσεις και θέτουν σε εφαρμογή τα σχετικά σχέδια. Από την επόμενη κιόλας μέρα, ανατέθηκε η αποστολή της φρούρησης του Στρατοπέδου Παπάγου, του χώρου δηλαδή που βρίσκεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Χολαργό, σε μια διμοιρία της Ζ' ΜΑΚ (Ειδικές Δυνάμεις), αποτελούμενη από 20 άνδρες, ειδικά εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στη διεξαγωγή «ειδικών επιχειρήσεων» και «ανορθόδοξου πολέμου». Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία που εδρεύει στη Νέα Σάντα Κιλκίς και έχει ειδική εκπαίδευση σε αποστολές εντός πόλεων. Το πρόσχημα που προβάλλεται είναι πως η μονάδα αυτή θα αναλάβει την εκπαίδευση των στρατονόμων, ναυτονόμων και αερονόμων σε αποστολές καταστολής πλήθους. Πρόκειται για την μονάδα που στις 4 Φλεβάρη 2011, όπως είχαν αποκαλύψει σχετικά δημοσιεύματα, πραγματοποίησε στην περιοχή της Αργυρούπολης Κιλκίς τη γνωστή άσκηση καταστολής πλήθους «Καλλίμαχος», με τη χρήση τεθωρακισμένων, πυροβόλων όπλων και ελικοπτέρων».
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έγιναν και έμειναν όμως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στην προηγούμενη επίσκεψη της Μέρκελ.
Την ημέρα που βρισκόταν στην Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ και χιλιάδες λαού διαδήλωναν στην Αθήνα, σε επίκαιρα σημεία του Στρατοπέδου Παπάγου στο Χολαργό, είχαν αναπτυχθεί τμήματα από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και άνδρες των ειδικών δυνάμεων με πλήρη εξοπλισμό καταστολής πλήθους, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους ένα τεθωρακισμένο ερπιστριοφόρο Μ-113 και ένα τροχοφόρο VBL, από αυτά που έχουν αγοραστεί για τις δήθεν «ειρηνευτικές» αποστολές στο εξωτερικό (Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, Αφγανιστάν). Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ταξιαρχία εντάσσεται στη δύναμη ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ (NRF), τη διοίκηση της οποίας για φέτος έχει το Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, το NDC-GR (πρώην Γ' Σώμα Στρατού). Η πρώτη «ταχεία ανάπτυξη» αυτής της ταξιαρχίας έγινε στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι άνδρες, δηλαδή μια δύναμη δυο διμοιριών, περίπου 40 άτομα, που έχουν αναλάβει αποστολή στον περίβολο του υπουργείου, φέρουν, εκτός των άλλων, και τα διακριτικά της NRF.
To γεγονός αυτό σημαίνει πως ενεργοποιήθηκαν τα αντίστοιχα σχέδια του Νατοϊκού Στρατηγείου και προφανώς γι' αυτή την «επιχείρηση» εντός του ελληνικού υπουργείου Άμυνας έχουν γνώση και τα Νατοϊκά επιτελεία, αφού σε αυτούς υπάγεται. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, σφιχτά δεμένες στα ιμπεριαλιστικά δόγματα περί «νέων απειλών», στρέφονται σε ρόλους και αποστολές που στοχοποιούν το λαϊκό κίνημα, αναγορεύοντάς το σε εχθρό. Μάλιστα, οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε τέτοιες ασκήσεις, πιστοποιούνται ως «ικανές» να συνδράμουν το έργο των άλλων μηχανισμών καταστολής σε βάρος του λαού.
Το υπόβαθρο πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τέτοιες και άλλες ασκήσεις και αποστολές, δεν είναι άλλο από το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει όλο τον πλανήτη σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Τα νέα ιμπεριαλιστικά δόγματα έχουν ήδη ενσωματωθεί στο ελληνικό «αμυντικό» δόγμα και εφαρμόζονται κανονικά. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 και την ενεργοποίηση του «αντιτρομοκρατικού» δόγματος εκ μέρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, προετοιμάζονται συστηματικά για αποστολές «εσωτερικής ασφάλειας». Καθόλου τυχαία, στις απειλές που συνιστούν την «τρομοκρατία», όπως την ορίζουν οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συγκαταλέγονται ενέργειες και δραστηριότητες του μαζικού λαϊκού κινήματος.
Δεν πρέπει, επίσης, να διαφεύγει το γεγονός ότι στο δόγμα του ελληνικού Στρατού Ξηράς περιλαμβάνεται και η αντιμετώπιση απειλών εντός των αστικών περιοχών, όπως και η σχετική προπαρασκευή, με σειρά ασκήσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, είτε αυτές είναι εθνικές, είτε Νατοϊκές είτε στο πλαίσιο της ΕΕ. Υπάρχουν και μελέτες του ΓΕΣ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των άλλων «ασύμμετρων απειλών», όπου προβλέπεται η ανάμειξη του Στρατού σε όλο το φάσμα της εσωτερικής ζωής της χώρας, με πρόσχημα την πρόληψη και την καταστολή τους. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η Διεύθυνση Αμυντικής Σχεδίασης και Προγραμματισμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, εκπόνησε μελέτη με θέμα «Ασύμμετρες απειλές και τρόποι αντιμετώπισής τους, στα πλαίσια της άμυνας της εθνικής επικράτειας (Homeland Secutity)», που παρουσιάστηκε το Γενάρη του 2003 στη σύνοδο της επιτροπής των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων της FINABEL (ανεπίσημος οργανισμός συνεργασίας σε επίπεδο Στρατών Ξηράς υπό τη διεύθυνση των αρχηγών ΓΕΣ των 10 ευρωπαϊκών χωρών - μελών του ΝΑΤΟ).
Επίσης, αποκαλυπτικό είναι και το περιεχόμενο της Διημερίδας της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) με θέμα «Λαθρομετανάστευση και Σύγχρονη Πειρατεία ως Απειλές της Διεθνούς και Περιφερειακής Ασφάλειας» που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοέμβρη 2009 στη Θεσσαλονίκη. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ ανέφερε πως οι Ενοπλες Δυνάμεις, σε κρατικό και υπερκρατικό επίπεδο, έχουν λόγο και προετοιμάζονται να δράσουν στα πλαίσια ενός ευρέως φάσματος θεμάτων. «Δημιουργήθηκε, είπε, μια τάση ένταξης κάθε είδους και μορφής απειλής στην έννοια της σύγχρονης ασφάλειας, η οποία πέραν των παραδοσιακών στρατιωτικών απειλών, περιλαμβάνει και αυτές που προέρχονται από μη κρατικούς δρώντες (τρομοκρατία), οικονομικές απειλές (διεθνής οικονομική κρίση), περιβαλλοντικές απειλές (υπερθέρμανση του πλανήτη, έλλειψη πόσιμου νερού), απειλές υγείας (πανδημία γρίπης), φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, τσουνάμι) κ.ά.».
Τα παραπάνω τα βλέπουμε να εφαρμόζονται και σε επιχειρησιακό επίπεδο με τη συγκρότηση, υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ και την καθοδήγηση των ΗΠΑ, μιας παγκόσμιας κατασταλτικής δύναμης κατά των λαών και των χωρών που δεν συμμορφώνονται στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστικών κέντρων, πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών. Εκτελεστικός βραχίονας είναι οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, πυρήνας και κύριος κορμός των οποίων είναι οι αμερικανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων. Για τη σύζευξη αυτών των δύο, συγκροτείται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)» όπου συμμετέχει και η Ελλάδα.
Όλοι οι παραπάνω σχεδιασμοί εξάλλου απασχόλησαν και τους Υπουργούς Άμυνας της Ε.Ε., όταν στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, συμπεριέλαβαν και τη δράση του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ σε επιχειρήσεις καταστολής κοινωνικών εξεγέρσεων που θα προκαλέσει η καπιταλιστική κρίση, διευρύνοντας ταυτόχρονα το πεδίο δράσης του σε πλανητικό επίπεδο. Αποφασιστικό ρόλο παίζει η Βαλκανική Ταξιαρχία που με ελληνική ηγεσία είναι έτοιμη για δράση από την 1-1-2014, αλλά και το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ, με έδρα την Λάρισα.
ΓΙΑΤΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ;
Η κυβέρνηση διεξάγει προληπτικό πόλεμο κατά του εργαζόμενου λαού για να επιβάλλει το αντεργατικό πραξικόπημα της αστικής δημοκρατίας που ήδη επιχειρείται και κλιμακώνεται! Ο «στρατιωτικός νόμος» στην επίσκεψη Μέρκελ και η βίαιη διάλυση των εργατικών συγκεντρώσεων, οι ολοκληρωτικού χαρακτήρα συλλήψεις των τριών αγωνιστών εργαζόμενων για τα γεγονότα έξω από τη ΔΕΘ στην επίσκεψη Φούχτελ και την κοινή εκδήλωση ελλήνων και γερμανών επιχειρηματιών είναι μέρος αυτού του προληπτικού πολέμου. Το ίδιο είναι η αντιμετώπιση των απεργών των ΟΤΑ και οι προσαγωγές συνδικαλιστών της ΔΕΗ, το δόγμα μηδενικής ανοχής στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και η Επιστράτευση κάθε σημαντικού εργατικού αγώνα. Το Δόγμα Μηδενικής Ανοχής απέναντι σε κάθε κοινωνικό αγώνα. Οι μαζικές προσαγωγές πριν από κάθε κινητοποίηση. Μαζί με την «έμπνευση» της κυβερνητικής τρόικας, να μη νομοθετεί στη βουλή αλλά να επιβάλλει τα μέτρα της απευθείας στην κοινωνία.
Το Άσυλο, η Απεργία, η Αμφισβήτηση τίθενται εκτός νόμου. Όλοι επιστρατεύονται για το καλό των δανειστών, όλοι Αξιολογούνται και ξεπουλιούνται φθηνότερα στο πλαίσιο της νέας αστικής οικονομικής ανάπτυξης.  
Έτσι σχεδιάζεται το νομοθετικό έκτρωμα του Δένδια που απαγορεύει τη Διαδήλωση, για να συναντήσει δεκάδες δικαστικές διώξεις, κατασκευασμένες υποθέσεις και πολιτικούς κρατούμενους, την ποινικοποίηση των blogs και του internet. Οι φυλακές υψίστης Ασφαλείας αποτελούν συνέχεια της νέας Στρατοχωροφυλακής και των νέων ΕΚΑΜ για Αντάρτικο Πόλης.
Ο στρατός γίνεται ΜΑΤατζής και η αστυνομία στρατιωτικοποιείται. Το πάζλ συμπληρώνουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, οι εθνικιστικές πολιτοφυλακές και οι φασιστικές λέσχες εφέδρων.
Ενδεικτικά τα όσα επισημαίνει το άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Εκπαιδεύουν τον στρατό για καταστολή πλήθους»:
«Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η νέα στρατιωτική άσκηση για την αντιμετώπιση εχθρικού πλήθους, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Η άσκηση «Πυρπολητής», που έγινε στη Σκύδρα με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου, από στελέχη της δύναμης ταχείας αντίδρασης μέσα σε κατοικημένες περιοχές, είναι η δεύτερη αυτού του είδους, σε χρονικό διάστημα ενός μήνα και δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι ενδεχομένως προετοιμάζεται το έδαφος για τη συμμετοχή ακόμη και ένοπλων τμημάτων του στρατού σε επιχειρήσεις κατά πλήθους σε αστικό περιβάλλον. Μάλιστα, η άσκηση έγινε σε περιοχή πολύ κοντά στις εργατικές κατοικίες της Σκύδρας, όπου ζουν 120 οικογένειες οι οποίες έχουν πληγεί έντονα από την κρίση. Με πρόσχημα τον κίνδυνο από βορρά, το ΓΕΕΘΑ επιχειρεί να εκπαιδεύσει τις Ενοπλες Δυνάμεις στην καταστολή πλήθους, μια δραστηριότητα η οποία αποκαλύφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2011 κατά τη διάρκεια της άσκησης «Καλλίμαχος» από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία. Τότε, παρουσία επισήμων και του τοπικού Τύπου, ο οποίος μαγνητοσκοπούσε τα τεκταινόμενα, στελέχη της δύναμης ταχείας αντίδρασης ασκούνταν στην καταστολή διαδηλώσεων. Τη σκυτάλη έλαβαν και οι λέσχες εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες άρχισαν και αυτές να ασκούνται σε διάφορα σενάρια, μεταξύ των οποίων και σε μάχες σε αστικό περιβάλλον. Μάλιστα, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (σύλλογος εφέδρων που εποπτεύεται από το ΓΕΕΘΑ) περιέλαβε στις ασκήσεις των μελών της από τον περασμένο Απρίλιο και τις μάχες μέσα σε πόλεις, ενώ φέτος τον Σεπτέμβριο στο πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει και θεωρία για τις μάχες σε αστικό περιβάλλον!
Τον προηγούμενο μήνα, λίγες μόλις μέρες μετά την εισβολή διαδηλωτών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενεργοποιήθηκε η δύναμη ταχείας αντίδρασης για πρώτη φορά μέσα σε κατοικημένες περιοχές και πραγματοποίησε την άσκηση «Πυρπολητής» με κύριο αντικείμενο τον ανορθόδοξο πόλεμο εντός κατοικημένης περιοχής και πλησίον στρατηγικών υποδομών. Στο σενάριο της άσκησης, τα στρατεύματα που έλαβαν μέρος έπρεπε να εξουδετερώσουν άμεσα εχθρικά ένοπλα τμήματα μέσα σε κατοικημένες περιοχές και να απελευθερώσουν ομήρους”.
Ο αρθρογράφος καταφέρνει να πιάσει με επιτυχία όλο το πλέγμα αστυνόμευσης-στρατιωτικοποίησης των νέων εθνικών και υπερεθνικών δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας  όπου η Αστυνομία και ο Στρατός αλληλοκαλύπτονται και εναλλάσσουν ρόλους, Μισθοφορικές δυνάμεις και εφεδρικές (Τάγματα Εθνοφυλακής-φασιστικές Πολιτοφυλακές-Λέσχες Εφέδρων κλπ), η ΕΥΠ και τα δολοφονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν το «χάος», την έκρηξη της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής.
Εξάλλου, σε αυτό αποσκοπεί και η εκπαίδευση των ελληνικών ειδικών δυνάμεων με τις αμερικανικές και ισραηλινές. Στη παροχή ισραηλινής κατασταλτικής τεχνογνωσίας καλεί ο Δένδιας σε ταξίδι του στην Ιερουσαλήμ, ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος προτείνει στον Ισραηλινό Πρόεδρο Πέρες να δώσουν τα φώτα τους για να αναδιοργανωθεί ο ελληνικός στρατός στα πρότυπα του Ισραηλινού!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Σημαντικές όμως είναι οι αντιδράσεις που υπήρξαν μέσα και έξω από τον Στρατό.
Από το 2008 και την εξέγερση του Δεκέμβρη μέχρι την είσοδο των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο, κάθε εργατική κινητοποίηση έθετε τις Ένοπλες δυνάμεις σε Επιφυλακή και έδινε τη δυνατότητα σε κυβερνητικά στελέχη να εξετάζουν την κάθοδο του στρατού στο δρόμο. Αντιμετωπίζοντας την Άρνηση των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού.
Το Δεκέμβρη του 2008, η απαίτηση των Μπακογιάννη-Σουφλιά-Μάνου-Πάγκαλου να κατέβει ο Στρατός στους δρόμους προσέκρουσε στην άρνηση τόσο του ΑΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα, όσο και στη δήλωση «ΑΡΝΗΣΗΣ» εκατοντάδων φαντάρων να στρέψουν τα όπλα τους στον εξεγερμένο λαό.
Το 2012, σοβαρές υπήρξαν οι αντιδράσεις από όλους. Εν ενεργεία και Απόστρατοι στρατιωτικοί, φαντάροι, η ΚΕΘΑ, τα κόμματα της Αριστεράς και μαχόμενοι δημοσιογράφοι στάθηκαν απέναντι στη βάναυση αυτή πολιτική απόφαση.
Σε επιστολή του Απόστρατος Στρατιωτικός που υπογράφει ως «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», γράφει:
«Εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και εβδομήντα δύο από το βροντερό ΟΧΙ οι κρατούντες αποφάσισαν η παρέλαση να είναι κατώτερη της ιστορικής αξίας των γεγονότων και βέβαια να είναι μία παρέλαση μόνο για τους κατ΄ όνομα κρατούντες και χωρίς την συμμετοχή του λαού. Η απόφαση που πήραν, από τον φόβο της όποιας αντίδρασης του λαού, να απομονώσουν τον λαό από την συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις δηλώνει ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της κυβερνώσας τρικομματικής αρχής και της λαϊκής βούλησης.
 Η χρησιμοποίηση του στρατού σε αστυνομικά καθήκοντα, αδιάψευστος μάρτυρας οι εικόνες που όλοι είδαμε, κάνει το ατόπημα μεγαλύτερο και η ανειλικρινής ανακοίνωση / διάψευση του ΓΕΣ το μεγιστοποιεί και θέτει από μόνη της ηθικό θέμα , ακόμα ίσως και θέμα παραμονής του κ. Α/ΓΕΕΘΑ στην ηγεσία ή και γιατί όχι και αυτού του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην θέση του . ( Ας μου επιτραπεί να υπενθυμίσω ότι ούτε το δικτατορικό καθεστώς δεν είχε προβεί σε τέτοια ενέργεια και την μοναδική φορά που διατυπώθηκαν σκέψεις για χρήση του στρατού δηλαδή των Ναυτικών Δοκίμων σε αστυνομικά καθήκοντα την ημέρα επανόδου στην χώρα του αειμνήστου Κ. Καραμανλή η τότε ηγεσία πολύ ορθά τις απέρριψε). 
Οι σημερινοί κρατούντες θα πρέπει να μάθουν ότι ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο φόβος και ότι η άσκηση χρηστής διοίκησης προϋποθέτει ειλικρίνεια του διοικούντος». Οδυσσέας
Σε επιστολή προς το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, επιλοχίας που παρέλασε το 2012 στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτει τις σκέψεις που κατατρέχουν τα αγήματα των μεγαλοπρεπών σόου:
«Καλημέρα σας. Είμαι Επιλοχίας και είμαι ένας από αυτούς που θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη την 28 Οκτωβρίου. Τελευταία διαβάζω κάποια μέτρα της πολιτείας τα οποία περιορίζουν τους συμπολίτες μας σε συγκεκριμένο χώρο να δουν την παρέλαση καθώς επίσης διαβάζω ότι η εξέδρα που θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι απομονωμένη από τον κόσμο και απλησίαστη (κάτι που θυμίζει εγωιστή μονάρχη νομίζω και όχι πρόεδρο Δημοκρατίας).
Όσοι θα παρελάσουμε θα παρελάσουμε για την τιμή των προγόνων μας και για τον απλό κόσμο. Όχι για τους κυρίους στην εξέδρα.
Προσωπικά είμαι περίεργος το τι σκέψεις θα περνούν από το μυαλό του Προέδρου όταν τα τμήματα θα παρελάσουν μπροστά του. Με τι τσίπα θα μας κοιτάξει στα μάτια; Παρόλα αυτά έχοντας διαφορετικό μισθό και έχοντας διαφορετική ζωή δεν πρόκειται να μας καταλάβει. Θα παρελάσει μπροστά του ένας "θίασος" όχι ένας στρατός. Θα δείχνουμε ηθικό το οποίο δεν υπάρχει και αυτός θα έχει την ψευδαίσθηση σαν πρόεδρος ότι με όσα έχει συμβάλλει (υπογράφοντας) περνάει μπροστά του ένας στρατός με ηθικό (μέρος της παράστασης και αυτό). Λυπάμαι ειλικρινά κύριε πρόεδρε που είσθε και εσείς μέτοχος της εξαθλίωσης μας».
Εν κατακλείδι...
Ο εργαζόμενος λαός μας μοιάζει με πειραματόζωο, που ολοένα υφίσταται νέα βάσανα, δοκιμές ακραίων ταξικών πολιτικών, φασιστικών εγχειρημάτων και κρατικών ολοκληρωτικών μεθοδεύσεων, που έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, των πάνω και των κάτω.
H Mεταπολίτευση έκλεισε τα τανκς στα στρατόπεδα, αλλά επέτρεψε τη συνέχιση και ενίσχυση της αστικής κυριαρχίας με δημοκρατικό μανδύα. Ποιος ξεχνά τις πολιτικές επιστρατεύσεις των κυβερνήσεων Α.Παπανδρέου-Κ.Μητσοτάκη, τον απεργοσπαστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων επί κυβερνήσεων «πασοκικής Αλλαγής».
Σήμερα, ο στρατός ξαναβγαίνει στους δρόμους όχι από τους Συνταγματάρχες, αλλά από την αστική δημοκρατία που αποκτά χαρακτηριστικά Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού για να επιβάλλει τα Μνημόνια και τους νέους όρους καταδυνάστευσης και εκμετάλλευσης του εργαζόμενου λαού μας, ώστε να χαραχτεί η νέα πορεία κερδοφορίας του κόσμου των πλουσίων.
Η πάλη ενάντια στον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανατροπή του συνόλου της ταξικής πολιτικής, της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Τη μαχητική αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου, πολιτικά και στο δρόμο.
Είναι υπόθεση ενός εργατικού κινήματος με διεθνιστικά κι επαναστατικά χαρακτηριστικά, για την ικανοποίηση-διεύρυνση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.
Απαιτείται κλιμάκωση της κινηματικής δράσης στο στρατό, ώστε να γιγαντωθεί η Άρνηση των ένστολων να στρέψουν τα όπλα στο λαό.
ΕΜΕΙΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΑΚΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

Η έμπρακτη αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος και η κλιμάκωση της κινηματικής δράσης στο στρατό μπορεί να γιγαντώσει την άρνηση φαντάρων και μονίμων, να στρέψουν τα όπλα στο λαό.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπακούσουν σε εντολές συμμετοχής στην καταστολή

Οι συνάδελφοι φαντάροι οφείλουν,  με τον αγώνα τους μέσα κι έξω από το στρατό, να δημιουργήσουν τους όρους ώστε το εργατικό κίνημα να ανατρέψει τα μέτρα και την κυβέρνηση τώρα!

Να σταθούμε απέναντι στο Αξιόμαχο του στρατού! – Είναι το Αξιόμαχο της καταστολής και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων!

Ούτε ευρώ για πολεμικές και κατασταλτικές δαπάνες. Κανένας νέος Μισθοφόρος σε Στρατό-Αστυνομία.

Να διαλυθεί η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και η Στρατονομία. Ότι «έμαθαν» καταστέλλοντας και καταπιέζοντας εις βάρος των λαών σε Βαλκάνια-Αφγανιστάν έρχονται να εφαρμόσουν εις βάρος του λαού μας

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


Τηλ. Επικ. 6932955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου