Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Θέλουν Πολέμους για να πουλάνε όπλα-HIMARS: Η Lockheed Martin αναλαμβάνει την αναγέννησή του ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Η Lockheed Martin ανέλαβε συμβόλαιο ύψους 289,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την τροποποίηση και την υποστήριξη 24 συστημάτων HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems).
Η ανάθεση της σύμβασης, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το Υπουργείο Άμυνας, περιλαμβάνει την εκπαίδευση, τα ανταλλακτικά και τις αναβαθμίσεις των συστημάτων, με τις εργασίες να πραγματοποιηθούν στο Τέξας, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Ιούλιο του 2022.
Το HIMARS είναι ένα αυτοκινούμενο σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών που μπορεί να πυροδοτήσει μέχρι έξι πυραύλους κάθε φορά. Ανάλογα με το μοντέλο, οι ρουκέτες μπορούν να φέρουν ειδικά πυρομαχικά εντός της κεφαλής τους για συγκεκριμένου τύπου επιχειρήσεις.

Αναλυτική απεικόνιση του συστήματος Φωτογραφία : Lockheed Martin

Το HIMARS μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το Σύστημα Τακτικού Πυραύλου του Στρατού, ένα βλήμα μεγάλης εμβέλειας με βεληνεκές άνω των 180 μιλίων. Ενώ παλαιότερα μοντέλα του συγκεκριμένου βλήματος ήταν ικανά να φέρουν μεγάλο εύρος πυρομαχικών, το νέο μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο ένα τύπο, μια κεφαλή διασποράς.

Το HIMARS έχει χρησιμοποιηθεί στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, στο Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν . Μαζί με το M270 Multiple Rocket Launch System, αποτελεί το κύριο σύστημα πυραύλων εδάφους - εδάφους που χρησιμοποιείται από τους Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε βίντεο από το HIMARS εν δράσει :

 

Πηγή: UPI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου