Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

49 οι Νεκροί στην Νέα Ζηλανδία από την επίθεση των Ακροδεξιών Τρομοκρατών


Συνεχή ενημέρωση...
Πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας: Οι νεκροί είναι 40 από τις επιθέσεις στα τεμένη
Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε πριν από λίγο ότι οι νεκροί από τις επιθέσεις στα δύο τεμένη ανέρχονται σε 40. Συγκεκριμένα η Τζασίντα Αρντέρν δήλωσε ότι στο ένα τέμενος σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι και στο άλλο 30.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντεν δήλωσε πως θεωρείται οτι 40 άνρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις ένοπλες επιθέσεις σε δυο τεμένη στο Κράισττσερτς, ενώ περισσότεροι από 20 είναι σοβαρά τραυματισμένοι. 
Η πρωθυπουργός είπε πως οι επιθέσεις μπορούν να χαρακτηριστούν μόνον ως τρομοκρατική ενέργεια, τονίζοντας πως αυτοί που έχουν συλληφθεί έχουν εξτρεμιστικές απόψεις και δεν έχουν καμία θέση στη Νέα Ζηλανδία.
Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε λόγους να πιστεύουμε πως υπάρχουν άλλοι ύποπτοι, όμως δεν πρέπει να κα΄νουμε υποθέσεις, είπε. Σημείωσε πως αυτοί που έχουν τεθεί υπό κράτηση δεν βρίσκονταν σε λίστα παρακολύθησης για λόγους ασφαλείας.
Παράλληλα, γνωστοποίησε πως το επίπεδο απειλής για την εθνική ασφάλεια αυξήθηεκ από "χαμηλό" σε "υψηλό".
Η αστυνομία ανέφερε νωρίτερα πως ο δράστης είναι ένας 28χρονος γεννημένος στην Αυστραλία που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε το ψευδώνυμο, "Brenton Tarrant".
Ο ένοπλος όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της ένοπλης εισβολής στα τεμένη έκανε ζωντανή μετάδοση (livestreaming) της αποτρόπαιας πράξης του επί τουλάχιστον 15 λεπτά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου