Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Αρματαγωγό Πολεμικού Ναυτικού: ενταντικοποίηση, χώσιμο και Αυταρχισμός

Το Πολεμικό Ναυτικό πλέον είναι ένα κάτεργο.
Αν αφαιρέσεις τα βύσματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους γόνους των πλουσίων που δεν τους αγγίζει κανείς το Πολεμικό Ναυτικό έχει μετατραπεί σε ένα μηχανισμό Στρατολόγησης Μισθοφόρων Στρατιωτών για αποστολές εκτός συνόρων...

Και ένα τεράστιο κάτεργο. κυρίως για τους Υπαξιωματικούς, που αναζήτησαν διέξοδο από την Ανεργία, στην πρόσδεση τους με το Πολεμικό Ναυτικό!

Την πραγματικότητα αυτή αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά δημοσίευμα σε σάιτ για στρατιωτικά ζητήματα.

Διαβάζουμε: 

“Εντατικοποίηση” σε αρματαγωγό του Στόλου με πολλές υπηρεσίες για λίγους

Το πλοίο είναι για επισκευή ,πολλές “άγραφες” άδειες έχουν δοθεί και όσοι έχουν απομείνει εκτελούν υπεράριθμες 24ωρες υπηρεσίες (έως κ 4 παραπάνω από το ανώτερο επιτρεπτό) , χωρίς να λαμβάνουν την προβλεπόμενη απαλλαγή την επόμενη ημέρα.

Επιπλέον όσοι “τραβάνε” το κουπί, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλίμα αδικαιολόγητης αυταρχικότητας…

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε Υπαξιωματικούς: αν δεν σας αρέσει ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!


Μπορεί το ΓΕΝ να κάνει απελπισμένες προσπάθειες να στρατολογήσει Μισθοφόρους Ναύτες για να επανδρώσουν τις αποστολές των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στην Λιβύη-Σομαλία-Λίβανο-Ανατολική Μεσόγειο..
Μπορεί να αναζητά με Μιλιταριστικές φιέστες τα κορόϊδα που θα λιώσουν για το ΝΑΤΟ, τον επεκτατισμό του Τσίπρα-Καμμένου...
Με χαρακτηριστική την απόπειρα στρατολόγησης κάνοντας  ταξίδι τους μαθητές με τη φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ...
Όπου ο ΑΝΥΕΘΑ Ρήγας δεν έκρυψε τις προθέσεις τους μιλώντας για "την πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΝ για την επαφή των μαθητών, ίσως και αυριανών στελεχών, με το Πολεμικό Ναυτικό. Αποτελεί μια περιοδεία, μια ενημέρωση, μια γνωριμία με τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Είναι ένα ταξίδι και μια προσπάθεια διαφορετική από αυτό που κάνουν πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις"....
Όμως την πραγματικότητα που επικρατεί στο Πολεμικό Ναυτικό μας την περιγράφουν όλο και συχνότερα Υπαξιωματικοί που υπηρετούν στα πλοία του Στόλου.
Εκεί που η εκμετάλλευση μέχρι υπερκόπωσης συναντά την καταπίεση, όπου η προσβολή, η μείωση της προσωπικότητας, οι ύβρεις-ειρωνεία-τρομοκρατία των Αξιωματικών είναι συνεχής.
Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του ΓΕΝ σε όσους ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία έφτασαν τα ανώτατα κλιμάκια για να διατυπώσουν τα Δίκαια Αιτήματα τους, βουτηγμένα στην απόγνωση και την οργή!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ....
Αυτή ήταν η απάντηση του ΓΕΝ!
Πολεμικό Ναυτικό 2019.
Θυμηθείτε και αυτές τις καταγγελίες: 

Στο Πολεμικό Ναυτικό ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο τα Συνταγματικά Δικαιώματα

Ο Στρατός αλλάζει μας λένε...
Γίνεται πιο Δημοκρατικός...
Γιατί;
Γιατί λέει έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
ΤΡΙΧΕΣ.
ΑΠΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!!!
Οι Ένοπλες Δυνάμεις γίνονται καθημερινά πιο αυταρχικές και επιθετικές πρώτα απ΄όλα εναντίον του προσωπικού.
Μην κοιτάτε τις όποιες βελτιώσεις υπάρχουν.
Αυτές είναι αποτέλεσμα των διεκδικήσεων των φαντάρων, είναι το Αποτέλεσμα των προσπαθειών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Η επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας των Π.Καμμένου και Ρήγα, μαζί με το στρατιωτικό κατεστημένο είναι να εξασφαλίσουν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ του προσωπικού για την μετατροπή τους σε πολεμικές μηχανές υπεράσπισης των στρατηγικών τους στόχων: αοζ, ενεργειακή κοιτάσματα, έλεγχος πηγών και δρόμων ενέργειας-εμπορίου γεωστρατηγικής σημασίας.
Για να γίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ των λαών σε Βαλκάνια και Αφρική-Μέση Ανατολή σημαίνει ότι έχει προηγηθεί ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ στο εσωτερικό τους.
Καμιά Ανοχή λοιπόν στην αμφισβήτηση του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου η συμμετοχή στους νέους βάρβαρους πολέμους και τις επεμβάσεις, πάει χέρι χέρι με την πιο άγρια οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση.
Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον έρχονται ολοένα πιο συχνά στο προσκήνιο καταγγελίες από το Πολεμικό Ναυτικό.
 Τρεις φρεγάτες και επιπλέον υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, πλοία γεμάτα ναύτες, ήταν έτοιμα να συμμετάσχουν σε συγκρούσεις με την Ρωσία στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ από τις ελληνικές-κυπριακές βάσεις βομβαρδίζουν στην Συρία. Μας θέλουν ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ στον Ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους!

Για αυτό καταπατούν τα Δικαιώματα μας.
Ας δούμε τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας:
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η:
Ναύτες από την Αμφιάλη μας παραπονιούνται ότι δίνουν υπηρεσίες 12 ώρες τη μέρα. 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η:

Τι πρέπει να κάνει ο Υπαξιωματικός στο Αρματαγωγό για να προωθηθεί Αναφορά του «εκτός πλοίου» όταν ο Κυβερνήτης δεν μπορεί να καταλάβει ότι έχει υποχρέωση προς τούτο αφού έχει ορκισθεί στο «Σύνταγμα και στους Νόμους» του Κράτους»;
Πως είναι δυνατόν να θεωρεί ότι επειδή είναι Κυβερνήτης θα αποφασίσει να αχρηστεύσει το μοναδικό μέσο έκφρασης των υφισταμένων;
Γιατί αρνείται να στείλει τα έγγραφα ιεραρχικά – στα οποία αναφέρεται ο Υπαξιωματικός – στους εκδότες τους που είναι το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ καθώς προσβάλλονται εντολές τους;
Τι δεν καταλαβαίνει ο Κυβερνήτης όταν του λέει το ΓΕΝ ότι «η τήρηση της διαταγής είναι υποχρεωτική για τους διοικούντες»;

Μιλάμε βέβαια για την τήρηση του ανωτάτου ορίου υπηρεσιών, το οποίο οι Κυβερνήτες / Διοικητές το αγνοούν και καταλαβαίνουν ότι ακόμα και με πέντε άτομα να μείνουν «θα μένουν όλοι μέσα».
Πως χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι όταν αντιμετωπίζουν μια σχετική αναφορά, αντί να απευθυνθούν «προς τα πάνω» και να κινηθούν διαδικασίες να βρεθεί (ακόμα και πρόσληψη με διαγωνισμούς) κόσμος, επιτίθενται «προς τα κάτω» δηλαδή στον αναφέροντα;
Τι δεν καταλαβαίνει ο Κυβερνήτης ότι άλλο η Ατομική Αναφορά και άλλο η Αναφορά Παραπόνων της οποίας οι βαθμοί προσφυγής «βολεύουν» την διοίκηση μήπως και «χαθεί» κάπου ο υφιστάμενος, είτε ηθικά είτε οικονομικά;
Αυτά σίγουρα δεν είναι πολιτισμός ούτε νομιμότητα και πρέπει άμεσα να διερευνώνται. 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3η:
Φρεγάτα … γαλέρα στο Στόλο! Ένα αποκαλυπτικό άρθρο
“Γαλέρες του Στόλου” δεν είναι μόνο τα αρματαγωγά,όπως παλαιότερα είχε αποκαλυφθεί με στοιχεία από το προσωπικό το οποίο είχε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που του παρέχει η δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του. Περιπτώσεις…γαλέρας έχουμε και στις φρεγάτες όπως προκύπτει από το άρθρο που ακολουθεί:
Ασκώντας την εξουσία του ο Κυβερνήτης μιας Ελληνικής (δυστυχώς) Φρεγάτας, αγνοεί τα Συνταγματικά Δικαιώματα του προσωπικού του και ποινολογεί εκτός προβλεπόμενων διαδικασιών. Επειδή όμως είμαστε πάντα ακριβείς και συνεπείς σε ό,τι γράφουμε και για να δείτε σε τι είδους ποιότητας έχουμε εμπιστευθεί το έμψυχο υλικό μας για το οποίο ο Α/ΓΕΝ έχει εφιστήσει – με έγγραφο όπως θα δείτε – την προσοχή σε όλους για την προστασία του, πάρτε μια γεύση.
Γίνεται η έγκλιση Υπαξιωματικού. Με το από 23/9 απολογητικό υπόμνημα αυτός απολογείται. Ο Κυβερνήτης ΔΕΝ παραλαμβάνει το υπόμνημα για μέρες και επιμένει σε συνοπτική απολογία. Ο Δικηγόρος του Υπαξιωματικού με το από 28/9 έγγραφο παρεμβαίνει και ενημερώνει ΥΠΕΘΑ και ΓΕΝ. Το ΥΠΕΘΑ αντιδρά γρήγορα και με ενέργειες ΥΠΕΘΑ και ΓΕΝ (όπως προκύπτει με έγγραφα του 11/15 και 12/15) εντέλλεται το πλοίο (αρχές Οκτώβρη) να παραλάβει την απολογία του Υπαξιωματικού. Το «ποινολόγιο» διαγράφεται καθώς η αιτία ήταν «κόντρα» σε πρόβλεψη του ΓΕΕΘΑ που αγνοούσε ο Κυβερνήτης ο οποίος ενημερώνει τον Υπαξιωματικό ότι «επιφυλάσσεται» για την ορθότητα της διαταγής του ΓΕΕΘΑ ενώ παραδέχεται εγγράφως ότι οι επιτελείς του έχουν άγνοια και δεν τον ενημερώνουν σωστά!!! (Φ.449/……07 Οκτ 2015)
Με νέο ποινολόγιο εγκαλείται ο Υπαξιωματικός για παράπτωμα στο οποίο ΔΕΝ είχε καμία συμμετοχή όπως προκύπτει από έγγραφα ο οποίος απολογείται κανονικά , αλλά τιμωρείται από τον Κυβερνήτη γιατί λέει «μπορεί να μην ήσουν εσύ υπεύθυνος αλλά όλοι μας πρέπει να προσέχουμε..!!!» (Επιβολή ποινής της 13 Οκτ 2015) Μάλλον και οι 200 της Φρεγάτας θα απολογήθηκαν τότε….Την συνέχεια την φαντάζεστε….ποινολόγιο από τον Αξκο Επιστασίας, Ποινολόγια από τον Υπόλογο Επιστασίας που σιγοντάρει τον προϊστάμενό του που σιγοντάρει τον Ύπαρχο που σιγοντάρει τον Κυβερνήτη.
Με τον καταιγισμό αυτών των «ποινολογίων», τα οποία για την διοίκηση είναι «τζάμπα» ενώ για τον διοικούμενο μια επαρκής απολογητική προστασία κοστίζει περί τα 80-100 Ευρώ, ο Υπαξιωματικός καταφεύγει (που αλλού;;;) στον Κυβερνήτη και ζητάει την βοήθειά του (ο λαός λέει βάζω τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα..) επικαλούμενος τις διατάξεις και ένα Σήμα του Α/ΓΕΝ (Ρ 111001Ζ JUL 2013) που εφιστούσε την προσοχή σε Διοικητές και Κυβερνήτες για ορθή διοίκηση και αντιμετώπιση προβλημάτων επί του προσωπικού τους. Απαντά ο Κυβερνήτης, αρνούμενος κάθε εμπλοκή του για βοήθεια – η έκπληξη θα ήταν το αντίθετο – ότι το σήμα αυτό αφορά, λέει, (απάντησή του ως Φ. 449/2/….12 Ιαν 2016) μόνο προσωπικά προβλήματα και όχι υπηρεσιακά την στιγμή που ο Α/ΓΕΝ τόνιζε στην παράγραφο (γ) και (δ) του σήματος επί λέξει ότι οι Διοικητές, Κυβερνήτες πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια στια καθημερινή βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ενδιαίτησης καθώς και να ενεργούν με τρόπο που συμβάλλει στην εμπέδωση αισθήματος δικαιοσύνης και αξιοκρατίας, επιβραβεύοντας αναλογικά την καταβαλλόμενη προσπάθεια και το επιτευχθέν έργο.
Ο Κυβερνήτης δηλαδή είχε καταλάβει, ας το λάβει υπόψη το ΓΕΝ, ότι όταν ο κ. Α/ΓΕΝ λέει για δικαιοσύνη, συνθήκες εργασίας και βαρύνουσα σημασία στο έμψυχο υλικό του Π.Ν, του έλεγε να κάνει κουμάντο στις ενδιαιτήσεις και τα έργα του σπιτιού του…όπερ σημαίνει ότι:

α. ή ο Κυβερνήτης προκειμένου να ικανοποιήσει τον εγωισμό του γράφει τον Α/ΓΕΝ στα παλιά του τα παπούτσια,
β. ή δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει…
και στις δύο περιπτώσεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΧΘΕΣ καθώς για τις ενέργειές του είναι ενήμερο και το ΥΠΕΘΑ όπως αναφέρεται παραπάνω, και εν πάσει περιπτώσει η προάσπιση της Νομιμότητας είναι υποχρέωση όλων. Άλλωστε αυτή είναι και η διαφορά του Δυτικού Πολιτισμού από εκείνου του Μπολσεβικοανατολικού, όπου όμοια Δικαιώματα κατασπαράζονται και δεν μιλάει κανένας. Ε, ναι λοιπόν…στην Ελλάδα και για όσο αυτή είναι ακόμα Δυτικό κράτος, υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε!!
Πάμε τώρα στην συνέχεια…πως αλλιώς θα τον τελειώσουμε τον Υπαξιωματικό;; Θα του βάλουμε εξετάσεις πάνω στην ειδικότητά του η οποία είναι Επιχειρήσεις. Τι θα τον ρωτήσουμε ούτως ώστε να γράψει χαμηλά;; μα ασφαλώς ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Επιχειρήσεις όπως π.χ., για εκσυγχρονισμό Φρεγατών!!, (υπάρχει έγγραφο μην γελάτε) για το πόσα βλήματα έχουν οι Πυραυλάκατοι και γενικότερα ερωτήσεις ΑΛΛΩΝ ειδικοτήτων….πως αλλιώς θα πέσει ο μέσος όρος για να δικαιολογήσουμε χαμηλή βαθμολογία στα φύλλα;; πως θα δικαιολογήσω χαμηλή βαθμολογία στα φύλλα αν δεν τον τιμωρήσω παρά το γεγονός ότι για αυτά που τον εγκαλώ δεν έχει συμμετοχή;;
Όπως γνωρίζετε όσοι διαβάζετε το παρόν, για να «χαλάσω» φύλλα πρέπει να στηρίζομαι σε έγγραφα (όχι ότι ορισμένοι δεν έχουν το θράσος να κινηθούν εκτός νόμου) τα οποία ουδείς, παρά μόνο ένας δικαστής αν ο προσφεύγων έχει χρήματα, θα ασχοληθεί αν έχουν στοιχειοθετηθεί νομίμως. Άντε και εμείς ίσως από εδώ για ό,τι προλαβαίνουμε και για ό,τι έρχεται εις γνώση μας.
Ζητάει, που λέτε, ο Υπαξιωματικός να του πει ο Κυβερνήτης ποιος φταίει και να του δοθούν σχετικά έγγραφα και ιδού τι λέει ο Κυβερνήτης: «κοίτα..εγώ δεν φταίω (κοινώς, βγάζω την ουρά μου απέξω) γιατί το προσωπικό δεν με ενημερώνει….έχω τιμωρήσει τους υπεύθυνους αλλά δεν σου δίνω έγγραφα και ονόματα…» και συνεχίζει κατά του Υπαξιωματικού και τον συκοφαντεί για «ειρωνικό και δηκτικό» ύφος επειδή επιμένει σε βοήθεια, ενώ υπογραμμίζει ότι ΓΕΝ και ΥΠΕΘΑ κακώς ενεπλάκησαν στις ενέργειες του πλοίου του (του το έδωσε ο μπαμπάς του και ο όχι η Πολιτεία μέσω ΓΕΝ). Εμείς από την άλλη μεριά φρονούμε ότι αφού ο Κυβερνήτης πέρασε το κατώφλι της προσβολής Συνταγματικών Δικαιωμάτων (έχουμε μετρήσει τις εξής παραβιάσεις: Προηγούμενης Ακρόασης, Αναφέρεσθαι, Πρόσβασης σε έγγραφα, Αρχή της Νομιμότητας,
Αρχή του Εμφανούς / Φανερής Δράσης της Διοικήσεως) καλά έκανε, λοιπόν το ΓΕΝ και το ΥΠΕΘΑ και παρενέβει, όπως λέει το ΓΕΝ αρχές Οκτωβρίου. Για να δούμε τι θα κάνει τώρα…
Στα παραπάνω, τώρα, βάλτε τον εαυτό σας, τον αδελφό σας ή το παιδί σας, να υφίσταται την μέγγενη του σκληρού πυρήνα μιας άδικης διοίκησης, από την οποία σε ένα εν πλω 15 ημερών δεν μπορείς να ξεφύγεις ούτε την μέρα ούτε την νύκτα…για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα Δικαιώματα που θίγουν την Ανθρώπινη υπόσταση περιβάλλονται με Συνταγματικό μανδύα και προστατεύονται άμεσα και επιτακτικά.

ΝΑ ΑΣΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ-ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ
ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ-ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου