Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Η Πολεμοκαπηλεία του πρώην ΥΕΘΑ Π.Καμμένου προκαλεί την απάντηση του καθεστώτος Ερντογάν

Η Πολεμοκαπηλεία είναι συνέπεια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού που δίνει καθημερινά εκατέρωθεν αποδείξεις επιθετικότητας-επεκτατισμού, αλλά αποτελεί επίσης ένα εργαλείο εσωτερικής πολιτικής, ώστε να καλλιεργηθεί ο εθνικισμός στον οποίο επενδύει όχι μόνο η Ακροδεξιά αλλά το σύνολο του αστικού πολιτικού σκηνικού.
Την αλλητροφοδότηση του εθνικισμού και της πολεμοκαπηλείας σε Ελλάδα και Τουρκία εκθέτει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak, όπου γίνεται αναφορά "για αυξημένη παρουσία του τουρκικού Στόλου στο Αιγαίο και τις προσπάθειες της Ελλάδας για δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο που βρίσκουν απάντηση με τον πιο ισχυρό τρόπο. «Μετά την πτήση με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια του πρώην Υπουργού Άμυνας της Ελλάδα Πάνου Καμμένου, οι μονάδες του Στόλου μας και της Αεροπορίας μας αύξησαν την παρουσία τους γύρω από τα Ίμια και αλλά και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Με άμεση και γρήγορη αντίδραση τα εθνικά μας συμφέροντα προστατεύονται με την παρουσία Τουρκικού Στόλου ο οποίος σήμερα προστατεύει την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

Θυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όπου αναδεικνύαμε τους κινδύνους των επικίνδυνων χειρισμών του ηγέτη των Ακροδεξιών Εθνικιστών των ΑΝΕΛ και την αλληλοτροφοδότηση της πολεμοκαπηλείας και μισαλλοδοξίας μεταξύ των αστικών κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Τουρκία.

Με απειλή θερμού επεισοδίου ήρθε στο Πεντάγωνο με Απειλή φεύγει!


Ο εθνικισμός και η πολεμοκαπηλεία είναι εδώ.
Στα Ίμια επέστρεψε ο Πάνος Καμμένος, εκεί απ' όπου που, όπως ο ίδιος αναφέρει, ξεκίνησε το ταξίδι, για να το κλείσει με την τελική πράξη.
Μια πτήση που εν γνώση όλων ενείχε την Απειλή ενός θερμού επεισοδίου, όπως οι παρόμοιες πτήσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μια πτήση που έγινε για λόγους εσωτερικής πολιτικής, από τον ηγέτη ενός ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος του 1% που αναζητά τους όρους επιβίωσης στα θολά νερά της μισαλλοδοξίας και της έντασης...

Μια πτήση από έναν πολιτικό που στιγμάτησε τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό με τις ακραίες του δηλώσεις, αλλά και με την περιγραφή των Επιθετικών και Επεκτατικών βλέψεων του ελληνικού κεφαλαίου.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε ανακοίνωση μας στα τέλη Δεκεμβρίου 2018 είχαμε τονίσει την εξαιρετική σημασία της φετινής επετείου για την κρίση των Ιμίων του 1996
 Πρέπει να αξιολογήσουμε και ιεραρχήσουμε την προσπάθεια του ίδιου του κράτους και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με την συμβολή του συνόλου των αστικών δυνάμεων αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου προβάλλει μια επιθετική-επεκτατική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο με επίδικα του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού τις ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα-έλεγχος θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας. Σε συνδυασμό με την επιβολή ενός νέου συστήματος Ασφαλείας στην περιοχή για τον δυτικό ιμπεριαλιστικό κόσμο που εξυφαίνεται μέσω συμμαχιών και αξόνων πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου (με την συνδρομή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ), όπου το ελληνικό κράτος κατοχυρώνει ρόλο Χωροφύλακα των λαών από τα Βαλκάνια έως τη Βόρεια Αφρική-Μέση Ανατολή. Η ένταση του Πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι χαρακτηριστικός.
Από αυτή την σκοπιά παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της 25ης Ιανουαρίου είναι αυτή που αμφισβητεί και ανατρέπει το καθεστώς συμφωνιών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με επίκεντρο την κρίση των Ιμίων (συμφωνία της Μαδρίτης, Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου υπογράφει κείμενο σύμφωνα στο οποίο γίνεται λόγος  για «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα»), για να φτάσουμε στις πρόσφατες δηλώσεις Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου που περιγράφουν τους επεκτατικούς στόχους του ελληνικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Στο δρόμο λοιπόν που έστρωσε η εργατική λεηλασία των μνημονίων βαδίζει η νέα καπιταλιστική ανάπτυξη που θέτει τον ΠΟΛΕΜΟ ως πυλώνα της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης, ενώ η αστική τάξη δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία μετά τους άγριους γύρους του κοινωνικού πολέμου και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με το Τουρκικό κράτος του Ερντογάν, που κλιμακώνει ταυτόχρονα την επίθεση του εναντίον του κόσμου της εργασίας, την Αριστερά και τον Κουρδικό λαό εντός και εκτός Τουρκίας, προβάλλοντας τους στόχους της επιθετικής του πολιτικής ακόμη και με στρατιωτική πυγμή!    
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάθε λόγο και θα το κάνει να μπει αυτή μπροστά στο θέμα των Ιμίων, να απαιτήσει «εθνική ενότητα» και θυσίες (εξοπλισμούς και στρατιωτικοποίηση του λαού μας), ανεβάζοντας τους εθνικιστικούς και πολεμοκάπηλους τόνους με την Τουρκία. Οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις συνδέονται άμεσα με την επιβολή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ θέλουν να επιβάλλουν στους λαούς των Βαλκανίων, που ήδη βιώνουν την απειλή του πολέμου εξαιτίας των εθνικισμών και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ. Μια συμφωνία που επιδιώκει να επιβεβαιώσει τον βαρύνουσας σημασίας οικονομικό-πολιτικό-στρατιωτικό ρόλο του ελληνικού κράτους στα Βαλκάνια και συνδέεται άμεσα με τους στρατηγικής σημασίας σχεδιασμούς με επίκεντρο το ενεργειακό ζήτημα. Όλα αυτά τα προτάγματα της αστικής πολιτικής δημιουργούν ένα πολύ επικίνδυνο τοπίο όπου θέλει να παρέμβει η Ακροδεξιά, ενώ η πίεση των εκλογικών αναμετρήσεων όχι μόνο οδηγεί σε μισαλλόδοξες πρωτοβουλίες για εσωτερική κατανάλωση, αλλά θα αποτελέσει κριτήριο για τις κινήσεις των κομμάτων και την πιθανή ανασυγκρότηση του αστικού πολιτικού σκηνικού σε αντιδραστική κατεύθυνση.   
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προκρίνουμε την ανάπτυξη ενός Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό και Φασισμό, ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Κλιμακώνουμε την πάλη εναντίον της Ακροδεξιάς και τους ΝΑΖΙ μέσα στα στρατόπεδα.
Καλούμε σε κοινούς αγώνες τους Έλληνες και Τούρκους Φαντάρους, πιστεύουμε στην αναγκαιότητα παρέμβασης ενός εργατικού διεθνιστικού αντικυβερνητικού-αντικαπιταλιστικού κινήματος που θα συνενώσει την πάλη των εργαζόμενων λαών του Αιγαίου, των προσφύγων και μεταναστών.
Συγκροτώντας την απαραίτητη ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που απαιτεί η εποχή μας ενάντια τους "εθνικούς" αστικούς στόχους και επιδιώξεις, με τους εργαζόμενους και την νεολαία απέναντι στον κόσμο του πλούτου, των πολέμων, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.  
Στεκόμαστε ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών και στον εντεινόμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, δύο επιθετικών, επεκτατικών, αδίστακτων αρχουσών τάξεων, που συνεργάζονται ταυτόχρονα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ σε βάρβαρες επεμβάσεις, συμβάλλοντας στην Καταστροφή λαών, τροφοδοτώντας την προσφυγιά, διεκδικώντας μερίδιο από την Ανοικοδόμηση και την λεηλασία.
Προτείνουμε την πλατιά ενότητα εργατικών σωματείων, εργατικών λεσχών και φοιτητικών συλλόγων, κινημάτων πόλης, αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών-αντιπολεμικών κινήσεων.

*Οι τελευταίες κινήσεις δηλώσεις κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων σε Ελλάδα και Τουρκία, οι ακραίες δηλώσεις του ΥΕΘΑ  και ηγέτη των ακροδεξιών-εθνικιστών ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου "θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε", κυρίως η παρέμβαση του ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκη που γνώρισε εντυπωσιακή προβολή από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι «θα ισοπεδώσει βραχονησίδα» επιβεβαιώνει πλήρως τις εκτιμήσεις μας, αλλά πρωτίστως  την αναγκαιότητα παρέμβασης του Αντιπολεμικού κινήματος.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ HOT-SPOT - ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
τηλ: 6932 955437
ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στην πλατεία ΡΗΓΙΛΛΗΣ στις 18:00 μμ
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου