Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Τουρκικές δυνάμεις προωθούνται ανατολικά της Ras AL-Ayn, παρά την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε με την παρέμβαση των ΗΠΑ.

Αργά στις 18 Οκτωβρίου, ο τουρκικός στρατός και ο λεγόμενος Εθνικός Συριακός Στρατός (NSA) επανέλαβαν την προέλαση τους ανατολικά της πόλης του Ras al-Ayn στο βόρειο al-Hasakah, παρά την κατάπαυση του πυρός που υπεγράφη με την καθοδήγηση των Η.Π.Α. πριν από δύο ημέρες.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), αρκετές μονάδες της NSA που υποστηρίχθηκαν από τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διέσχισαν τη συνοριακή γραμμή ανατολικά του Ras al-Ayn, κόβοντας ουσιαστικά τον αυτοκινητόδρομο 23.
"Οι [τουρκικές δυνάμεις] κατέλαβαν τις πόλεις al-Shakariyah, Haji Hisso και Jan Tamir", αναφέρει η έκθεση της ομάδας παρακολούθησης.
Κουρδικές πηγές επιβεβαίωσαν την έκθεση του SOHR, υποστηρίζοντας ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας (SDF) κατάφεραν να ανακαταλάβουν κάποιες θέσεις από τις τουρκικές δυνάμεις και να ανοίξουν εκ νέου τον αυτοκινητόδρομο 23. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.
Οι επανειλημμένες τουρκικές επιθέσεις κοντά στο Ras al-Ayn αποτελούν σημαντική παραβίαση της εκεχειρίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν το σχολιάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου