Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Οι κοριοί της CIA και ο κυβερνητικός ψόφιος κοριός


Τον ψόφο κοριό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για όσα βγαίνουν στο φως και αποκαλύπτουν την έντονη δράση των αμερικανικών κοριών στην Ελλάδα. Όχι μόνο δεν προχωρά σε καμία ενέργεια προάσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, αλλά κάνει και την ανήξερη. Την Δευτέρα δημοσιεύτηκε στους Νιου Γιορκ Τάιμς άρθρο που έλεγε πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολούθησαν τις επικοινωνίες του πρόεδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και κατέγραψαν κινήσεις υπονόμευσης της συμφωνίας των Πρεσπών και υπέρ των ρωσικών συμφερόντων.
Μάλιστα, έγραφαν οι ΝΥΤ πως μέσα απ΄αυτές τις παρακολουθήσεις εντοπίστηκαν τον Ιούνιο οι Ρώσοι διπλωμάτες, που απελάθηκαν από την Ελλάδα αργότερα.

Το δημοσίευμα δείχνει την όξυνση των ανταγωνισμών ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ρωσίας και την Ελλάδα ως τόπο που εκτυλίσσεται ο βρόμικος πόλεμος των μυστικών υπηρεσιών. Ανεξάρτητα από το ρόλο του μεγαλοεπιχειρηματία Σαββίδη, προκύπτει ένα γενικότερο θέμα για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, παραβιάζοντας ωμά –εκτός των άλλων- το απόρρητο των επικοινωνιών. Προφανώς δεν έχουμε στο Πριν καμία αυταπάτη για το ρόλο Μεγάλου Αδελφού που παίζουν NSAκαι CIAκαι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (εξάλλου ακόμα και η κυβέρνηση Καραμανλή είχε φωτογραφήσει την Πρεσβεία για παρακολουθήσεις), αλλά το να αποκαλύπτεται από τους Αμερικάνους η παγίδευση Σαββίδη και η απάντηση της κυβέρνησης να είναι «δεν έχω ενημέρωση» πάει πολύ. Τι ήθελε δηλαδή ο Τσίπρας; Να ζητήσουν άδεια οι καουμπόιδες της υφηλίου; Αλλά γιατί έσπευσαν μαζί με τον Κοτζιά να απελάσουν τους Ρώσους, χωρίς ποτέ να ανακοινώσουν στοιχεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου