Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Φασίστες επιτέθηκαν σε ξένους εργάτες χτυπώντας και ληστεύοντας τους


Ρατσιστική επίθεση από φασίστες δέχτηκαν, τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Ιούνη, δυο Πακιστανοί εργάτες στο Μενίδι, στη Λ. Καραμανλή, στο ύψος των ψαράδικων, την ώρα που πήγαιναν στη δουλειά τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στα σωματεία της περιοχής, που τους επισκέφτηκαν στο σπίτι που διαμένουν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, περίπου στις 4.30 σήμερα τα ξημερώματα, οι δύο Πακιστανοί εργάτες διέσχιζαν το δρόμο, όταν ένα αυτοκίνητο, τύπου «Smart», σταμάτησε απότομα μπροστά τους.
Από το αυτοκίνητο εξήλθαν δύο άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι εντελώς απρόκλητα τους επιτέθηκαν, γρονθοκοπώντας τους και βρίζοντάς τους, όπως «βρωμοπακιστανοί, φύγετε, να πάτε πίσω στο Πακιστάν», κλπ. Αμέσως μετά, οι δράστες της επίθεσης επιβιβάστηκαν στο όχημα και εξαφανίστηκαν, ενώ οι δύο Πακιστανοί, αιμόφυρτοι, κατάφεραν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με ομοεθνείς τους, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με καταγγελίες των Πακιστανών, άλλη ομάδα τεσσάρων ομοεθνών τους, δέχτηκε σχεδόν την ίδια ώρα και περίπου στο ίδιο σημείο επίθεση από ομάδα τριών ανδρών, οι οποίοι με τη χρήση βίας τους λήστεψαν, παίρνοντας ρολόγια, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου