Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Εξορμήσεις σε ΟΣΕ και ΚΕΠΒ από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων φαντάρων για τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πραγματοποίησε δύο εξορμήσεις το τελευταίο διάστημα.

Την Πέμπτη 12/7/2018 βρεθήκαμε στο σταθμό Λαρίσης, που εκτός των άλλων ενημερώσαμε τους ταξιδιώτες για το νέο κύμα Αυτοκτονιών-Δολοφονιών στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Την Κυριακή 15/7/2018 ήμασταν δίπλα στους εξοδούχους συναδέλφους στο ΚΕΠΒ Θήβας που σε μεγάλο βαθμό έχουν επιλεγεί για την ΕΛΔΥΚ Κύπρου.
Συνάδελφοι που καταρχήν έθιξαν το ζήτημα της απογείωσης του κόστους της Υποχρεωτικής Στράτευσης με το νέο σύστημα Κατάταξης, εξαιτίας των αποστάσεων που πρέπει να διανύσουν καταβάλλοντας το κόστος της μετακίνησης. 
Μάλιστα, μας μεταφέρθηκε ότι πολλοί νεοσύλλεκτοι βρίσκονται εκεί παρά τη θέληση τους.
Η Διοίκηση της μονάδας και το ΓΕΣ διαδίδουν ότι η Μετάθεση στην Κύπρο είναι Υποχρεωτική.
Από την άλλη μεριά προπαγανδίζουν την χρηματική αμοιβή της μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ.

Σύμμαχους σε αυτή την προσπάθεια τους έχουν συγκεκριμένη φασιστική και εθνικιστική τάση μεταξύ ιδίως των νεότερων συναδέλφων που παρασυρμένοι από την ανωριμότητα τους παπαγαλίζουν τα εθνικιστικά κλισέ πχ "η Κύπρος είναι Ελληνική" και δείχνουν έτοιμοι να γίνουν θύματα και στη συνέχεια θύτες της χακί βαρβαρότητας εξαιτίας της αποδοχής των μιλιταριστικών στερεοτύπων

Απαντάμε λοιπόν τα εξής:
1. οι όποιες βελτιώσεις στις συνθήκες στο ΚΕΠΒ και στην συμπεριφορά των στελεχών είναι αποτέλεσμα του αγώνα των φαντάρων από τις προηγούμενες Σειρές Κατάταξης και των μακρόχρονων προσπαθειών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
2. Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
Δεν υπάρχει κανένα Νόμος ή Διαταγή που να μας υποχρεώνει να δεχτούμε τη Μετάθεση στην Κύπρο.
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ: Οι Απειλές για Στρατοδικεία και δυσμενή μετάθεση είναι ψέματα.
Συνάδελφοι Αντισταθείτε. Ελάτε σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
3. Σας καλούμε να συμμετέχετε στο Κίνημα των Φαντάρων ενάντια στον Πόλεμο και τον Εθνικισμό, τον Ρατσισμό και το Φασισμό.
Οι φασίστες είναι ο περίγελος των στρατοπέδων, προκαλούν μόνο με τις αηδιαστικές απόψεις και πρακτικές τους. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ.


[1] Εσείς θα πολεμήσετε, εσείς θα σκοτωθείτε
Εμείς θα δοξαστούμε.     
ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΜΕ ΣΤΟΛΗ
ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ (3) ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΙ ΣΑΣ!
 ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Κόκκαλη...
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Συνάδελφοι, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
Για δεύτερη Σειρά Κατάταξης οι Νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι καλούνται να εφαρμόσουν το νέο σύστημα Κατάταξης, που ουσιαστικά υλοποιεί τα άθλια σχέδια του στρατιωτικού κατεστημένου και τους στέλνει από την πρώτη μέρα κατάταξης στην πρώτη γραμμή, Αναλώσιμους στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τους αγωγούς, για τα συμφέροντα του Λάτση, Βαρδινογιάννη, Energean, MOBIL, EXXON, TOTAL, ENI.
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε τα αυτιά σας στην τρομοκρατία των καλοθελητών…
Δεν υπάρχει κανείς λόγος να είσαι φοβισμένος, να υποταχθείς σε κάποιον ανώτερο» μόνο και μόνο γιατί βρίσκεται ένα σκαλί παραπάνω στην στρατιωτική ιεραρχία, να θέσεις την σωματική σου ακεραιότητα και την ζωή σου σε κίνδυνο, να υποστείς την οποιαδήποτε προσβολή! 
Στον Στρατό ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή, έχει Δικαιώματα και οφείλει να τα υπερασπίσει.
Στον Στρατό υπάρχουν διαταγές, Νόμοι, Στρατιωτικός Κανονισμός, πάνω από όλα είναι το Σύνταγμα.
ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ: δεν εκτελούμε ατομικά ή ομαδικά καψόνια, δεν πέφτουμε για κάμψεις στην Αναφορά γιατί κάποιος φτερνίστηκε ή έβηξε. και την εκδίκηση). Θεωρούμε καψόνια όλες τις διαταγές που δίνονται με σκοπό την τιμωρία (π.χ. πέσε και πάρε κάμψεις-ο Στρατιωτικός Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένες συνέπειες για τα όποια παραπτώματα.
Δεν κάνουμε ατελείωτες μεταβολές. Δεν κάνουμε γυμναστική ως τιμωρία μέσα στο θάλαμο, ακόμη και “αν πέσει” μαζί μας ο υπαξιωματικός ή ο αξιωματικός. Το ατομικό παράπτωμα δεν επιφέρει συλλογική ποινή και η γυμναστική έχει συγκεκριμένη ώρα που διεξάγεται.
Δεν καθαρίζουμε τουαλέτες με γυμνά χέρια κλπ. Αναφερόμαστε στον Στρατιωτικό Κανονισμό που συγκεκριμένα τονίζει ότι παράνομη διαταγή είναι ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική μας ακεραιότητα, την Αξιοπρέπεια και την Προσωπικότητα μας! Απαιτούμε γάντια, καθαριστικά κ.λπ. Δεν εκτελούμε διαταγές που μπορεί να βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να ορκιζόμαστε σε όποιο θεό πιστεύει ο καθένας. Οι άθεοι μπορούν να δώσουν πολιτική υπόσχεση. Δε μαθαίνουν προσευχές δεν συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εκκλησιασμό. Όλα τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, προκηρύξεις ανεξαρτήτως περιεχομένου επιτρέπονται για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται το κινητό χωρίς κάμερα. Σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να μας τα πάρουν. Υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο που δίνει το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα για ξεκούραση, ύπνο και ψυχαγωγία.
Απαγορεύονται τα εθνικιστικά και ρατσιστικά τραγούδια. Επιτρέπονται μόνο οι ιαχές …λόχος δύναμη, αντοχή ατελείωτη, ηθικόν ακμαιότατον.
Απαιτούμε επαρκή ποιότητα και ποσότητα στο φαγητό, πόσιμο νερό και ζεστό νερό σε μπάνια και μαγειρεία. Ζητούμε όλο το ρουχισμό που προβλέπεται να μας παράσχουν. Δεν παίρνουμε μεταχειρισμένα είδη. Είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν καινούργια.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝ
Ζητούμε να βγούμε Παραπονούμενοι από τον άμεσα προϊστάμενο μας (υπαξιωματικό-αξιωματικό) και σκοπός μας είναι η ταγματική αναφορά και η δημόσια ενημέρωση του διοικητή, ώστε να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει το κάθε ζήτημα.
Ερχόμαστε αμέσως σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ -6932955437- ώστε να υπάρξει άμεση δημοσιοποίηση και απαίτηση παρέμβασης του ΓΕΣ.
Συνάδελφοι, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών είναι μεγάλη δύναμη του φαντάρου. Γράψτε Επιστολές Καταγγελίας. Καλέστε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάθε στιγμή που το κρίνετε αναγκαίο. Είμαστε στο πλευρό σας.
Συνάδελφοι, κανένα βύσμα δε βελτίωσε την κατάσταση για όλους. Κάποιος κάτι γλυτώνει και το φορτώνει στους υπόλοιπους. Ότι έχει κερδηθεί στα στρατόπεδα, όποια βελτίωση υπήρξε ήταν αποτέλεσμα συλλογική-μαχητικής διεκδίκησης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και των δημοσιευμένων καταγγελιών.
Μόνο με καθημερινή συνδικαλιστική πάλη κερδίζουμε.
Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"
Τηλ. Επικ. 6932955437Diktiospartakos.blogspot.com
Οι Αγωνιζόμενοι Φαντάροι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Απαντούν: Έτσι Παλεύουμε μέσα στον Στρατό ενάντια στον Πόλεμο και το Φασισμό
Μπούμερανγκ είναι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Υπουργείο Άμυνας και την στρατιωτική ηγεσία η επίδειξη αυταρχικού και τρομοκρατικής κατασταλτικής πολιτικής απέναντι στο Κίνημα των Φαντάρων και το κόσμο της εργασίας. Στα δεκάδες ψηφίσματα Αλληλεγγύης από συλλογικότητες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος έρχονται να προστεθούν εκατοντάδες υπογραφές συναδέλφων φαντάρων.   
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους φαντάρους!
Κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αυθαιρετούν, καταπατούν τα συνταγματικά δικαιώματα, θέλουν να χτυπήσουν κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης… 
Δε μπορούν όμως να μας τρομάξουν, δε μπορούν να μας σταματήσουν.
Μετά την  ποινή φυλάκισης στον αγωνιστή φαντάρο Γιώργο Α., ο οποίος τιμωρήθηκε γιατί συμμετείχε και χαιρέτησε σε Πρωτομαγιάτικη εργατική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη –όπως είχε συνταγματικό και δημοκρατικό δικαίωμα-, κυβέρνηση και στρατός προχώρησαν στην επιβολή νέας ποινής φυλάκισης, αυτή τη φορά κατά του αγωνιστή φαντάρου Κωνσταντίνου Μ.! 
Ο λόγος; Ο Κ.Μ. συμμετείχε και χαιρέτησε στο μεγάλο αντιρατσιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 17ης Μάρτη στην Αθήνα, εκφράζοντας την ταξική του αλληλεγγύη στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της Ευρώπης – φρούριο και την απαράδεκτη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας για το προσφυγικό.
Σε μια επιπλέον πράξη αυταρχισμού η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων προσπάθησε να εμποδίσει το μοίρασμα προκήρυξης της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Δευτέρα 7 Μάη, φέρνοντας την αστυνομία για να καταγράψει τα στοιχεία όσων συμμετείχαν στην εξόρμηση, προχωρώντας μέχρι και στην προσαγωγή μέλους της Επιτροπής στο Αστυνομικό Τμήμα του Ψυχικού για εξακρίβωση στοιχείων!
Οι κινήσεις αυτές δείχνουν πανικό και φόβο! Σε μια περίοδο όξυνσης των εθνικιστικών κραυγών και κυβερνητικής πολεμικής προετοιμασίας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, φοβούνται την αυξανόμενη αντίδραση και αντίσταση των στρατευμένων παιδιών του λαού! 
Θυμίζουμε πως πριν μερικές βδομάδες είχε τιμωρηθεί και άλλος φαντάρος, που είχε μιλήσει σε αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βαρύτατες ευθύνες, αναβαθμίζει τον αυταρχισμό και την καταστολή, ξεπερνώντας ακόμα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Δεν είναι τυχαίο! Η καταστολή των αγωνιζόμενων στρατευμένων πάει μαζί με την πολεμική προετοιμασία για τα συμφέροντα των πολυεθνικών στις ΑΟΖ και τη βαθύτερη ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς  των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και της ΕΕ, διεκδικώντας μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα.  
Μας θέλουν στρατιωτάκια ακούνητα, αγέλαστα, θέλουν όλη την κοινωνία έτσι. 
Δεν ψαρώνουμε όμως, η στρατευμένη νεολαία είναι εδώ στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού-εργατικού κινήματος, θα συνεχίσει να παίρνει ακόμη περισσότερες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, θα συνεχίσει να πηγαίνει εκεί που ανήκε … στον κόσμο της εργασίας και του αγώνα. 
Αυτοί θα ψαρώσουν, αυτοί θα τρομοκρατηθούν από το σαρωτικό κύμα αλληλεγγύης. 
Μας προορίζουν για ρόλους που Θα παίξουμε. 
Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στα πολεμοκάπηλα και αντιδραστικά σχέδιά τους, αρνούμαστε να χτυπήσουμε τον ‘εχθρό λαό’. 
Υπερασπιζόμαστε τα Δικαιώματά του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή στην πράξη.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ: 98 ΤΥΠΕΘΚΕΜΧ Ναυπλίου95 ΤΥΠΕΘΣΜΣ 5η ΤΑΞΠΖ3Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΡΙΜΙΝΙΒ ΕΑΝΕΘΔΑΝ Μεγίστης29 ΛΣ285 Μ/Κ ΤΠ (ΑΤΣΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ)96 ΤΕ ΚΑΙ ΜΕΘ34η ΕΜΑ(ΑΣΣΗΡΟ ΘΕΣ/ΚΗ)117 Α/Κ ΜΜΠ.79 ΤΕ ΣΑΜΟΥ79 ΤΜΧΕΘ ΣάμουΚΑΑΥ Αγίου ΑνδρέαΛέσχη Αξιωματικών ΔιδυμοτείχουΕΛΔΥΚ, 156 A/K MMΠ, 211 EMA, 216 KIXNE, 101 A/K MMΠ, 98 AΔTE (ΣTΔO KYPIAZH)98 TMXEΘ475 ΤΔΒΕΘ128 ΣΕΤΗ - 128 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ, 543 ΤΕ Κω5o ΕΤΕΘ στην Κω,156 Α/Κ ΜΜΠ – Αλεξανδρούπολης 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437     http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου