Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ραγδαίες εξελίξεις: συγκρούσεις με νεκρό στα σύνορα Βενεζουέλας-Βραζιλίας

Στρατιώτες άνοιξαν πυρ στα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία 
 Πληροφορίες για ένα νεκρό
Αρκετοί είναι οι τραυματίες στα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία καθώς σύμφωνα με το Reuters, οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά των πολιτών. 
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία νεκρή γυναίκα.
ΠΗΓΗ ΕΝΙΚΟS

Μία γυναίκα έπεσε νεκρή και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στα σύνορα Βραζιλίας - Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ο δήμαρχος της Gran Sabana, Εμίλιο Γκονζάλες ταυτοποίησε τη γυναίκα, ονόματι Ζορίνα Ροντρίγκεζ, που πυροβολήθηκε σήμερα και επιβεβαιώσε το θάνατό της. 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Washington Post, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν ομάδα πολιτών μπήκε μπροστά από τους Βενεζουελάνους στρατιώτες προσπαθώντας να διατηρήσει ανοιχτά τα σύνορα, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να ανοίξουν πυρ.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται στα σύνορα προσπάθησαν να εμποδίζουν τον στρατό ώστε να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ πληροφορίες θέλουν να έχουν απαγάγει τρεις στρατιώτες. 
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διέταξε το σφράγισμα των συνόρων, καθώς η αντιπολίτευση σχεδίαζε να φέρει την ανθρωπιστική βοήθεια από τη Βραζιλία και άλλες δύο γειτονικές χώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου