Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Λόγια του Θεού, Λόγια Αγάπης! Εμετικό ξενοφοβικό παραλήρημα από την Κιβωτό του Κόσμου


Εμετικό ξενοφοβικό παραλήρημα από την Κιβωτό του Κόσμου

Σε ένα άνευ προηγουμένου ξενοφοβικό παραλήρημα, που φτάνει στα όρια του εμετικού, ξεσπά η Κιβωτός του Κόσμου, με αφορμή την προωθούμενη κατασκευή της νέας κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Αίπους και συγκεκριμένα κοντά στο Πιτυός.

Με επιστολή της προς το δημοτικό συμβούλιο Χίου, που διαβάστηκε στην συνεδρίαση της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2019 από την δημοτική σύμβουλο της παράταξης Χίος Μπροστά κα Αγγελική Παμπάλου, η Κιβωτός αναφέρει ότι ο μοναδικός δρόμος προς την νέα δομή που θα δημιουργηθεί περνά μπροστά από το χωριό της στο Αίπος και αυτό θα δημιουργήσει πολλούς κινδύνους στις εγκαταστάσεις και κυρίως στα παιδιά.

Φτάνει δε στο σημείο, να επαναλαμβάνει ακόμα σε χειρότερο βαθμό τα εμετικά επιχειρήματα που είχε επικαλεσθεί και σε ανάλογη προηγούμενη περίπτωση για την δομή στο «18», αναφέροντας συγκεκριμένα τα ακόλουθα:



Καίτοι αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες που επιβάλλουν την δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι οι ανωτέρω κίνδυνοι επιτείνονται λόγω του ότι η πλειοψηφία των μεταναστών είναι ενήλικοι και άγαμοι άνδρες, που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες με σημαντικές πολιτισμικές διαφορές (οπού π.χ. τα κορίτσια θεωρούνται γυναίκες σε αρκετά μικρότερη ηλικία) και ότι μεταξύ των κρατουμένων θα περιλαμβάνονται παράνομοι, εγκληματίες, πιθανώς, ακόμη και τρομοκράτες.



Τα ίδια έλεγε περίπου και η ανάλογη ανακοίνωσή της την 1η Ιουνίου 2017 και μάλλον η σημερινή αποτελεί αντιγραφή της, όπως δείχνει και το επίμαχο σημείο:

Καίτοι αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες που επιβάλλουν την δημιουργία του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ., δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι οι ανωτέρω κίνδυνοι επιτείνονται λόγω του ότι η πλειοψηφία των μεταναστών είναι ενήλικοι και άγαμοι άνδρες, που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες με σημαντικές πολιτισμικές διαφορές (όπου π.χ. τα κορίτσια θεωρούνται γυναίκες σε αρκετά μικρότερη ηλικία) και ότι μεταξύ των κρατουμένων θα περιλαμβάνονται παράνομοι, εγκληματίες, πιθανώς, ακόμη και τρομοκράτες.

Η επιστολή προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους, μεταξύ δε τούτων ο κ. Νίκος Νύκτας και η κα Βιβή Ποταμούση, έθεσαν το ερώτημα αν η επιστολή έχει την έγκριση του παπά Αντώνη Παπανικολάου, για να λάβουν σε έντονο ύφος απαντήσεις από συμβούλους της παράταξης Χίος Μπροστά συμπερασματικά ότι τούτο είναι προφανές.

Εν κατακλείδι δε η αναφερόμενη επιστολή λαμβάνει την μορφή εξωδίκου σημειώνοντας ότι «άλλως, και με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας, καθιστούμε υπεύθυνους για κάθε επικείμενο συμβάν όλους όσους συναίνεσαν ή συναινέσουν στην επιλογή του εν λόγω μέρους και στη δημιουργία ενός ΠΡΟΚΕΚΑ στην ευρύτερη περιοχή του όρους Αίπους πλησίον των εγκαταστάσεων του Χωριού Παιδικής Προστασίας της Κιβωτού».

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι η επιστολή δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση που έλαβε και ανακοίνωσε την σχετική απόφαση περί δημιουργίας της δομής στο Πιτυός, αλλά στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο είναι αναρμόδιο και το οποίο εν τέλει απέρριψε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την συγκεκριμένη υπερδομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου