Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

96 ΑΔΤΕ Χίος: τεράστια έξοδα για πολεμικές προετοιμασίες ενώ τα βύσματα φεύγουν για τα μετόπισθεν!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ από 96 ΑΔΤΕ
Το παρόν γράφεται για να καταδείξει πτυχές της στρατιωτικής θητείας σε μια παραμεθόρια περιοχή, όπως είναι η Χίος και σε μία εποχή που υπάρχει όξυνση της πολεμικής έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική μεσόγειο, των ανταγωνισμών για την εκμετάλλευση των Α.Ο.Ζ. και των κοιτασμάτων της ευρύτερης περιοχής.

Αυτό για την πραγματικότητα μέσα στο στρατό, μεταφράζεται σε εντατικοποίηση της εκπαίδευσης και της πραγματοποίησης ασκήσεων κάθε είδους. 

Είναι οξύμωρο όμως από τη μία να βρίσκονται λεφτά για πυρομαχικά, πετρέλαια και λοιπά αναλώσιμα κι από την άλλη για να «εξοικονομήσουν πόρους», να μας κόβουν ακόμα κι από το νερό που δικαιούμαστε. 
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε περιόδους με ζέστη, πολύωρες σκοπιές και συνεχόμενες αγγαρείες, μας έλεγαν ότι εάν δεν σου φτάνει 1 1/5 λίτρο νερό να πας να αγοράσεις στο ΚΨΜ. 
 Μαζί με το ότι -με απόφαση του ΓΕΣ για τον ίδιο λόγο- έχουν κόψει τη μία από τις τρεις παραλλαγές που έδιναν στους νεοσύλλεκτους μέχρι πριν λίγο καιρό, φαίνεται ότι η μέριμνα για το προσωπικό είναι ήσσονος σημασίας στην πραγματικότητα για τις διοικήσεις κάθε βαθμίδας.
Ένα ακόμα φαινόμενο που χαρακτηρίζει πολλές από τις μονάδες της Χίου είναι η υποστελέχωση, η οποία προκύπτει κατά κύριο λόγο από τη βυσματοκρατία. 
Έτσι βλέπουμε κόσμο αμέσως μετά τα ΣΠΕΝ (δηλαδή πολύ πριν τη συμπλήρωση του υποτιθέμενα απαραίτητου διαστήματος στην παραμεθόριο) να παίρνει μετάθεση για εκεί που επιθυμεί ή έχουμε το φαινόμενο να φεύγουν ολόκληρες ΕΣΣΟ χωρίς να έχουν αναπληρωθεί με νέο κόσμο και να μένουν πίσω ελάχιστοι φαντάροι, οι οποίοι ξεχνάνε τι πάει να πει έξοδος και ξεκούραση. Τα υπηρεσιακά εδώ και καιρό είναι ο μόνος τρόπος για να έχουν πολλοί από εμάς επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς σε πολλές μονάδες υπάρχει ένας ή κανένας εξοδούχος κάθε μέρα.

Αποτέλεσμα του παραπάνω φαινομένου είναι ότι διοικητές μονάδων προσπαθούν να χειραγωγήσουν το πώς θα δοθούν άδειες με όσο κόσμο έχουν, ώστε να μην χειροτερέψει περισσότερο η κατάσταση εμπλοκής. Επί της ουσίας προσπαθούν να εξαναγκάσουν τους φαντάρους να καταναλώσουν από νωρίς τις κανονικές τους άδειες –που δεν μπορούν να κόψουν- ώστε μετά να μπορούν να κόψουν τις ΤΑΠ, φοιτητικές κοκ και να μην καταρρεύσει η λειτουργία στρατοπέδων. Μάλιστα υποχρεώθηκαν συνάδελφοι να συμπληρώσουν μέρες στα γκρουπ των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ώστε να αποφευχθεί να ξαναπάρουν άδειες το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Όλα αυτά προφανώς και συμβαίνουν στις πλάτες των παιδιών των φτωχών, λαϊκών οικογενειών, που χωρίς «μπάρμπα στην Κορώνη», υπηρετούν μια θητεία ατελείωτης εμπλοκής και χωσίματος για να μπορεί η κάθε λογής διοίκηση να δείχνει ότι όλα «βαίνουν καλώς» και να μπορεί να κυνηγάει την ανέλιξή της. Μικρή σημασία έχει εάν για να βγουν αυτά που ζητάνε, χρειάζεται να χωθούν φαντάροι σε ακόμα και 12 ώρες υπηρεσία καθημερινά για περισσότερες από 15-20 μέρες σερί, χωρίς να γλιτώνουν τις υπόλοιπες ώρες τις αγγαρείες. 
Άραγε οι σχετικές διαταγές του ΓΕΣ για τις προβλεπόμενες υπηρεσίες ανά μήνα βρίσκονται σε συμφωνία με τα όσα συμβαίνουν εδώ;

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Αυτή είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνει για τη στρατευμένη νεολαία η πολεμοκαπηλεία και ο μιλιταρισμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια του δρόμου που χάραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πουλάνε εθνικιστική καφρίλα και απαιτούν αγορές όπλων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Κάνουν ότι δεν ακούν τον ΑΝΥΕΘΑ Στεφανή που περικόπτει τα ρούχα που έπρεπε να δώσουν στους φαντάρους.

Ξεχνούν ότι μοίρασαν σε δύο Σειρές Κατάταξης (Οκτώβριο-Ιανουάριο) τους φαντάρους που παρουσιάζονταν τον Νοέμβριο του 2019 γιατί δεν μπορούσαν να μας δώσουν ρούχα, φαγητό και να μας στεγάσουν.

Δεν βλέπουν οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που με τις μίζες τους από τα όπλα προκάλεσαν την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ τι συμβαίνει στα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού;

Μόνο ένας άσχετος δε μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει στον Ελληνικό Στρατό. 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ - Ενωθείτε Μαζί μας 

στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.

Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.

Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.

Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.

Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.

Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου