Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Πολεμικό Ναυτικό: Τι σημαίνει να κάνεις Βάρδια με τα ποντίκια και "να σε γράφουν όλοι"....


Στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έφτασε το παρακάτω μήνυμα που φυσικά απηχεί απόψεις του μονίμου προσωπικού.
Μήνυμα που αποδεικνύει γιατί κανένας νέος δεν έχει θέση Μισθοφόρου σε Στρατό και Αστυνομία.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Το Πολεμικό Ναυτικό είναι το χειρότερο σώμα. Είναι μόνο για δεξιώσεις!

Είμαι μόνιμος του Πολεμικού Ναυτικού με 13 χρόνια υπηρεσία και υπηρετώ σε μια Φρεγάτα. 

Έχω να καταγγείλω ότι: 
Έλλειψη χαμηλόβαθμου προσωπικού ( ΕΠ.ΟΠ - Διόπων – Κελευστών) 
Με αποτέλεσμα: Αύξηση των βαρδιών, των ευθυνών και της εργασίας. Δηλαδή ότι βάρδιες έκανα πριν 12 χρόνια τις ίδιες κάνω και τώρα. Κάθε χρόνο και χειρότερα. 8 βάρδιες τον μήνα. Σε κάθε βάρδια 2 εξαωρίες.
Άσχετα άμα δεν προβλέπεται από τις Διατάξεις του Πολεμικού Ναυτικού. 
Μας υποχρεώνουνε να παίρνουμε 6 ημέρες Κανονική Άδεια (Μας χρεώνουν και το Σάββατο) αντί για 5 που αναφέρονται στις Διατάξεις του Πολεμικού Ναυτικού. (Πριν κάποια χρόνια ήταν 3 ημέρες). 
Δεν μας χορηγούνε την 1 ημέρα Προφορική Άδεια λόγο βάρδιας τα Σαββατοκύριακα που αναφέρονται στις Διατάξεις του Πολεμικού Ναυτικού. 
Από το έτος 2000 ακούγεται πως θα πληρώνονται οι βάρδιες. Ακόμα τίποτα. 
Μας κρατάνε για Προώθηση Εργασιών 4 ώρες κάθε μέρα για αρκετό χρονικό διάστημα και δεν μας δίνουν τις αργίες που δικαιούμαστε σύμφωνα με τις Διατάξεις του Πολεμικού Ναυτικού. 
Δεν μας πληρώνουν τις υπερωρίες. Που μπορεί να είναι από 1 ώρα έως και 6 την ημέρα. Συγκεκριμένα κάποιον μήνα είχα φτάσει τις 120 ώρες. 

Θέμα αρχαιότητας. Είμαι Επικελευστής Ε.Μ.Θ. ( ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ) Με 13 χρόνια υπηρεσία και όλα αυτά σε Φρεγάτα και είμαι 35 χρονών. Οι Κελευστές από την ΣΜΥΝ είναι 20 χρονών και στα 23 θα γίνουν Επικελευστές και θα είναι αρχαιότεροι από εμένα. Μιλάμε για 12 χρόνια διαφορά στην ηλικία. Εγώ όμως θα τους πάρω από το χεράκι για να τους μάθω να περπατάνε μέσα στο πλοίο. 

Θέμα υγιεινής. Υποτίθεται πως κάθε χρόνο γίνετε απολύμανση μέσα στο πλοίο. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ. Υπάρχει κάποια καρτέλα σε αυτούς τους χώρους και απλός αλλάζουν την ημερομηνία ώστε όταν έρθει κάποιος Μεγάλος για επιθεώρηση να το δει και να νομίζει πως έγινε. 

Θέμα υγιεινής. Βάρδιες μαζί με τα ποντίκια. Κάνεις βάρδια και στα δυο μέτρα από εσένα γίνετε χαμός από τα ποντίκια. Αυτό είναι και εντός και εκτός του πλοίου. 

Θέμα ασφαλείας. Δεν μπορεί να κάνεις το βράδυ βάρδια 02:00 – 08:00 και την επομένη μέρα να δουλεύεις σαν το σκυλί. 

Θέμα ΕΠ.ΟΠ. (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ) Βγάλανε τους ναύτες από τα καράβια και ήρθαν οι ΕΠ.ΟΠ. για να τους αντικαταστήσουν. Μέχρι να γίνουν Κελευστές δεν είναι τίποτα και γι αυτό παραιτούνται Πολλές βάρδιες, πολλές αγγαρείες. Δεν τους τα λένε από την αρχή για να τα ξέρουν να μην μπούνε στο Πολεμικό Ναυτικό. 

Αυστηρή Διοίκηση. Δεν μπορεί να πηγαίνεις για ΣΚΟΠΟΥΝ 7 μέρες και να σου λένε πως δεν θα βγάλει εξόδου για όλο το πλήρωμα και να βγάζει μόνο για μπάνιο στην παραλία την μια μέρα μόνο και απαγορεύεται να απομακρυνθείς από αυτή. Η όταν ήμασταν Λίβανο που μεταφέραμε κόσμο στην ΚΥΠΡΟ. Που δεν μας έβγαλε εξόδου την Παρασκευή και το Σάββατο είχαμε Γενικό Συναγερμό και μετά καθαρισμούς και όταν ήρθε ο Διοικητής Φρεγατών στο πλοίο και ρώτησε τον Κυβερνήτη αν έβγαλε εξόδου αυτός είπε ότι έβγαλε. 

Έπρεπε μέχρι τώρα να έχω 5 παράσημα και δεν έχω κανένα. Γιατί πας στον έναν και αυτός σε στέλνει στον άλλον. 

Έχουν λέει εκκρεμότητες από το 1995. Και τι κάνουν; Η δουλειά τους είναι να κάθονται σε ένα γραφείο με το air-condition και όλη την ώρα μιλούν στο τηλέφωνο. Τα βλέπει κανείς αυτά; Αυτά είναι μια ηθική αμοιβή για εμάς. Ενώ ο Κυβερνήτης το έχει φορέσει πριν γυρίσει το πλοίο από την αποστολή. 

Δεν είμαστε Ναύτες είμαστε Μόνιμοι.

Το Πολεμικό Ναυτικό είναι το χειρότερο σώμα. Είναι μόνο για δεξιώσεις. 

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την παραίτηση Μόνιμου Προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου