Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Πραξικόπημα των ΗΠΑ σε Βενεζουέλα! Η Ουάσινγκτον απειλεί με στρατιωτική επέμβαση και ο Μαδούρο διώχνει τους Αμερικανούς!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο αν εξετάζει την αποστολή του αμερικανικού στρατού στην Βενεζουέλα, απάντησε: “Δεν εξετάζουμε τίποτε, αλλά όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι”.

Νωρίτερα η κυβέρνηση Τραμπ αναγνώρισε τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να εντείνει τις κυρώσεις στο πετρέλαιο, το χρυσό και να επιβάλει επιπλέον οικονομικές κυρώσεις, αν ασκηθεί βία ενάντια στην αντιπολίτευση της χώρας, διαμηνύοντας ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι.
“Αν ο Μαδούρο και οι φίλοι του επιλέξουν να απαντήσουν με βία – αν επιλέξουν να βλάψουν οποιοδήποτε μέλος της εθνοσυνέλευσης ή άλλους νόμιμους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας βρίσκονται στο τραπέζι για τις ΗΠΑ αναφορικά με τις ενέργειες που θα λάβουν”, τόνισε ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

Απάντηση Μαδούρο
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις με τις ΗΠΑ και έδωσε χρονικό διάστημα 72 ωρών στο αμερικανικό διπλωματικό προσωπικό να αποχωρήσει από την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου