Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Οι κεκαρμένοι πολίτες

ΟΙ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ...

Οι κεκαρμένοι πολίτες
Πριν δύο μέρες ένας φαντάρος αυτοκτόνησε σε στρατόπεδο της Ρόδου. Θυμάμαι όταν υπηρετούσα τη θητεία μου ως τυφεκιοφόρος/ψυχολόγος στο ΚΙΧΝΕ Αλεξανδρούπολης πριν τρεις δεκαετίες πολλοί στρατιώτες από τις ΕΜΑ (Επιλαρχίες Μέσων Αρμάτων), κοινώς τεθωρακισμένα, προσέρχονταν στο ΝΨ (Νευρολογικό-Ψυχιατρικό) με τα νεύρα τσατάλια και σε κατάσταση αποδιοργάνωσης, τις περισσότερες φορές, από τη βάναυση συμπεριφορά των διοικητών τους (αντισυνταγματάρχες και πάνω), των υπαξιωματικών αλλά και των "παλιών". Οι τελευταίοι είχαν σχεδόν πάντα την ανοχή αν όχι την κάλυψη των πρώτων.
Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που αυτοί ανέφεραν με πολύ ευθύ τρόπο πως αν γινόταν πόλεμος θα έστρεφαν πρώτα τα όπλα εναντίον τους. Οι «μαρτυρίες» αυτές μου δίναν την εντύπωση πως ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με «δυο πατρίδες», πόσο μάλλον όταν αυτά «τα παιδιά» προέρχονταν από λαϊκές και εργατικές οικογένειες.
Αναρωτιέμαι λοιπόν τι διδάσκονται αυτά τα στελέχη σε αυτές τις Παραγωγικές Σχολές (Ευελπίδων, Πολέμου κ.ά.) και διαιωνίζονται ακόμη και σήμερα «στρατόκαυλες» συμπεριφορές και μάλιστα με κυβέρνηση της Αριστεράς; 
Δεν έχουν καταλάβει τίποτε, έστω και από αυτή την τεχνοκρατική θέση, για «διαχείριση ανθρώπινων πόρων»; 
Από την άλλη με ποιο αξιόμαχο φρόνημα του Στρατού θα παν να πολεμήσουν οι μπατριώτες «για του έθνους τις φανέλες»;
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Να θυμίσουμε ότι ο Ελληνικός Στρατός κατάγραψε και δεύτερη απώλεια φαντάρου...

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου