Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Καταδικάζουμε τον Επεκτατισμό και την Επιθετικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

O αμυντικός χώρος του έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου μαζί. Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί αποφασίζουμε, μαζί κτίζουμε το μέλλον και όχι μόνο το μέλλον του εθνικού κορμού της Ελλάδας και της Κύπρου"
Αυτή την τρομερά επιθετική δήλωση με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός των συνόρων, έκανε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.
Είναι μονομέρεια να θεωρήσεις ότι οι εθνικιστικές και πολεμοκάπηλες αυτές δηλώσεις γίνονται μόνο για την τόνωση του κομματικού ακροατηρίου των ακροδεξιών ΑΝΕΛ ή για την βελτίωση του προφίλ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιχειρεί να αποδείξει ότι αυτή υπερασπίζεται καλ'υτερα τα εθνικά-αστικά συμφέροντα.
Ο Π.Καμμένος όχι μόνο επιχειρεί να οικοδομήσει "εθνική ενότητα" πείθοντας τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία μας ότι πρέπει να θυσιαστεί για την ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου, των πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών, αλλά στέλνει μήνυμα Επικυριαρχίας και Εγγύησης των στρατηγικών συμφερόντων της Ελληνικής και Ελληνοκυπριακής άρχουσας στην  Ανατολική Μεσόγειο.
"Στα σύνορα της καρδιάς μας" του Νεοοθωμανισμού του Ερντογάν απαντά η θεωρία "των δύο Ελληνικών κρατών της Μεσογείου"  ενώ πλέον "ο αμυντικό χώρος του Έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα Ελλάδας – Κύπρου μαζί".
Ο Ελληνικός επεκτατισμός φανερώνεται απέναντι στον Τουρκικό. Ένας ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός που κλιμακώνεται και αποκαλύπτει τις στοχεύσεις τους, αλλά και τα μέσα τα οποία που επιλέγουν για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους. Η  Προβολή Στρατιωτικής Ισχύος, η αλληλοδιαπλοκή με τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, οι Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου, η συμμετοχή τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, η ένταση του κοινωνικού πολέμου. Ο ακήρυκτος πόλεμος στο Αγαίο βρίσκει την συνέχεια του στην Πολυεθνική  Άσκηση Μέδουσα και την συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.
Η Τουρκία ζητά μοιρασιά και Συνδιαχείριση, ενώ η απάντηση του ελληνικού και Κυριακού κράτους είναι το Δόγμα της Αποτροπής. Είναι πολεμικές επιλογές που κάνουν τα αστικά κράτη με νονοτροπία Κουρσάρων του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που ταυτόχρονα στρέφονται από κοινού κατά του κόσμου της εργασίας και απειλούν να μας οδηγήσουν στα πολεμικά σφαγεία έχοντας εξοβελίσει την διεκδίκηση πολιτικής λύσης.
Μαζί στο ΝΑΤΟ, μαζί εναντίον των προσφύγων. Συνεργάτες για το μεγάλωμα της ιμπεριαλιστικής λείας, σκληροί ανταγωνιστές για το μοίρασμα της, εγγυητές της Νέας καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νές Τάξης.
Τονίζει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος:
 "Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί αποφασίζουμε, μαζί κτίζουμε το μέλλον και όχι μόνο το μέλλον του εθνικού κορμού της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά χάρη στη σταθερότητα την οποία έχουν επιδείξει η Ελλάδα και η Κύπρος σε δύσκολες στιγμές στην ευρύτερη περιοχή, κτίζουμε ένα πυλώνα σταθερότητας που εκτείνεται προς τα νότια με την Αίγυπτο, προς τα ανατολικά με την Ιορδανία, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Λίβανο αλλά και προς τα βόρεια μέσω της Ελλάδας με τις Βαλκανικές χώρες».

Αλλά: 

Η Τουρκία, συνέχισε «ακολουθώντας μια αλλοπρόσαλλη πολιτική, μια πολιτική η οποία προάγεται μέσω απειλών για χρήση βίας, παραβιάζοντας κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και παράλληλα προβάλλει αξιώσεις ως προς το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου».

Στο μεταξύ: 
Θέματα περιφερειακής ασφάλειας και ειδικότερα θέματα που άπτονται της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η διερεύνηση τομέων συνεργασίας, όπως κοινές ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ απασχόλησαν την 2η Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Λευκωσία. 

Όμως Αναλώσιμοι είμαστε εμείς.
Σήμερα μόλις 5 φαντάροι της ΕΛΔΥΚ τραυματίστηκαν αφού η πολεμική ετοιμότητα χτυπά κόκκινο!
Εμείς καταδικάζουμε τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το καθεστώς Ερντογάν, την κοινή τους Αναθεωρητικότητα, Επιθετικότητα, τον Επεκτατισμό.
Λέμε όχι στην Αλλαγή Συνόρων, δεν υπερασπιζόμαστε τα κρατικά κυριαρχικά δικαιώματα (αλήθεια ποια είναι αυτά).
Δεν σκοτώνουμε και δεν σκοτωνόμαστε για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην Εκμμετάλλευση των Ενεργειακών κοιτασμάτων γιατί σημαίνει Πολέμο, κοινωνική λεηλασία, καταστροφή της Μεσογείου.   
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για ελληνική ολογαρχία, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου