Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Περίπολα Στρατού-Αστυνομίας μέσα στην πόλη


Περίπολα Στρατού-Αστυνομίας μέσα στην Λευκωσία: Στρατιωτικοποίηση, δαιμονοποίηση Μεταναστών και στο βάθος εργασιακή εκμετάλλευση
Η Ακροδεξιά κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, με πρωταγωνιστές τους Μητσοτάκη-Στεφανή βρίσκει μιμητές και στην Κύπρο, την κυβέρνηση Αναστασιάδη.
Αποκαλύπτοντας ποιος είναι ο Εσωτερικός εχθρός, ποιες είναι οι Ασύμμετρες Απειλές που αντιμετωπίζουν τα αστικά κράτη, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. 
Τα δημοσιεύματα του καθεστωτικού τύπου είναι σαφή, καθώς δικαιολογούν την στρατιωτικοποίηση και τη δαιμονοποίηση των προσφύγων μέσω της άθλιας ταύτισης προσφυγιάς-εγκληματικότητας-τρομοκρατίας!
Και όλα αυτά στο Κυπριακό κράτος που έχει καταστεί αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ιμπεριαλιστών, πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, πολεμικό σύμμαχο του Ισραήλ και της Αιγύπτου που βομβαρδίζουν και επιτίθενται σε λαούς σε Μέση Ανατολή και Αφρική, προκαλώντας προσφυγιά.
Διαβάζουμε λοιπόν: 

Στα πλαίσια της πολιτικής για πρόληψη της εγκληματικότητας, της τρομοκρατίας, καθώς και της παράνομης μετανάστευσης, πέραν των υφιστάμενων μέτρων που λαμβάνονται, η Αστυνομίας αποφάσισε τα πιο κάτω μέτρα.

· Η εκτέλεση από κοινού περιπολιών, μελών της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς επί 24ωρου βάσεως, κατά μήκος της νεκρής ζώνης, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, από 9 Δεκεμβρίου 2019. 

· Πεζή περιπολία από μέλη της ΜΜΑΔ στην εντός των τειχών Λευκωσία, καθημερινά κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, από τις 6 Δεκεμβρίου 2019.



Η προπαγάνδα και τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι φαιδρά και επιχειρούν να επιβάλλουν σταδιακά την στρατιωτικοποίηση έχοντας ως Παρανομαστή το ζήτημα της Ασφάλειας.

Διαβάζουμε:

Να σημειωθεί πως οι μικτές αστυνομικο-στρατιωτικές περιπολίες γίνονται ακριβώς στις περιοχές δίπλα από την κατεχόμενη Λευκωσία, χωρίς αυτό να δημιουργεί καμιάς μορφή συνοριοφυλακή,  καθώς δεν υπάρχουν «σύνορα», όπως βεβαίωσε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στις αρχές του μήνα.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανώτερος Υπαστυνόμος Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε στο SigmaLive πως δεν πρόκειται για «στρατιωτικοποίηση» ή «στρατοκρατία»...  Εξήγησε πως τα περίπολα της Πράσινης Γραμμής αποτελούνται από ένα αστυνομικό και ένα στρατιωτικό κάθε φορά. Εκκινούν από το παλιό ΤΑΕ στην Πύλη Πάφου και καταλήγουν στο παλιό Δημαρχείο. Τα μέτρα στοχεύουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.



ANTΙΔΡΑΣΕΙΣ
Τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης καταδικάστηκαν  από τα κοινωνικά κινήματα και η Λευκασία γέμισε από αφίσες ενάντια στα κοινά περίπολα της Αστυνομίας Κύπρου και της Εθνικής Φρουράς, αλλά και του Δήμου Λευκωσίας και του Υπουργείου Εσωτερικών.
Επίσης, αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλούν για «δαιμονοποίηση» των μεταναστών μέσα από τις περιπόλους «στην νότια παλιά Λευκωσία», όπως γράφουν. 

Ενάντια σε αυτό το μέτρο Αστυνομίας-Ε.Φ τοποθετήθηκε και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως τον «ανησυχεί πάρα πολύ η στρατιωτικοποίηση που επιχειρείται της παλιάς Λευκωσίας» και θεωρεί πως τα μέτρα «κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση»... 
Πρόσθεσε πως η προσέγγιση θα έπρεπε να ήταν προς τη δημιουργία μουσείων και πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων «όχι να κυκλοφορούμε με Εθνική Φρουρά και Αστυνομία ως εάν να είμαστε στην κατεχόμενη Παλαιστίνη».







Τα κοινωνικά κινήματα τονίζουν:
Η σύμπτωση του ανακοινώνουν στρατιωτικές-αστυνομικές περιπόλους στην νότα παλιά Λευκασία για να αντιμετωπίσουν δήθεν προβλήματα από την παράνομη μετανάστευση και του να αποκόπτουν στη Βουλή κονδύλι για έλεγχο για αδήλωτη εργασία είναι απόλυτα εκφραστικό.
Οι μετανάστες δαιμονοπιούνται αλλά δημιουργείται και ένα παράνομο πλαίσιο για να προσφέρουν την εργασία τους στους εργοδότες σαν δούλοι σχεδόν Χωρίς ασφάλεια, χωρίς δικαιώματα...

Οι επισημάνσεις αυτές αποδεικνύουν τον πόλεμο που διεξάγεται στον κόσμο της εργασίας, τα νήματα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης που δένουν τους γηγενείς εργαζόμενους και τους πρόσφυγες-μετανάστες.
Και το λεγόμενο Προσφυγικό ζήτημα κάνει ολοένα πιο σαφές το Ταξικό του περιεχόμενο.
Να σταθούμε λοιπόν δίπλα στα ταξικά μας αδέλφια, να παλέψουμε ενάντια στις αστικές κυβερνητικές πολιτικές σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία που είναι συνώνυμες της αντεργατικής βαρβαρότητας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και των θαλάσσιων  εμπορικών-ενεργειακών ροών.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ https://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου