Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Συγκρούσεις στο Ρότερνταμ μεταξύ Κούρδων και Τούρκων μεταναστών – 23 συλλήψεις

Συγκρούσεις στο Ρότερνταμ μεταξύ Κούρδων και Τούρκων μεταναστών – 23 συλλήψεις

Σε 23 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία της Ολλανδίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της σήμερα Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια συμπλοκών που σημειώθηκαν χθες στο Ρότερνταμ μεταξύ μελών της τουρκικής και της κουρδικής κοινότητας στη διάρκεια διαδήλωσης που γινόταν σε διαμαρτυρία για την επίθεση της Άγκυρας στη Συρία.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε μέλη των δύο κοινοτήτων λίγο μετά την έναρξη της διαδήλωσης που είχαν διοργανώσει οι Κούρδοι, της οποίας ακολούθησε άμεσα αντιδιαδήλωση των Τούρκων.
Οι συλληφθέντες, ορισμένοι από τους οποίους έφεραν κατσαβίδια, «είναι ύποπτοι για άσκηση βίας, επίθεση, προσβολή και πρόκληση καταστροφών», διευκρίνισε η Αστυνομία.
Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, η οποία έγινε χθες το βράδυ στο κέντρο του Ρότερνταμ, στη δυτική Ολλανδία.
Ένας από τους αστυνομικούς υπέστη κάταγμα στον καρπό, μεταδίδουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε καταδίκασε απερίφραστα τα επεισόδια αυτά βίας στη διάρκεια συζήτησης που γινόταν χθες το βράδυ στην κάτω βουλή για την επίθεση της Άγκυρας στη Συρία.
«Μπορείτε να διαδηλώνετε σε αυτήν τη χώρα, αλλά το κάνουμε με πολιτισμένο τρόπο», σημείωσε ο Ρούτε, τις δηλώσεις του οποίου επικαλούνται τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.
«Θα πρέπει να επιλύουμε τις κοινωνικές συγκρούσεις μέσω του διαλόγου κι όχι να υπάρχουν εικόνες όπως αυτές που είδαμε στο Ρότερνταμ.
»Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», σημείωσε.

Νεαροί Τούρκοι κάνουν τον χαιρετισμό των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων στο κέντρο του Ρότερνταμ.

Η Τουρκία εξαπέλυσε πριν από περίπου μια εβδομάδα επίθεση στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία είχε την υποστήριξη των Δυτικών στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η Άγκυρα την θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
Η Ολλανδία ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι αναστέλλει οποιαδήποτε νέα εξαγωγή εξοπλισμών στην Τουρκία «εν αναμονή της εξέλιξης της κατάστασης».
Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές, τραμπούκοι του Ερντογάν επιτέθηκαν να διαλύσουν ειρηνική διαμαρτυρία Κούρδων και έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου