Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Στρατόπεδο Καλέντζου Έδεσσα: Στρατηγός επικεφαλής σε καψόνια, κοριούς και Παραλογισμό!


Ο Ελληνικός Στρατός που δεν προσφέρει ούτε ένα πιάτο φαγητό και νερό στους φαντάρους θέλει να αγοράσει όπλα 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ και να ενισχύσει τα κέρδη της Αμερικανικής Πολεμικής Βιομηχανίας ΟΝΕΧ!
Είναι ο Ελληνικός Στρατός Πάροχος Ασφάλειας σε Εφοπλιστές, βιομηχάνους, πετρελαϊκές εταιρείες εντός και εκτός συνόρων.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 

Στρατόπεδο Καλέντζου Έδεσσα.
Στην Έδεσσα το στρατόπεδο Καλέντζου στελεχώνεται κατά κύριο λόγω από αποσπασμένους φαντάρους με εντολή του Μεράρχου. Οι περισσότεροι είμαστε αποσπασμένοι χωρίς τη θέληση μας και μας ανανεώνουν αυθαίρετα μετά το πέρας των 2 εβδομάδων όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Οι συνθήκες που επικρατούν εκεί αγγίζουν τα όρια της παράνοιας από το πρωί οι φαντάροι υποχρεώνονται σε αγγαρείες χωρίς να υπάρχει ουσιαστική ανάγκη.
Όλες οι καθαριότητες γίνονται καθημερινά πράγμα που σημαίνει ότι το στρατόπεδο είναι καθαρό, παρ' όλα αυτά μετά τις προγραμματισμένες πρωινές καθαριότητες μας βάζουν να ξανακάνουμε τα ίδια πράγματα απλά για να μην μας βλέπουν να καθόμαστε. 

Το ΚΨΜ είναι ανοιχτό, παρ' όλα αυτά μας απαγορεύεται να πάμε. Μας επιτρέπουν μόνο να παίρνουμε καφέ και νερό από το παράθυρο αλλιώς η κράτηση και η φυλακή είναι η κλασική τιμωρία για όποιον βρεθεί εντός του ΚΨΜ πριν της 15.00. 

Παράλληλα με όσα περιγράφουμε δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα καψόνια που μας κάνουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν την Δευτέρα 22/7, την ώρα της υποστολής της σημαίας που ο διαβόητος ΑΥΔΜ Αρχιλοχίας Π. έβαλε τα δέκα άτομα να παρελαύνουν για πολύ ώρα καθώς όπως έλεγε ήθελε να φτάσει το τέλειο αποτέλεσμα. Όταν αυτό δεν μπορούσε να επιτευχθεί ξεκίνησε να δίνει παραγγέλματα τροχάδην με βήμα για αρκετή ώρα εξαπολύοντας παράλληλα φωνές και βρισιές σε όποιον δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό που πρόσταζε. 

Μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο δεύτερος περιβόητος επόπτης Ανθυπολοχαγός Λ. ο οποίος κατά την ώρα της φρουράς διέταξε όλα τα μέλη της να πάνε για ξύρισμα παρότι πριν 9 ώρες (το πρωί) είχαμε ξαναξυριστεί, ειδάλλως προμήνυε ποινές σε όσους έκρινε εκ νέου αξύριστους.

Σε μια άλλη περίπτωση κατά την πρωινή επιθεώρηση θαλάμου ο κατώτερος αξιωματικός που έκανε την επιθεώρηση έκρινε σωστό να ξεστρώσει ένα άψογα στρωμένο κρεβάτι καθώς όπως είπε στον φαντάρο τον είδε ότι καθόταν πολύ ώρα χωρίς να προσπαθεί να το τεντώσει.

Και ρωτάμε, τα καψόνια δεν έχουν απαγορευτεί; 

Το ΓΕΣ τι απαντάει για τέτοιου είδους περιστατικά;
Η τρέλα όμως δεν σταματά εδώ. Τιμωρούμαστε διαρκώς για αργοπορία λίγων δευτερολέπτων αλλά καμιά επίπτωση για τους επόπτες και ΑΥΔΜ που καθυστερούν να έρθουν στην υπηρεσία τους στερώντας μας έτσι πολύτιμες ώρες ύπνου. 
Επίσης να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και το μεγάλο θέμα του νερού και του φαγητού. 
Το νερό έχει κριθεί εδώ και λίγες μέρες ακατάλληλο προς πόση. 
Με εντολή λοιπόν όπως μας ενημέρωσαν δικαιούμαστε 2 μπουκαλάκια των 500ml την ημέρα. Δηλαδή μια αστεία ποσότητα για έναν ενήλικο άντρα, όταν ιατροί προτείνουν τουλάχιστον την διπλάσια ποσότητα, πόσο μάλλον με θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών.
Συνεχίζοντας η ποσότητα του φαγητού είναι απαράδεκτη. Εξωφρενικά μηδαμινή και όταν ζητάμε περισσότερο η απάντηση είναι πάντοτε η ίδια: δεν μπορώ να σας βάλω κι άλλο είναι διαταγή.
Τέλος να αναφέρουμε ακόμη ότι τα στελέχη εθελοτυφλούν και σε ακόμη μια επικίνδυνη κατάσταση. Στην μονάδα υπάρχει έξαρση κοριών. Όμως αντί να δώσουν χρήματα σε ένα επαγγελματικό συνεργείο να κάνει ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ, μας διατάζουν να "καίμε τα κρεβάτια".
Όλοι εμείς οι στρατιώτες του στρατοπέδου Καλέντζου οργανικοί και αποσπασμένοι ζητούμε διευκρινίσεις και άμεσες ενέργειες από το ΓΕΣ. 
Όλοι εμείς ήρθαμε για να υπηρετήσουμε την θητεία μας, όχι για να μας φέρονται σαν ζώα και να μας αφήνουν νηστικούς.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου