Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Αφγανιστάν (ACAA) διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη στην επαρχία Γκάζνι δεν πρόκειται για εμπορική πτήση. Η υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «δεν έχει καταγραφεί η συντριβή κανενός πολιτικού αεροσκάφους».

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Ντεχ Γιάκ, ανατολικά της πόλης Γκάζνι. Με εξαίρεση τις πόλεις, η επαρχία αυτή ελέγχεται από τους Ταλιμπάν κάτι που περιπλέκει ιδιαίτερα την αποστολή σωστικών συνεργείων και ερευνητών.






Ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκαζνί δήλωσε πως ανήκει σε ξένη εταιρεία που είναι αδύνατο να αναγνωριστεί διότι το αεροπλάνο κάηκε ολοσχερώς.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στο ανατολικό Αφγανιστάν και σύμφωνα με το τοπικό μέσο Ariana News σε αυτό επέβαιναν 83 άτομα.

Δείτε βίντεο από τα συντρίμμια:

Ο εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη, Αρίφ Νούρι, δήλωσε ότι το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το Χεράτ με κατεύθυνση την Καμπούλ.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας δείχνουν να είναι συγκεχυμένες, καθώς αρχικά είχε αναφερθεί ότι το αεροσκάφος ανήκε στην κρατική εταιρεία Ariana Afghan Airlines.

Το αφγανικό μέσο Pajhwok μετέδωσε ότι ο εκτελών χρέη Διεθύνοντος Συμβούλου στην αεροπορική εταιρεία διέψευσε τις αναφορές, λέγοντας ότι κανένα αεροσκάφος της εταιρείας δεν συνετρίβη στην περιοχή.


Άλλη πηγή, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sputnik, ανέφερε ότι το αεροσκάφος ανήκε στον Εθνικό Στρατό του Αφγανιστάν, με το υπουργείο Άμυνας, ωστόσο, να μην έχει σχολιάσει σχετικά.

Δείτε βίντεο από τα συντρίμμια: