Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτύξει στρατεύματα στο Κουβέιτ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτύξει στρατεύματα στο Κουβέιτ
Το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησε να αναπτύξει στρατεύματα στο Κουβέιτ κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Κουβέιτ, ανέφερε τοπική εφημερίδα του Κουβέιτ. 
Η εφημερίδα An-Nahar, επικαλούμενη μια άγνωστη διπλωματική πηγή, δήλωσε ότι το Λονδίνο ενέκρινε αίτημα του Κουβέιτ για την ανάπτυξη στρατευμάτων στη χώρα του Κόλπου. 
Η πηγή προέβλεπε ότι τα στρατεύματα θα αναπτυχθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. 
Η κίνηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακολούθησε συνάντηση της Μεικτής Διευθύνουσας Ομάδας Ηνωμένου Βασιλείου-Κουβέιτ την περασμένη εβδομάδα και επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Κουβέιτ Σαμπάχ αλ-Χαλίντ αλ-Χαμάντ αλ Σαμπάχ στο Λονδίνο, την οποία ολοκλήρωσε τη Δευτέρα. 
Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από το Ηνωμένο Βασίλειο ή το Κουβέιτ σχετικά με την έκθεση. 
Ο βρετανός πρεσβευτής στο Κουβέιτ Μάικλ Ντάβενπορ δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξή του στο Forces Network ότι το Λονδίνο εξετάζει μια μόνιμη στρατιωτική παρουσία στο Κουβέιτ. 
«Εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες. Δεν μιλάμε για μια σημαντική ανάπτυξη, αλλά εξετάζουμε τι μπορεί να λειτουργήσει τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για το Κουβέιτ. Όπως λέω, είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο », είπε.
Η κοινή διευθυντική ομάδα Ηνωμένου Βασιλείου-Κουβέιτ ιδρύθηκε το 2012 και διοργανώνει τακτικές συναντήσεις και στις δύο χώρες.
Πηγή: Anadolu Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου