Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Άρχισαν οι ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ του ΓΕΣ με την ΕΛΔΥΚ: Παιδομάζωμα στρατιωτών Υποχρεωτικά!

Συνεχείς οι καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από νεοσύλλεκτους που Υποχρεώνονται να παρουσιαστούν στο ΚΕΠΒ Θήβας και να εκπαιδευτούν για την ΕΛΔΥΚ Κύπρου.
Το κοινό στοιχείο των καταγγελιών τους είναι ότι δεν το δήλωσαν οι ίδιοι σε καμιά πλατφόρμα του Υπουργείου Άμυνας.
Απλώς η Ακροδεξιά ηγεσία του Πενταγώνου καίγεται να στείλει κρέας στα κανόνια για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Λάτση-Βαρδινογιάννη και των ξένων εταιρειών EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI.
Με Παιδομάζωμα λοιπόν εκβιάζουν τους νεοσύλλεκτους φαντάρους να πάνε Κύπρο, τάζοντας τους μια χούφτα ευρώ, για τα οποία μετά τους αντιμετωπίζουν ως Μισθοφόρους!
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ και να ΑΡΝΗΘΟΥΝ την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ.
Κανένας δεν μπορεί να τους Υποχρεώσει να πάνε στην Κύπρο.
Οι διοικήσεις και τα στελέχη ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ.
Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ή ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ
ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ στέλνουν τους πιο Νέους, Αμόρφωτους, Φτωχούς!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Κατατάχθηκα με την προηγούμενη ΕΣΣΟ στο ΚΕΠΒ (Θήβα), το βασικό κέντρο εκπαίδευσης στο οποίο συγκεντρώνονται οι συνάδελφοι που έχουν ένδειξη για ΕΛΔΥΚ.
Όλα στο κέντρο περιστρέφονται γύρω από το ζήτημα αυτό (ενημερωτικές παρουσιάσεις, ομιλίες ανωτέρων, εκπαιδευτικές ασκήσεις, ψυχολογική εκτίμηση), ενώ εφαρμόζεται και μια τακτική ιδιότυπου «ξεκαθαρίσματος» των «ικανών» (Ι1-Ι2, οι κατηγορίες σωματικής ικανότητας που προτιμούνται στην ΕΛΔΥΚ) και των άλλων κατηγοριών σωματικής ικανότητας, με τους υγειονομικούς που εξετάζουν να στέλνουν με μεγάλη ευκολία τους νεοσύλλεκτους που ζητούν εκτίμηση σωματικής ικανότητας στην επιτροπή απαλλαγών.

Το ενδιαφέρον των στελεχών δείχνει να είναι το να στείλουν στην Κύπρο όσο περισσότερους «ικανούς» και στην παραμεθόριο όλους τους άλλους.
Για να πειστούν οι νεοσύλλεκτοι εφαρμόζεται μία απαράδεκτη τακτική προπαγάνδας: 

Προβάλλεται ιδιαίτερα το ζήτημα της αμοιβής, το οποίο αποτελεί και το βασικό λόγο για τον οποίο οι νεοσύλλεκτοι πολλές φορές επιδιώκουν το να υπηρετήσουν εκτός ελληνικής επικράτειας.
Η οικονομική κατάσταση των περισσότερων νεοσύλλεκτων είναι κακή και τα 280 ευρώ της αμοιβής φαίνονται ως μια ελάφρυνση για τις οικογένειές τους, που δυσκολεύονται ιδιαίτερα να υποστηρίξουν τους 9 μήνες της πρακτικά απλήρωτης (8,70 ευρώ/μήνα) θητείας.
Δεν αναφέρεται βέβαια ποτέ ο πραγματικός λόγος που αμείβεται τόσο η θητεία στην Κύπρο, όταν το κράτος εφαρμόζει περικοπές σε κάθε τομέα ευθύνης του και δυσβάσταχτους φόρους για τα λαϊκά στρώματα. Ένδειξη ΕΛΔΥΚ έχουν άλλωστε οι περισσότεροι νέοι συνάδελφοι (18-20 χρονών) που πρόσφατα τελείωσαν το σχολείο, δε σπουδάζουν-εργάζονται και οι οικογένειές τους συνήθως είναι από τα χαμηλότερα στρώματα. 

Η παρουσία του Ελληνικού Στρατού στην Κύπρο παρουσιάζεται ως «φυσιολογικό γεγονός» και η υπηρέτηση θητείας εκεί ως «μάχιμη», «πραγματική θητεία» και «τιμή» για τους νεοσύλλεκτους!
Αποκρύπτεται πως η ΕΛΔΥΚ είναι μισθοφορικό σώμα, μέσω του οποίου το ελληνικό κράτος παρεμβαίνει σε άλλο κράτος (Κύπρος) και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου. 
Ο ίδιος ο διοικητής του στρατοπέδου σε ομιλία του παρουσίαζε τη θητεία του (ως επαγγελματία στρατιωτικού) στην Κύπρο ως την «καλύτερη περίοδό του στο στρατό». Δεν ξέρω αν οι υφιστάμενοί του όμως μπορούν να πουν το ίδιο. 

Αποκρύπτονται ιδιαίτερα επιμελώς οι πραγματικές καταστάσεις στην ΕΛΔΥΚ. Δεν είναι λίγοι οι οπλίτες που γυρίζουν πίσω στην Ελλάδα (κάποιους τους είδαμε και στο ΚΕΠΒ) με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ανακαλώ χαρακτηριστικά περίπτωση 19χρονου οπλίτη, ο οποίος επέστρεψε μετά από λίγες εβδομάδες στην Κύπρο με σοβαρότατο ορθοπεδικό πρόβλημα (δύο δισκοκήλες), συνέπεια των ασκήσεων: ο συνάδελφος είχε σωματικό βάρος περί τα 60 κιλά και τον υποχρέωσαν να κάνει πορεία πολλών χιλιομέτρων κουβαλώντας εξοπλισμό βάρους 30 κιλών! 
Δε χρειάζεται να αναφέρουμε πως πολλοί γυρίζουν στην Ελλάδα με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, συνέπειες των απαράδεκτων τακτικών των αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ που προσπαθούν να χτίσουν τις καριέρες τους στην πλάτη των φαντάρων. 
Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να γυρίσουν αιτούμενοι αναβολή για λόγους υγείας, προκειμένου να συνέλθουν από τον ένα ή δύο μήνες που κατάφεραν να αντέξουν τις εξοντωτικές συνθήκες της ΕΛΔΥΚ και να ολοκληρώσουν τη θητεία τους σε δεύτερο χρόνο, ακόμα κι αυτό σημαίνει παράταση της κατάστασης επισφάλειας που συνοδεύει όσους νέους δεν έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους υποχρέωση. 

Οπλίτης από τη Δ’ ΕΣΣΟ του ‘18
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ
- Ενωθείτε Μαζί μας στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου