Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ρωσία: Αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Συρία

Η Ρωσία συνεχίζει να αποσύρει τα στρατεύματά και τα αεροσκάφη της από τη Συρία, ανέφερε στο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε δηλώσεις του την Πέμπτη. 
Η Ρωσία είχε ήδη αρχίσει να αποσύρει στρατεύματα της από τη χώρα που είχε καταστραφεί από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή τον Δεκέμβριο, με εντολή του Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Hmeymim στη Συρία. 
Δεκατρία αεροπλάνα, 14 ελικόπτερα και 1.140 στρατιώτες έχουν ήδη αποσυρθεί από τη Συρία τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε τελετή του Κρεμλίνου για τους αποφοίτους στρατιωτικών σχολών. 
Ο Σεργκέι Σουρουτσίν, διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, δήλωσε ότι σε πρώτο στάδιο, η Ρωσία σχεδίαζε να αποσύρει 23 αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα Ka-52 και μέρος των ειδικών δυνάμεων της, μονάδες υποστήριξης, όπως στρατιωτικούς γιατρούς καθώς και τις ομάδες αποναρκοθέτησης.
Ωστόσο, η Ρωσία θα διατηρήσει τις δύο στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Hmeymim και τη ναυτική βάση Tartus, καθώς έχει έρθει νωρίτερα συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση για την επέκταση της μίσθωσης των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου