Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής

Ομόφωνα αθώοι χωρίς αμφιβολίες κρίθηκαν η Ηριάννα και ο Περικλής από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας
Το δικαστήριο του δεύτερου βαθμού πριν από λίγα λεπτά εκφώνησε την απόφασή του που έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από το ακροατήριο.
Το δικαστήριο με την απόφασή του δικαιώνει τους δύο νεαρούς πρώην πλέον κατηγορούμενους που όμως παρέμειναν έγκλειστοι στη φυλακή για παραπάνω από ένα χρόνο, καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο τους είχε φορτώσει στην πλάτη 13 χρόνια κάθειρξη αλλά δεν ανέστειλε και την ποινή τους.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, που απέρριψε την καταδικαστική εισαγγελική εισήγηση, το μείγμα DNA που εξετάστηκε είναι επισφαλές αποδεικτικό μέσον.

Ακόμα όμως κι αν ήταν ασφαλής ένδειξη δε θα αρκούσε για να αχθεί το δικαστήριο σε καταδικαστική απόφαση, γιατί θα απαιτούνταν και άλλες αποδείξεις.

Στα αξιοσημείωτα του περιληπτικού σκεπτικού που ανακοίνωσε ο πρόεδρος είναι ακόμα ότι ο υποτιθέμενος αυτόπτης μάρτυρας (που δήθεν είχε αντιληφθεί την μεταφορά των όπλων και στη συνέχεια τα είχε και... ξεθάψει ) κρίθηκε αναξιόπιστος.

Παράλληλα ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε πως οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται.


«Είναι αναρχικοί άρα είναι ένοχοι»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του documentonews.gr και της Κατερίνας Κατή, η εισαγγελέας της έδρας ξεκίνησε την αγόρευση της μιλώντας για τον... εαυτό της.

Αναφερόμενη στην μετάδοση της δίκης από τα ΜΜΕ έκανε λόγο για ανακριβή δημοσιεύματα με στόχο τη «δολοφονία του χαρακτήρα της».

Τόνισε ότι η ίδια «δεν ζήτησε ποτέ δηλώσεις νομιμοφροσύνης από τους κατηγορούμενους» ενώ έριξε και την... μπηχτή της προιδεάζοντας γι αυτό που θα ακολουθούσε.

Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν εκτιμώ ανθρώπους που στα δύσκολα εγκαταλείπουν τις αξίες τους».

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης και την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού, καταδεικνύοντας ότι δεν έλαβε καθόλου υπόψη της τους ειδικούς σχετικά με το ζήτημα του DNA, υποστήριξε ότι:

*Είναι αξιόπιστη την έκθεση και το εργαστήριο της ΕΛΑΣ, ενώ οι πραγματογνώμονες μάρτυρες (Φύτρου, Φιτσιάλος) δεν κατέστησαν αρκετά πειστικές τις καταθέσεις τους.

*Το DNA δεν είναι τα μοναδικό στοιχείο που συνδέει τους κατηγορούμενους με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, οι σχέσεις των κατηγορουμένων με μέλη των Πυρήνων δεν είναι απλώς φιλικές αλλά υπάρχει... θερμός εναγκαλισμός.

«Οι κατηγορούμενοι είναι αναρχικοί, άσχετα αν το αρνούνται για τους δικούς τους, υπερασπιστικούς λόγους. Δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις αλλά δεν είναι φιλικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η εισαγγελέας είχε την δική της εξήγηση ακόμα και για τα... σταυρουδάκια που βρέθηκαν μέσα στο κιβώτιο με τα περίφημα όπλα της Πολυτεχνειούπολης.

Κατά την εκτίμηση της, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για όπλα αντιεξουσιαστών, γιατί οι «τρομοκράτες» αγοράζουν όπλα από ποινικούς και γι’ αυτό ξέμειναν τα θρησκευτικά σύμβολα στο πακέτο!


Χθες, έμπειροι βιολόγοι - γενετιστές αποδόμησαν πλήρως, καταθέτοντας στο δικαστήριο την δήθεν «ένδειξη» που πρωτοδίκως έγινε… απόδειξη και οδήγησε στον εγκλεισμό των δύο νέων αυτών παιδιών. Σύμφωνα με την μαρτυρία τους η ταυτοποίηση από την βιολόγο της ΕΛΑΣ των αμφιλεγόμενων δειγμάτων DNA έγινε με τρόπο ενάντια στην διεθνή επιστημονική κοινότητα διότι το δείγμα ήταν χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας.

«Το DNA είναι κακής ποιότητας, δηλαδή σπασμένο και κατακερματισμένο και δεν μπορούν να διαβαστούν και οι 16 γενετικοί τύποι», τόνισε ο βιολόγος κ. Φιτσιάλος.

«Όχι μόνο δεν είναι σίγουρο αν πρόκειται για την Ηριάννα, αλλά προκύπτει ότι δεν είναι», είπε κατηγορηματικά ο μάρτυρας.

Ιδιαίτερα σημαντική όμως, καθώς καταδεικνύει τα μεγάλα και ύποπτα κενά της υπόθεσης, ήταν και η επισήμανση του, ότι το DNA του μάρτυρα που βρήκε τα όπλα στην Πολυτεχνειούπολη και τα έπιασε «με γυμνά χέρια», δεν βρέθηκε πουθενά. Ο κ. Φιτσιάλος μάλιστα υπογράμμισε στην κατάθεση του ότι «κάτι δεν πάει καλά» και ότι «είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί αυτό και να μην βρεθεί ούτε ένα κύτταρο του ανθρώπου αυτού».

Για να δούμε όμως,τι έχει συμβεί με αυτόν τον περίφημο μάρτυρα, τον εμφανιζόμενο ως μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα της μεταφοράς του περίφημου κιβώτιου με τα όπλα στην Πολυτεχνειούπολη που παραμένει άφαντος, ήδη από το δικαστήριο του πρώτου βαθμού.

Πρόκειται για τον Γ. Παπαλάμπρο, ο οποίος έχει δώσει τρεις καταθέσεις στην αντιτρομοκρατική και μία στον εφέτη ειδικό ανακριτή της υπόθεσης, αλλά δεν εμφανίστηκε ούτε πρωτοδίκως ούτε και τώρα στο Εφετείο, χωρίς όμως ποτέ να τεθεί από τους δικαστές θέμα βίαιης προσαγωγής του παρότι όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε από την μαρτυρία του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Δείτε το βίντεο με την «παράλογη ιστορία της Ηριάννας» που έφτιαξαν φίλοι της:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου