Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Θρίλερ με την κατάρριψη του αμερικανικού Drone – Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν

Σε τεταμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ Ιράν μετά την καταγγελία των Αμερικανών ότι τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ καταρρίφθηκε όταν βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τα Στενά του Ορμούζ από ιρανικό πύραυλο εδάφους- αέρος.
Τα συντρίμμια από το drone που καταρρίφθηκε από το Ιράν βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στα Στενά του Χορμούζ και στην περιοχή αυτήν έχουν σταλεί ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ακόμη κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το σημείο όπου κατέπεσαν τα συντρίμμια του drone MQ-4C Triton του Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία που μετέδωσε το πρακτορείο, θα πρόκειται για μια απτή απόδειξη που θα αμφισβητεί ευθέως τον ισχυρισμό της Τεχεράνης ότι κατέρριψε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την επαρχία Χορμοζγκάν, στο νότιο Ιράν, με έναν πύραυλο τύπου “3 Khordad” ιρανικής κατασκευής.

Λίγο νωρίτερα μάλιστα ο Πρόεδρος Τραμπ «πήρε το όπλο» του και αναφερόμενος στην κατάρριψη τόνισε πως το Ιράν έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος.
Η ανάρτηση αυτή του πλανητάρχη συνοδεύτηκε με κατακόρυφη αύξηση της τιμές του πετρελαίου σήμερα στη Νέα Υόρκη. Το αργό WTI, η τιμή του οποίου ήδη κινείτο ανοδικά, έφτασε τα 57,13 δολάρια το βαρέλι γύρω στις 18.05 (ώρα Ελλάδας), καταγράφοντας αύξηση 6,3%. Την ίδια ώρα στη Λονδίνο η τιμή του Μπρεντ διαμορφωνόταν στα 64,69 δολάρια το βαρέλι (αύξηση 4,66%).
Με πληροφορίες από AΠE -MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου