Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

«Έχουμε τόσες εκτρώσεις και μαραζώνουμε για τα παιδάκια που σκότωσε ο Μεταξάς»

Μετά τις τοποθετήσεις του για τα ζητήματα των ομοφυλοφίλων και των πρακτικών ορθής εγκυμοσύνης των γυναικών, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ρωτήθηκε και τοποθετήθηκε και για τις φρικτές δολοφονίες του καθ΄ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.
Ο Μόρφου Νεόφυτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, ρωτήθηκε και για τα εγκλήματα του Νίκου Μεταξά τα οποία συνέδεσε με το θέμα των εκτρώσεων.

Μάλιστα αποκάλυψε πως είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο Μεταξάς εξομολογήθηκε μετά την ομολογία των εγκλημάτων του. «Δεν νομίζω πως έκλεισε ο κύκλος των δολοφονιών. Έκλεισε ο κύκλος του δολοφόνου Νικόλα. Ξέρω ότι πήγε και εξομολογήθηκε. Κάλεσε ένα φίλο μας πνευματικό, διακριτικό, συμπονετικό και πήγε και εξομολογήθηκε. Τούτο είναι κάτι που τιμά την Κύπρο ότι ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος που ακούστηκε μέσα στους τελευταίους αιώνες θα έλεγα, έχει αυτή τη διάθεση της εξομολόγησης».

Και πρόσθεσε: «Επειδή η μετάνοια είναι κάτι πολύ βαθύ, τώρα ο Νικόλας χρειάζεται βοήθεια. Όπως είπαμε πριν για τον ομοφυλόφιλο, ότι του εμφανίζονταν όλοι οι άντρες που πήγε μαζί τους, πρέπει του Νικόλα να του διδάξει κάποιος τώρα για όλες αυτές τις γυναίκες που σκότωσε, να προσεύχεται για την κάθε μια ξεχωριστά».


«Αυτό το παιδί για να κλείσει ο κύκλος μέσα του πρέπει να έχει ολόκληρη μετάνοια. Ποιος τον γέννησε; Είναι τέκνο μας είναι παιδί μας», είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου και συνέδεσε το ζήτημα του serial killer με το θέμα των εκτρώσεων. «Είπα και αλλού δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος. Εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα. Και αυτό συνέβη σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες».

«Σε μια χώρα που έχει τόσες πολλές εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας, είναι δυνατό να μην γεννήσει ένα τέτοιο δολοφόνο; Για αυτό λέω ο κύκλος δεν έκλεισε. Όσο αυξάνεται το ποσοστό των εκτρώσεων θα έχουμε τέτοια περιστατικά και τότε είναι που θα φανερώνεται η υποκρισία μας» ανέφερε, ενώ κάλεσε τους πατέρες να γράψουν το όνομά του και να το μνημονεύεται και ξέρω πολλούς ιερείς που έκαναν αυτό το πράγμα για αυτό και εύκολα οδηγήθηκε, δεν λέω στην μετάνοια, στην μεταμέλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου