Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Αντιπολεμικές αντιΝΑΤΟϊκές κινητοποιήσεις στις 11 Ιουλίου


ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ
Ντίνα Χαριτάτου
Προπύλαια 6:30 μ.μ., πορεία σε βουλή και αμερικανική πρεσβεία
Διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, ενώ αντιπολεμικές δράσεις σε Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο και αλλού
Ευρύτερες διαστάσεις λαμβάνουν οι αντιπολεμικές αντιΝΑΤΟϊκές κινητοποιήσεις της επόμενης Τετάρτης 11 Ιούλη καθώς πληθαίνουν οι πολιτικές οργανώσεις και οι αντιπολεμικές κινήσεις που καλούν, καθώς και οι πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις.
Η 11/7 αναδεικνύεται ως αντιπολεμική μέρα δράσης με πανελλαδικά χαρακτηριστικά, ενάντια στη διήμερη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιουλίου στις Βρυξέλες, αναδεικνύοντας έτσι την αναγκαιότητα κινητοποίησης της μαχόμενης Αριστεράς και του εργατικού λαϊκού κινήματος για την αποτροπή του πολέμου, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στα συμφέροντα του κεφαλαίου και στον εθνικισμό, με ξεκάθαρη αντικυβερνητική στάση.

Στην Αθήνα, η κινητοποίηση της 11ης Ιούλη έχει αφετηρία τα Προπύλαια στις 6:30 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία προς τη βουλή και την αμερικανική πρεσβεία. Στη διαδήλωση καλεί ο Συντονισμός Δράσης κατά πολέμου, ιμπεριαλισμού και εθνικισμού, που είχε και την πρωτοβουλία για τα διοργάνωση της κινητοποίησης. Στον Συντονισμό Δράσης συμμετέχουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΔΕΑ-Κόκκινο Δίκτυο, το Κόκκινο Νήμα και η ΟΚΔΕ. Αυτοτελώς και με καμπάνια σε γειτονιές και χώρους δουλειάς, με αφίσα και προκήρυξη, στηρίζει την κινητοποίηση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα, την Τρίτη νέοι και νέες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προγραμματίζουν μοτοπορεία για την προπαγάνδιση της πορείας. Σε καλέσματα για την κινητοποίηση στα Προπύλαια έχουν προχωρήσει επίσης η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός.

Στη Θεσσαλονίκη η ανάλογη κινητοποίηση θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6:30 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο Γ’ Σώμα Στρατού, όπου βρίσκεται και ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο. Στη Θεσσαλονίκη καλούν ήδη οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, ΕΕΚ.

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία προς την 1η Στρατιά. Καλούν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ), ΛΑΕ, ΕΕΚ.

Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Δευτέρα πολιτικών οργανώσεων, μετά από κάλεσμα της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των οργανώσεων ΜΛ ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), Ανασύνταξη και Εργατικός Αγώνας. Αναπτύχθηκε γόνιμος και συντροφικός διάλογος και συμφωνήθηκε η δημιουργία Πρωτοβουλίας κατά του Πολέμου, του Ιμπεριαλισμού και του Εθνικισμού, η οποία καλεί σε συλλαλητήριο στις 11/7 στις 8 μ.μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου, με βασικά συνθήματα Έξω το ΝΑΤΟ – έξω οι βάσεις, όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, όχι στην επαναχάραξη συνόρων, όχι στον εθνικισμό, μέτωπο αλληλεγγύης και φιλίας των λαών.

Επίσης, σε Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο και άλλες πόλεις θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις, θα γίνουν παρεμβάσεις με μικροφωνικές και άλλες αντιπολεμικές δράσεις.
Αξιοσημείωτη είναι και η κινητοποίηση δεκάδων νέων την περασμένη Πέμπτη έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καταδικάζοντας τις αυτοκτονίες-δολοφονίες των φαντάρων και την αυξανόμενη πολεμική προετοιμασία, μετά από κάλεσμα του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων (βλέπε σελ. 14).

Κι ενώ αναζωογονείται το αντιπολεμικό αντιΝΑΤΟϊκό κίνημα 14 υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 8 κορυφαία στελέχη της ΝΔ και αντιπροσωπείες του ΚΙΝΑΛ, του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων στριμώχθηκαν για να σφίξουν το χέρι του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ στη δεξίωση της 4ης Ιουλίου! Σημάδια των καιρών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου