Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Ιρανοί κομμουνιστές και Ιρανοί-Αφγανοί αναρχικοί: Καταδίκη του Τραμπ, αλλά όχι δάκρυα για τον στρατηγό Σολεϊμανί.

Ιρανοί κομμουνιστές και Ιρανοί-Αφγανοί αναρχικοί: Καταδίκη του Τραμπ, αλλά όχι δάκρυα για τον στρατηγό Σολεϊμανί.
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράν βρήκαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγουμε μια είδηση που σίγουρα έχει ενδιαφέρον. Στα αγγλικά μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ https://anarchistsworldwide.noblogs.org
«Ο Qasem Soleimani, ο μισητός διοικητής της ‘Στρατιωτικής Δύναμης της Ισλαμικής Δημοκρατίας’ σκοτώθηκε. Η απάντηση του λαού του Ιράν στις μεγαλοστομίες των ηγετών της ισλαμικής Δημοκρατίας, που αποσκοπούν στην στρατιωτικοποίηση της χώρας και στην τρομοκράτηση του κοινωνικού κινήματος, καθώς και στον κίνδυνο μιας σύγκρουσης μεταξύ της ισλαμικής τρομοκρατίας και του αμερικανικού μιλιταρισμού, είναι η ενίσχυση του αγώνα για την ανατροπή της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο Ιράν και την έξωσή της από το Ιράκ».


Η εκτενέστερη δήλωση της συλλογικότητας της «Αναρχικής Εποχής», μιας οργάνωσης Ιρανών και Αφγανών αναρχικών, μέσα στις χώρες τους αλλά και στην υπερορία, για αυτό που αποκαλεί «δολοφονία ενός Ιρανού κρατικού τρομοκράτη»:


«Ο Qasem Soleimani εδώ και καιρό βασανίζει τον λαό και συγχαίρουμε τους επιζήσαντες των εγκλημάτων του στη Μέση Ανατολή, ιδίως στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη. Και ενώ είμαστε ευτυχείς για το θάνατο αυτού του εγκληματία πολέμου, δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο ενός κρατικού πολέμου (μεταξύ της κρατικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ και της κρατικής τρομοκρατίας του Ιράν)….Ο Qasem Soleimani ήταν ο γενοκτόνος που δολοφόνησε χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά στις συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη. Διεξήγαγε πολιορκίες για τον Άσσαντ και πρόσφερε πρόσφυγες από το Αφγανιστάν στο Ιράν, πολλοί από αυτούς παιδιά, για να πεθάνουν στο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Αυτή η κρατική δολοφονία διεξήχθη από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το προφανές ενδιαφέρον για την εκλογή του Donald Trump και όχι για το συμφέρον του λαού της Μέσης Ανατολής….Ελπίζουμε ότι όλοι αυτοί οι θρησκευτικοί τρομοκράτες θα σκοτωθούν το συντομότερο δυνατόν και αυτές οι δολοφονικές κρατικές κυβερνήσεις θα καταστραφούν έτσι ώστε ο λαός της Μέσης Ανατολής να ζει και πάλι με ειρήνη και ευημερία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου